VÄLKOMMEN M.A.J.!

Glad MAJ mina fina bloggvänner!

Jag brukar inte tänka så mycket på att jag och JIG ses så sällan men igår fick jag som ni vet en känsla av att han skulle flyga upp och överraska oss girls, på väg hem från Asia, eftersom det är fridag idag… men då jag äntligen fick tag i honom så var han super stressad mellan flights på Arlanda och skulle strax flyga vidare mot Oslo så jag hade fel, han kom inte.  Och plötsligt så kom jag på mig själv med att bli lite besviken… Att leva i en relation på distans är inte så bara bara alla gånger alltså… men, jag tycker att vi får det att fungera riktigt bra under omständigheterna och nyckeln till det är att bl.a. att inte fastna i tjaft / krångel utan att snabbt kunna lämna och gå vidare.

Och idag 1:a maj! Wohoo!!! alltså hur snabbt har inte årets första månader gått?!? Helt otrolligt snabbt om du frågar mig! och nu närmar sig plötsligt 17:e maj med stormsteg! Åh som jag kommer sakna den härliga tiden då hela Oslo pyntades fint inför den stora dagen. Men – jag får piffa till mitt Casa Gizmolina här uppe i norr så gott jag kan och var faktiskt nyss ute och skottade ut en del av snöhögen på framsidan av huset så att den ska smälta fortare. Alla knep är tillåtna. Ha, ha.  Också har jag tagit fram J´s cykel! det om något är ett vårtecken! så nu är hon ute på årets 1:a cykeltur med vänner och jag ska passa på att bjuda er på några bilder från vår Valborgsmässoafton. Det blev en trevlig familjemiddag här hemma och vi droppade brasan i år, tyckte att det var mysigare att hänga ute i ljusgården… ! 🙂

Jag dukade vårligt och kryddade servetterna med svenskaflaggan band som en högtidlig detalj.  Tyvärr missade jag att blomsterbutiken stängde tidigt så blev en nödlösning med tulpaner shoppade i matbutiken… 

Jag brukar aldrig bjuda mina gäster på förrätt men igår så fick jag feeling i matbutiken och köpte med mig några färdiga lax-historier från delikatessdisken som skulle värmas i ugnen och sen var de redo att serveras.  Enkelt & gott!  Och förrättstallrikarna, de med blommor på, de släpade jag med mig från Thailand senast då vi var där. 

Jag veeet, det börjar bli enormt tjatigt… men – jag bjöd på min räk-curry-pasta som jag serverar majs till. Blev sååå sugen på den igår och den här rätten är en av väldigt få som jag kan och som dessutom går snabbt att fixa utan så mycket krusiduller. 

 

Nu kom jag precis på att J har dans idag! trots att det är fridag för de får inte missa några träningar inför föreställningarna som äger rum 16-19 maj. Så – bäst att jag går och avslutar det jag höll på med, nämligen att ta upp stolar till terrassen från källaren. Men alltså på tal om utemöbler… jag är ute efter en loungesoffa / ett lounge-häng till terrassen (ja,  i år går jag all in och hela terrassen ska utnyttjas, ha, ha) och har haft ögonen på en grupp från Tine K i ett par år nu… i bambu…:

 

 

.. den här soffan + 2 fåtöljer och ett bord (det säljs som ett grupp). Men jag är osäker p.g.a. att jag tycker att ryggen verkar så låg?! så undrar om den blir obekväm?  Därför kära vänner så skulle jag bli super happy för feedback om du kanske har en sån här soffa själv? eller har suttit i den?  Är den skön?  Ska jag gå för den?  Super TACKSAM för hjälp!! för ingen här upp i norr säljer den så jag kan tyvärr inte åka och provsitta den någonstans…

 

Nu n.j.u.t.e.r. vi denna fridag till max och välkomnar MAJ med positiv energi! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Duknings tips | 7 Comments

7 responses to “VÄLKOMMEN M.A.J.!”

 1. Lena says:

  Åh vilken fin och trevlig dukning. Som alltid 🙂

 2. Ida Marie says:

  den så litt lav ut i ryggen. Vi har nok 4-5 rotting grupper hjemme å jeg foreslår rotting da de er vedlikeholdsfritt. Kan hende bambu må behandles- de vet jeg ikke.

  http://www.trademax.se og sixbondstreet som alle Norske kjendiser handler utemøbler på er det også mye fint på 🙂

 3. Caroline says:

  Du är helt otrolig som fixar, ordnar och rattar två hem själv. Klart att du blir besviken.
  Jag skulle bli galen tillslut!
  Stor stor kram ❤️

 4. Maggan says:

  Ser fram emot att du berättar om dina planer,vad som händer med ditt kontor

 5. Johanna says:

  Det finns rottingmöbler på Ellos! Tänkte på dig när jag såg…

 6. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh fantastisk dukning som alltid. Du är fantastisk som alltid kör på o är positivt klart det måste kännas att en del av familjen saknas ibland. Stor kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *