VAR EN BRA FÖREBILD…!

 

Mina bästa bloggvänner! 

Sociala medier är verkligen på gott och ont…  Och för några veckor sedan så kände Johanna att nej, jag har ingen lust att vara en del av detta längre så hon slutade att posta bilder på sin fina instagram, slutade vlogga på sin snap, och hon avföljde bl.a. Bianca Ingrosso då hon kände att hon inte visade fram en så ödmjuk sida i Wahlgrens Värld. Min älskade J fick helt enkelt nog av allt hon såg och alla snap´s hon bläddrade förbi och ifrågasatte v.a.r.f.ö.r. folk egentligen har behov för att visa upp allt de gör och få likes på saker som de själva redan tycker jätte mycket om. Alltså varför söker folk bekräftelse på något som de själva redan älskar? och sen, sen blir de osäkra om saken / bilden inte får så många likes / kommenterar och tänker: var den kanske inte så bra i alla fall ? eller? Också söker de ny bekräftelse om något annat direkt efter…Det blir som en boll av osäkerhet som rullar och som till slut har så mycket skit på sig att det blir svårt att tvätta av det… Och man har helt glömt hur bollen såg ut då den var ren?  Så där håller många unga på och Johanna började därför ifrågasätta hela denna galna sociala medier värld och ville kasta sin telefon långt ut i skogen och aldrig se de igen…

Hon kände att hon ville vara med sina vänner irl, se dom, prata med dom, och hon vill heller inte veta vilka som är med vilka hela tiden och exakt vad de gör varje sekund. Det blir helt enkelt way tooo much information…  Och jag känner verkligen 100% som Johanna . Speciellt efter de tillfällen då någon svag liten människa sitter och kastar skit över mig och min familj.  Jag tror att snap,  instagram och bloggar som Bloggbevakning (en blogg som till 100% går ut på att mobba varandra och allra mest Isabella Löwengrip) har triggat igång folk för det var inte i samma typ av kommentarer med pikar och rena hoppar som flödade på min blogg då jag startade den för bra precis 13 år sedan.  Då var det bara pepp, uppskattning, glädje, glitter och kärlek …. Och det är det som TUR är mest av fortfarande men ibland kommer den där sylvassa kommentaren och det är tyvärr den som ekar längst i huvudet…

Att sitta och gömma sig bakom en skärm / telefon och anonymt säga saker man aldrig skulle ha sagt face to face är så fruktansvärt lågt och dåligt.  Och en av de som ofta skriver skit till mig kallar sig dessutom för Johanna, bara för att min dotter heter det och denna någon vet ju då att det triggar igång känslorna hos mig extra mycket.  Gaaaahhhh !!! nu var det här egentligen inte alls vad jag hade tänkt att skriva om men ibland rinner det verkligen över och jag tror att det min älskade Johanna kände den där dagen, det känner m.å.n.g.a. tonåringar idag men alla pratar inte om det och kan inte sätta samma ord på det som Johanna kan. Hon reflekterar, analyserar och ser förbi galskaperna och agerar och säger ifrån och tar action (som att tex avfölj alla som inte ger henne härlig energi i sitt flöde.. och att införa telefon förbud på kalas och då hon har vänner på besök).  Och häromdagen, då jag satt och sa att jag blev så trött på alla perfekta bilder som jag scrollade förbi på instagram, så säger Johanna till mig…: “men mamma, varför slutar du bara inte att följa alla som får dig att känna olust? alltså som du inte gillar och som du blir stressad av att se allt det perfekta hos?” Mitt älskade hjärta alltså… SÅ klok!!! och fantastisk. Vi har mycket att lära av henne! och – vi föräldrar har ett enormt stort ansvar över att följa med i vad som händer i våra barns sociala medier värld.  VAR nyfiken!!! be att få se vilka vänner de har? vilka kan se vart ditt barn befinner sig på sin snap karta? Och uppmuntra dina barn att logga av! Men för att kunna göra det så måste DU var en bra förebild. För våra barn, de gör som sina största förebilder: sina föräldrar. Skriver du skit om andra och snackar du skit om andra, ja, då kan du vara 100% säker på att dina barn också kommer att göra det för what goes around comes around… ! 😉

 

På tal om telefoner… När jag och Johanna var upp till Big Buddha i Phuket sista dagen i Thailand så tog jag lite försiktigt bilder då J gick fram till munken för att få sin “blessing”. Sen, när jag hade fått min “blessing” så frågade jag munken om jag fick ta en bild av honom? Då säger han “Yes, yes, but the other way!” det tog en stund till jag förstod att han menade att vi skulle ta en selfie, alltså att jag skulle vända telefonen the other way…  Så otippat! och så 2019…  Ha, ha. 

 

Livet 2019 är verkligen ett helt annat än då jag växte upp och när vi igår satt och pratade om att Johanna vill åka på en längre resa själv nästa sommar så slog just för och nackdelarna med sociala medier mig så starkt.  Fördelen: vi kan ha kontakt med henne hela tiden via sms, samtal och facetime vilket ju är helt fantastiskt och något som inte existerade då jag själv var på min första språkresa 1987. Då var det telefon med sladd i väggen och svindyra samtalskostnader från USA till Sverige så jag ringde kanske hem 1 gång / veckan typ.  Nackdelen:  Då vi googlade om just den resa som J vill åka på så kom det upp så många vloggar och filmer att förvirringen satte igång… Det blev för mycket info…  Skumparty?  Så – nu undrar jag om någon av er bloggvänner har erfarenhet av att skicka iväg sina barn på konfirmationsresa till Malta med STS?  Det vore fantastiskt kul att få höra om era erfarenheter från det! både de bra och dåliga! (och då är det specifikt resan till Malta jag söker feedback på).

Puh… nu blev det här tidernas längsta inlägg så dags att logga av och ta tillvara den här fantastiskt vackra soooliga tisdagen!

Önskar dig en magisk dag!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

P.S till dig som jag lovat tips om hur du packar inför en London weekend: jag hittade inlägget du sökte! HÄR är det! om du önskar mer konkreta tips så kan du väl skriva en kommentar till mig så fixar jag ett inlägg om det senare idag.

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 17 Comments

17 responses to “VAR EN BRA FÖREBILD…!”

 1. Bra skrivet och vilken klok tjej du har. Jag har följt din blogg många år och bara känna feelgood vibbar här ♥️. Bästa bloggen ♥️

  • Åh nu svämmar mitt hjärta över av kärlek… Tusen 1000 miljoner TACK för den bästa feedback på mitt inlägg Åsa!!! 🙂 You made my day!!!

   Önskar dig en fantastisk dag och en höst fylld av feelgood! Kram! 🙂

 2. Marie says:

  Förstår precis va du menar men din blogg är en underbar motvikt till det! Mängder med inspiration och pepp men på ett härligt och hjärtligt sätt och med stor ödmjukhet!

 3. Harriet says:

  Vilket fantastiskt inlägg. Words. Tusen tack för att du hittade inlägget! Pch ja konkreta tips vore såå värdefullt! Om du har tid!

  Stor kram och en önskan om en fin tisdag

 4. Ulrika says:

  Så nyttigt och vettigt att reflektera över
  de här sakerna. Bra inlägg och fortsätt ert fina jobb:-)

  Kram från Ulrika

 5. Emma says:

  Vad med Bianca va det hon inte tyckte va ödmjukt? Nyfiken ☺️

 6. Pernilla says:

  Kan hålla med dig och har själv denna sommar avföljt många då det är mest köpta/reklam inlägg. Tycker det är kul och inspirerande när det är en mix av livet, nöje men oxå allvar. Kan vara ärlig att jag reagerade lite på din J skolväska en LV men samtidigt så kan man se det som en investering men tror inte att alla gör det. Tycker det är roligt att följa dig/er även om jag inte alltid tycker eller håller med dig och vi lever ett helt annat liv än vad ni gör. Klart att man ibland kan bli lite avis men jag skulle aldrig vara missunnsam utan vi har alla våra egna fighter att kämpa sig igenom. ✨

 7. Linn says:

  Jag tror det ligger ett djupt rotat bekräftelsebehov bakom för de flesta som bloggar och lägger ut på insta (spec bilder på sig själv). Dopaminkick efter varje like osv. Bara att kolla på de typiska bloggarna typ House of Philia o Co. Dels någon slags sjuklig njutning av att visa upp sig själv och något djupt rotat bekräftelsebehov (försörjningsaspekten fanns ju inte från starten precis). Jag tror och hoppas att det blir en pushback på hela detta sociala medier-livet – Löwengrip tror jag står o faller -det blir för mkt fejk till slut och det tröttnar folk fort på. En Gröna vågen- fast folk lägger ner mobilerna istället för att flytta ut på landet 😀 har själv slutat med Insta (vill hellre hänga irl) och har bara FB till att hänga med i info kring barnens idrottsgrupper- resten är väldigt lite intressant. Några tankar bara… Kul att höra om en ungdom som kommer fram till samma! Vad tänker du själv om ditt häng i sociala medier när du hör Johanna säga detta, hon har ju ändå upplevt det på nära håll hela sitt liv.

  Och det finns ett gammalt Uppdrag granskning om språkresor till Malta om det går att hitta…

 8. Viktoria-pinkpastry says:

  Så härligt inspirerande det inlägget med outfit förslag du länkade till och något som slog mig va hur rätt det fortfarande var, så hade jag mer än gärna sett ut! Och skulle med kommenterat häromdagen så fint du hade slagit in paketet, så härligt och på tal om mindre härligt med momsen så trist! Beställde en ring och ett par öronhängen för 2000 sek, så fina som jag unnade mig, sen kom moms räkningen från DHL 700 sek, fy, gah då kändes de inte så kul längre. Så rätt hon har din Johanna. När min dotter föddes för 4 år sedan gick jag faktiskt ut Facebook samma natt, och har inte återvänt, känns så sjukt skönt fortfarande att bara va vi och inte hålla på med det och se allt om alla som man knappt känner längre, gamla högstadiebekanta, vem bryr sig egentligen. Jag har kvar Instagram, men lägger inte ut nått där och det är också så skönt, bara va i nuet, däremot följer jag några på Instagram för de är roliga/härliga, typ som dig, men det är väldigt få och inte en massa gamla bekanta, då tackar jag faktiskt nej när Vänförfrågningar kommer, fräckt kanske men jag tycker det är skönt. Däremot tar jag mycket foton för att de är härligt att minnas och se tillbaka på, men då är det nått helt annat då är det för mig och min dotter och inte för andra, låter kanske konstigt men är väldigt skönt. Älskar din blogg som nämnt tidigare o den skänker så mycket glädje, så hoppas du inte funderar på att försvinna. Stor kram

 9. Des says:

  Vilken klok tjej ni har! Hoppas hon får med sig sina kompisar att göra samma sak. Jag sjålv har också sollat ut energitjuvar irl och på nätet. Trodde det hade m åldern att göra haha men din fina Johanna är klok redan nu. Kram!

 10. Lena says:

  Åhh vilket toppenbra inlägg!! Älsk på allt du skriver 🙂 Och vilken klok och förståndig dotter ni har. Sträck på dig / er – det är ju faktiskt ni som ligger bakom hennes sätt att vara – eller hur ? Tänk om fler kunde sprida sådan positiv energi som du gör. Tack för att du fortsätter blogga trots sura påhopp och gnäll som det ibland kan vara. Du har bästa bloggen . Kram på er hela familjen

 11. Mia says:

  Så klok dotter du har! Och tack för ditt viktiga inlägg & tack för din inspirerande blogg som jag följt i många år!

 12. Madelene R says:

  Tycker det är superbra av dej att lyfta detta i din blogg och skriva ärligt om era dialoger kring sociala medier…:-) Ditt förra inlägg angående vad som händer på snap och popularitetslistor osv…Det fick mig att sitta länge och prata med vår son angående sånt som händer på snap och grupperingar och om han sett såna listor osv…Så TACK! 🙂 En tankeställare som är guld! Hoppas att ni hittar ert lagom vad gäller sociala medier…

 13. Natasja says:

  Fin,klok datter du har! Noe å smykke seg med! Varme klemmer fra Urra-mamma, Oslo.

 14. Marita says:

  Instämmer i mkt av det du skriver och jag har själv en dotter som är lite yngre än din JOhanna och det är mkt Snapchat och instagram hela tiden på gott och ont.
  Dock så vill jag bara flika in en sak, du säger att Johanna avföljde Bianca pga att honinte visar upp en så ödmjuk sida i Wahlgrens värld – jag tycker att man måste kommaihåg att de som producerar programmet väljer hur de vill vinkla personerna i serien och att det vi får se visar en ytterst liten del av deras liv och hur de är.
  Så precis som på instagram så är det ju inte hela sanningen vi får se, därför tycker jag inte att man ska döma dem.

 15. Linnea says:

  Tycker att Johanna tänker helt rätt. Sociala medier och mobilen tar ofta mer plats i vår vardag än ”riktiga relationer”.
  Innan jag skriver nästa sak så vill jag poängtera att jag älskar dig, dina bilder och shoppingtips , så ta inte illa upp
  Men jag reagerar på ditt inlägg då ditt konto är det ”ytligaste” och det som känns mest som en ytlig fasad iallafall i mitt flöde. Och även sättet du skriver. Det är rosa och fluffigt och allt är så underbart.
  En anledning till jag fastnat så mkt för dig är också att jag är så nyfiken på vem du är ”egentligen”, bakom den där ”perfekta ytan”.
  Och som sagt, ta inte illa upp för det är inget illa menat alls. Jag älskar dina bilder Och inlägg och som jag upplever det, att ibland få fly in i den perfekta uppmålade världen, där man oftast vaknar upp till ”en underbart solig dag” varje dag och som jag vet inte är mer perfekt än någon annans vardag Tror det är viktigt att komma ihåg. Ingen är perfekt, vi väljer bara att visa olika delar av våra liv i sociala medier.

 16. E says:

  Konfaläger på Malta har jag inte hört om men en väns dotter var på språkresa där i övre tonåren och inte vart det språk de lärde sig utan mest att festa har dottern berättat efteråt när allt är presciberat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *