VÅR SOLIGA PÅSKAFTON.

Happy lille-lördag mina darlings! 

Här fastnade vi girls framför serien som är den stora snackisen just nu: Tiger King, på Netflix igår så blev en soooft dag på oss. Vi fick med oss de första 3 episoderna och är helt fast så idag fortsätter vi… Det är ganska otroligt att allt är en sann historia. Har du sett den? Om inte så är den ett tips!!! Förutom att chilla framför tigrarna så var jag även ute och handlade till mamma och jag fascineras över hur olikt matbutikerna agerar i corona saken. På Stora Coop är det skyltar uppe om att man ska hålla avstånd mellan varandra precis överallt! och det är t.o.m. tapemarkering på golvet vid kyldiskarna där man ska stå och vänta på sin tur att plocka sin mjölk. Men på ICA Kvantum: ingenting! jo, en skylt vid entrén men that´s is. Inte en enda reminder om saken inne i butiken…  Så himla märkligt! Och många visar verkligen ingen som helst hänsyn så man undrar om de glömt bort hela saken eller helt enkelt inte bryr sig?  Själv har jag, efter att corona kom, börjat att handla med scanner, går alltid med handskar och tar omvägar i butiksgångarna för att inte stå för nära någon…

Och idag onsdag och vi har bestämt att vi ska börja tömma ett av rummen på övervåningen som är värsta “skrotrummet” sedan en tid tillbaka, du vet det där rummet som man slänger in allt i och sen stänger dörren…  Men innan vi tar tag i dagen här så bjuder jag er på ett bildregn av hur resten av vår påskafton såg ut. Alltså det känns heeelt overkligt att vi hade familj och vänner över i solen och att jag sprang runt barfota där ute för sedan dess så har det kommit TOK mycket snö. Så mycket att hela terrassen måste skottas igen… SÅ galet!  🙂

 

Jag dekorerade upp med påskris och påskliljor och det var en dröm att få sopa av terrassen och kunna gå runt barfota. Alltså vilket ljuvligt vårväder vi hade ! Wow! 

Det var så otroligt mysigt att få duka upp ute och lägga duken på bordet för första gången i år! 

Min isbar hade krypt, ha, ha. men  – vi kunde i alla fall använda den till att hålla all dryck kyld vilket var helt perfekt! 

Jag invigde min nya klänning från Zara och hade mina nya tights från Gina Tricot under för riktigt sååå varmt var det inte…  Och jag älskar att klänningen har fickor! det är det bästa jag vet!  Skorna kommer från Den Dama.

Nu då jag handlar åt mina föräldrar så tar det mig ibland till butiker som jag aldrig annars brukar besöka och en av de är Willys. Så – gissa om jag blev överraskad då jag hittade dessa super cute glas dekorationerna där! Så otippat! Hela den kollektionen med plastkoppar, asietter, servetter är sååå fin! Ett tips! 

I dessa corona tider får man tänka hur man serverar snacks till sina gäster… så, jag köpte på mig ett helt gäng med mini-chips/ostkroke-påsar senast då jag var på Ö&B (2 st för 10 kr) också lite choklad på det. 

En social distance skål ! Åh fina vänner alltså… vilken fantastisk skatt det är! 

 Ett tips är att skriva namnen på gästerna på påskharen så att alla kan hålla koll på sitt glas. 

Eftermiddagen avslutades med att jag körde en äggjakt för girlsen och eftersom vi har SÅ mycket snö ute på gården så fick klänningen tillfälligt åka av och mina Ugg´s åka på så att jag kunde plumsa runt och gömma ägg.  Mina tights är föresten de från den nya “self-care” kollektionen hos Gina Tricot. Ett tips! 

Mission completed! 

The egg-hunt gift! våra fina gäster fick varsin påse efter avslutad äggjakt innan de gick hem. 

När gästerna gått hem så försökte jag få till en bild med 3 sek funktionen på telefonen så att ni fick se min snygga kappa också men det blev ingen större succé… Ha, ha, ha. 

 

När vi vaknade till full snöstorm på påskdagen så kändes det helt overkligt att vi hade en så här underbart härlig påskafton tillsammans med mamma, Hans, min bror och Bodil med familj.  Jag är SÅ tacksam över att vi tog tillvara dagen!

Åh nu vaknade J och nu tittar dessutom äntligen solen fram efter 3 dagars konstant snöande… SÅ underbart!!! Jag har verkligen saknat energin solen ger! så nu ska dagen njutas!!!

Önskar dig en riktigt, riktigt festlig & lovely lille-lördag! 🙂

Stay safe & Stay positive!

Love, Miss.G.

Kategori: Allmänt, Påsken 2020 | 15 Comments

15 responses to “VÅR SOLIGA PÅSKAFTON.”

 1. Caroline says:

  Vad härligt ni såg ut att ha det! Och tack för tips om glasdekorationen! Älskar sådana detaljer.

  • Tusen miljoner tack för härlig feedback Caroline! och så kul att du också gillar glasdekorationen! Det är detaljerna som sprider den extra glädjen… ! 🙂

   Önskar dig en riktigt fin dag! Kram!

 2. A says:

  Jag köper mat från Willys i södra hamn på nätet och hämtar det i en separat ingång på baksidan. Väldigt smidigt och bra och man slipper oftast stöta ihop med en enda människa. Det rekommenderar jag varmt.

  Jag har varit så noga med handhygien, inte gått i butiker eller träffat andra förutom min man. Men för två veckor sen fick jag hög feber i ett par dar men började bli bättre och så plötsligt en natt fick jag väldigt svårt att andas! Det blev ambulans till s-byn och inläggning. Det visade sig att jag hade covid-19 så klart.
  Jag har ingen aning hur jag blivit smittad och jag är relativt ung och helt frisk för övrigt så var rädda om er allihop, det kan bli allvarliga konsekvenser för vem som helst av detta vidriga virus! Kram

  • Men så fruktansvärt trist att höra att du varit inlagd på sjukhus med covid-19. Eller är du fortfarande inlagd? Jag hoppas av hela mitt hjärta att du mår bättre?! och jag skickar miljoner varma krya på kramar din väg! Och ja, det är otäckt att det är även är många unga som blir riktigt, riktigt sjuka . Har en vän som jobbar på Sunderby sjukhus som berättat att det är många fler unga än det framstår i media…

   Krya på dig !!! och var rädd om dig. Kram! 🙂

   • A says:

    Tack snälla för omtanken, det värmer ♡
    Jag är hemma nu tack och lov även om det enligt läkarna är en bit kvar innan jag blir helt frisk.

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Asså wow! Du är verkligen den ultimata värdinnan! Kärleken ligger verkligen i detaljerna. Så fint alltihopa, så inspirerande inlägg åhh det gjorde hela min dag så härligt att få se. Tom kaninglasögon när du ordnade äggjakt, asså såna detaljer det är verkligen omtanke i minsta lilla detalj så fint och kärleksfullt. Sen så snygg i kappan och klänningen, matchningen är verkligen to die for och kappan är helt magiskt, så underbar att plocka fram varje påsk. Så fint du hade satt salta pinnar i kaninens ryggsäck och så smart med såna portions chips påsar. Ja fantastiskt fint alltihopa. Så spännade med ert projekt, man får ha lite såna projekt såna här dagar. Ett annat tips är egoistisk här ha ha men det kunde ju va bloppis, du har ju alltid så mycket fint! Önskar dig en fortsatt härlig dag och tusen tack för så härlig läsning med så härliga bilder. Stor kram

  • Caroline says:

   Detaljer är ju a och o! Och A-S kan verkligen det där! Själv äger jag detalj.nu och gjort i över tolv år, och det namnet är klockrent. Passar mig som handen i handsken och kommer aldrig göra mig av med. Och det är ju så lätt att få sina gäster att känna sig extra välkomna med det där lilla extra. Eller att göra mellis till döttrarna med fina assietter och matchande cocktailpinnar (eller kärlekspinnar som min 12-åring kallar de!). Letar alltid utomlands efter roliga sådana. Älskar även tiger, normal och liknande där man kan hitta kul pappersartiklar!

   • Svar till Caroline:

    Åh tusen miljoner TACK för komplimangen Caroline! 🙂 Ja men visst är det detaljerna som gör det där lilla extra både i vardagen och vid festliga tillfällen ! Och jag samlar också på mig fina detaljer så fort som jag hittar de… På så sätt så har jag alltid ett “lager” hemma.

    Önskar dig en strålande dag! Kram! 🙂

  • Svar till Viktoria:

   Åh men du alltså! Tuuusen 1000 miljoner T.A.C.K. för den härligaste mest sprudlande kommenataren och underbara komplimanger! Nu blev jag super super glad! 🙂 You made my day!! Och vi ska snart igång att sälja Johannas kläder igen, mina tror jag tyvärr är för stora i storleken till dig… 😉

   Önskar dig bästa dagen och tusen 1000 TACK igen för fantastisk feedback !!! Stor tacksam kram! 🙂

 4. Lena says:

  Vilken perfekt värdinna du är!! Alltid månar du så om gästerna och med fiffiga idéer. Vem vill inte vara gäst där undrar jag?
  Kappan är hur snygg som helst! Mer bilder på den och dig vet ja…

  • Men ÅH vilken underbar komplimang och vilken fantastisk feedback du bjuder mig på Lena! Tusen 1000 miljoner TACK !!! Nu blev jag såå glad!! 🙂 Och så kul att du vill se mer outfit bilder, jag ska försöka bli bättre det… för har kommit av mig sista tiden…

   Önskar dig en riktigt fin dag fylld av solsken! Kram! 🙂

 5. Iris says:

  Ingen over, ingen under, du er helt rå!!!
  Skulle gitt mye for å vært gjest hos deg!
  Nydelig kjole du har!

  Lag en fantastisk kveld!

  • Åh men wow vilken underbar feedback och helt fantastisk komplimang du bjuder mig på Iris! Tusen 1000 miljoner TACK!!! Jag smiler från öra till öra här nu tack vare dig! 🙂

   Njuut din dag och fyll den med lyckliga stunder! Stor klem!

 6. Des says:

  Måste va underbart nu när maken är hemma så du får hjälp med skottning och ommöblering haha. Njut av att va två vuxna nu. Nu längtar man till våren o vörmen o njuter av varje solglimt som ges!

  • Ha, ha. Här är det till 100% jag som skottar, ommöblerar och fixar allt praktiskt! 😉 Och ja, nu längtar vi till våren och värmen för jag är sååå färdig med vinter. Därför extra härligt att solen strålar idag och hjälper snön att smälta. !

   Önskar dig en riktigt fin dag fylld av happiness! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *