VÅR STOCKHOLMS WEEKEND DEL.1.

Nu kastar vi oss tillbaka till i fredags tycker jag då vi girls flög ner till Stockholm.  Det känns som att vi är där ofta (eftersom vi alltid flyger via Arlanda då vi ska till Oslo…) men Johanna konstaterade att det är flera ÅR sedan hon varit där, eller ja, med undantag av 1 övernattning i februari 2016 då vi var på väg till Uppsala för att fira min moster, men utöver det så är det länge sen.  Och själv hade jag inte varit där sedan strax före påsk -17… Så ja, det var extra kul att resa det nu, och en perfekt avslutning på jullovet!  🙂

Det var värsta snöstormen i LLA då mammas Hans skjutsade oss till flyget på morgonen. Oh my…. En klar kontrast mot de snöfria gatorna som väntade oss i Stockholm… 

Och efter snökaoset så var det  xtra härligt att se solen ovanför molnen på den 1,15 tim flygningen ner mot huvudstaden. Vi hade take off kl.09.55, en perfekt restid tycker jag för då maxar man dagen utan att behöva stiga upp “mitt i natten”.

Vi bestämde oss för att luncha på Sky City och på vägen dit så mötte vi Arlandas maskot Flajt!  Johanna tycker att dessa figurer är hur barnsliga som helst just nu men själv älskar jag maskotar och tycker aldrig att man kan bli för gammal för att knipsa pics med de. Men ja, kan hända hon ber mig ta bort bilden sen… i så fall vet ni varför… 😉

Alltså den här kebaben är den enda kebab jag äter. I love it! och vi har ätit på Alfredo´s så ofta att vi lärt känna personalen där så vi känner oss verkligen hemma varje gång vi kommer dit. Ofta behöver vi inte ens beställa, de bara ser oss och vet vad vi ska ha. Underbart!  (restaurangen ligger mellan Mc.D och O´learys 1 trappa upp).


Efter vår smarriga lunch hoppade vi in i en taxi för att åka hem till våra kära bästa vänner. När jag reser själv så tar jag oftast flygtåget in men – det kostar 270 kr (dyrare än i Oslo…) och sen ska vi ta taxi då vi kommer in till Centralstasjon för att komma fram dit vi ska och den kostar oftast runt 200kr… så en taxi för 495kr blir nästan same / same + att vi slipper släpa runt på bagage.  Tänk på det om ni är 2 vuxna som ska resa in till Stockholm från Arlanda – att det faktiskt lönar sig att ta taxi istället!  (reser du med barn och inte behöver ta taxi då du kommer in till stan så lönar det sig däremot att ta flygtåget).

Efter incheck hos våra vänner på Östermalm (åh de hade gjort i ordning så fantastiskt f.i.n.t. till oss och bjöd på välkomst bubbel…) så tog vi en tur till NK där rean startade upp för de med NK-kort den här dagen (varuhuset var stängt för allmänheten…) och alltså hjälp vilket kaos det var. Sååå mycket folk!  men kul ändå att få ta en tur.  Och här ser du J och hennes bästa vän V mitt i myllret…  själv stod jag och fotade uppe utanför… 

…Schuterman. Du vet den butik som fått så mycket marketing i Solsidan? då plötsligt alla pratade om 70% på Schuttis. Ha, ha. Men de hade inte -70% ännu, nu var det -50% och bilden knipsade jag utanför deras filial på NK där det var en kööö…! och en vakt som höll ordning på hur många som var inne. Galet! 

Jag är i.n.t.e mycket för rea / salg men det blev ändå en ganska fin fångst efter vår shopping-runda måste jag säga! så, den firades med ett glas på Sturehof.  Fast var det verkligen mina påsar….?

…nope! det var dessa snyggingars! Ha, ha.  De gick själva på stan då jag och L var på NK och ja, man kan väl lugnt säga att de har BRA smak de små…!  Och nej,  alla påsar har inte något innehåll… men  i J´s Chanel påse så gömde sig ett nytt snyggt nagelack som hon minsann unnat sig i deras nyöppnade make-up store. 

Också ville jag så klart ha en bild av mig och darlingen också och i min NK påse, där gömmer sig en ny pasta / sallad skål som jag fyndade på rean, mer än så blev det inte shoppat den här dagen.  Jo, J hittade ett coolt mobilcover på Urban Outfitters + en fin ram till sina polaroidbilder. 

Sturehof har en så fräsch delikatess butik och där köpte C med sig hamburger kit hem till kidsen…

..som de fick äta till middag. Och de hade dukat så festligt! jag älskar den där pommes korgen. Såna vill jag ha!

Men innan de satte sig för att äta så skulle så klart allt fotas. Sååå 2018! Ha, ha. 

Finaste vännerna! de har känt varandra sedan de låg i min och mina bästa vän L´s magar och det är så otroligt kul att se hur lika de är på så många sätt. De skrattar non stop från det att de ses till att vi skiljs åt. Helt underbart!  Och vi hade en riktigt, riktigt trevlig fredagskväll med fantastiskt god mat och dryck. Tusen miljoner tack för att vi fick komma och hälsa på + övernatta hos er L & Co.!!!

Fortsättning följer.. bloggar vår lördag i morgon.!

Nu ringde precis min mamma. Jag hade heeeelt glömt att vi är dit bjudna på middag idag. Johanna ska få ha julgransplundring och klä av granen. Blir trevligt! och väldigt spontant eftersom jag glömt, ha, ha. så – ska passa på att fixa lite här hemma nu då J är på playdate hos grannarna så att vi kan njuta kvällen då vi kommer hem.

Önskar dig en riktigt fin dag vidare och en festlig lille-lördags kväll! 🙂

 

 

 

Kategori: Gizmolina Travels, Gizmolina´s Stockholm, Stockholm 2018 | 14 Comments

14 responses to “VÅR STOCKHOLMS WEEKEND DEL.1.”

 1. Charlotte says:

  Men va? Hade de bara bett om påsar på LV?

  • De delar inte ut påsar hur som helst på LV, men här var det omständigheter som gjorde att de fick varsin påse. Det blev en kul grej så ta inte bort den glädjen från någon nu…!

   Njut din kväll Charlotte! Kram! 🙂

   • Charlotte says:

    Fast oj relax – det var inte alls meningen att ”ta bort ngn glädje” för ngn alls! Jag blev bara förvånad för även jag vet att de inte skulle dela ut påsar och jag såg väl inte heller det roliga i att gå runt med en tom påsen (även om det är från en fancy butik)!

    Så nej, jag hade ingen önskan om att ta bort glädjen som påsen gav Johanna och hennes vän – utan blev mest förvånad

    Ha en finfin kväll!

 2. S says:

  Det där kallar jag ett bortskämt barn ❤ I nästa liv måste jag födas till Johannas liv!!

  • Snälla tänk dig för vad du skriver här på min blogg där både Johanna och hennes vänner läser kommentarerna. Låt inte något positivt förvandlas till något negativt, det är faktiskt livet för kort till… !

   Ta tillvara din kväll och dina dagar S! Kram! 🙂

 3. Kerstin says:

  Ta flyget till Bromma och hoppa på flygbussen som endast tar 20 minuter till centralstationen . Pris 155:- t.o.r

  • Nu går det inga flyg Luleå – Bromma men tack för att du delar tips till andra bloggvänner! 🙂 Och – flygbussen från Arlanda fungerar bra den också! men – om man tar bussen så blir det som med tåget: då måste man komplettera med taxi så det blir tyvärr inte alltid så billigt till slut…

   Njut din dag Kerstin! Kram! 🙂

 4. A-L says:

  Vänner är en skatt. Oavsett om de bor grannar eller långt bort! Er fredag låter fantastisk. Och istället för att slänga iväg missunnsamma kommentarer, tycker jag vi fokuserar på det positiva. Jag tankar energi och inspiration delux av dina inlägg. Tack för det!!

  • Åh tusen miljoner TACK för din härligt positiva och trevliga kommentar A-L! och för magiskt feedback! Nu gjorde du verkligen min dag här ska du veta! 🙂 för jag blir så ledsen över negativa kommentarer, speciellt då det berör Johanna… Och ja, vänner är en skatt och vi hade en helt fantastisk weekend!

   Önskar dig en dag fylld av lyckliga stunder och TACK igen för alla fina och kloka ord! Stor kram! 🙂

 5. Ann-Sofie says:

  Så härliga bilder. Tycker det är fint att du fotar så mycket och bjuder oss på.
  Väntar med spänning på del 2. Som sagt du ger mycket inspiration och nya tankar.
  Och såklart blir man illa berörd av det som rör ens barn. men välj det positiva.
  Skaffa dig en fin dag! kram

 6. elin says:

  Elsker Stockholm og kjenner at det er på tide med en tur dit snart 🙂 Kanskje i vinterferien??? Skal i alle fall dit på konferanse i juni <3
  Ha en fin dag!

 7. S says:

  Men kan du påstå att hon inte är är det? Skrev det lite m glimten i ögat. Lever ett drömliv så varför skulle det vara något negativt? MEN som sagt har inte påstått att det inte är ett härligt liv hon lever. Hade bytt vilken dag som helst

 8. Viktoria-pinkpastry says:

  Fy så trista kommentarer.johanna verkar va världens goaste precis som sin mamma, som de flesta föräldrar försöker man väl ge sina barn allt man kan helt enkelt. Vill ta väl hand om dem och få dem känna sig speciella och ja kanske lite “bortskämda” vill man väl med alla man älskar egentligen. Älskar när jag själv får känna mig lite bortskämd så älskar att även ge den känslan till alla och speciellt mitt barn. De kan va det lilla min snart tre åring vill äta sin yoggi i sängen varje morgon med ljus och ja må hon leva sång, de gör jag mer än gärna så underbart att få se hennes glädje. Så ibalnd är det de lilla och ibland de lite större. När jag gick i gymnasiet minns jag vi var på skolresa och gick in på lv och köpte varsin påse tror vi fick ge 100 kr då!! Men så stolta och glada vi var för våra påsar ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *