KÖKSÖN UT – MATBORD IN.

Happy fredag sweeties! 

Ha, ha jag ringde min bästa vän och pratade på om att det är fredag igår, alltså när ska jag sluta vara så dagvill? Men idag så ÄR det i alla fall fredag på riktigt hoppas jag.  Och solen strååålar från den klarblåaste himmel och sprider så mycket energi att jag får lust att gå ut och göra änglar i snön… ! Man lever verkligen upp på våren. That´s for sure!!!

Och här sitter jag med  världens renaste köksgolv. Alltså jag har stått på knä och tok skurat varje millimeter av golvet för det kändes sååå ofräscht.  Sen har jag flyttat ut köksön (puh…) och flyttat in matbordet i köket. Jag veeeet planen var att fixa detta innan JIG kom upp förra veckan men nu händer det i alla fall och känslan är ju inget annat än magisk för hur härligt är det inte när hemmet doftar rent? Jag älskar det!!! Sen känns det riktigt mysigt att sitta i köket. Och ja, jag håller med er om att det är super lyxigt och praktiskt att kunna ha en köks-ö i köket och sen en separat matsal. MEN – vi har ju redan en matsal ute i ljusgården så det kändes lite mycket att ha 2 matsalar på oss 2 girls… (det är trots allt bara vi 2 här hemma 90% av tiden…) så – nu kan vi vardagsäta i köket / helgäta i ljusgården (där vi oavsett alltid sitter när vi har gäster) också har vi plötsligt fått ett dubbelt så stort vardagsrum! Johanna dansade runt där inne igår kväll och då kände jag att detta var helt rätt om-möblering. Och annars kan vi ju alltid bara ställa tillbaka allt.  Det kostar inget att testa! 🙂

Alltså ljuset… LOVE it!!! Sen är detta bara en bild knipsad i farten, lamporna ska självklart fixas till (eventuellt bytas ut) eftersom de varit anpassade till köksön, matta ska på plats osv osv…  Men så här ser det i alla fall ut just nu i skrivande stund. Och jaaa bordet + stolarna är egentligen för stora men – jag säger som Petter Stordalen: man får jobba med de jordgubbar man har…!  (dvs man kan inte stå och se på vad alla andra har / allt man vill ha om man just nu bara har det man har…)

Och så här ser det ut där matbordet stod tidigare.  Soffan stod tidigare inne i biblioteket och nu ska den fyllas med kuddar, ett bord ska på plats osv osv…   men jag tänker mig detta rum mer som en lounge.  En drinkvagn där man kan ställa en flaska kalla bubblor på fredagskvällen.. snacks…  också hänger man här och spelar spel, bläddrar i magasiner etc…  Men som sagt: it´s a work in progress men tror detta kan bli bra… ! 

Och våran sötaste lilla fluffiga älskling löper just nu så hon ä.l.s.k.a.r. att gå och dra sig längst väggar och saker. Också skriker hon typ hela tiden när hon inte sover… hjärtat… Tänk att hon snart fyller 2 år!? tycker att det var nyss som vi var och hämtade henne på väg hem från Thailand… 

 

Nu ska jag fånga den här dagen och sticka iväg ut och shoppa påskris + köra ett berg med sopor till återvinningen. Det är ju något av det tråkigaste som finns att köra dit men känslan efteråt är alltid lika härlig…. och jag älskar att känna att jag slipper göra sådana sysslor på helgen för då vill jag ha kul med Johanna istället!

Önskar dig en riktigt festlig dag fylld av solsken! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “KÖKSÖN UT – MATBORD IN.”

 1. Pia says:

  Ett rent golv är härligt ! Tycker bara det blir riktigt rent om man knäskurar.

  Önskar er en mysig fredag o härlig helg !

 2. Linda says:

  Wow! Vad fint det blev! Tycker inte alls möblerna ser för stora ut.

 3. Frida Prydz says:

  Åh wow vad snyggt! Alltså allt du tar dig för blir ju magiskt och jag blir då inspirerad! Just nu känner jag för att rensa järnet så att jag får det så där snyggt och stilrent som ni har. Här svämmar det över av leksaker och diverse smågrejer överallt.

  Ha en härlig solig fredag nu darling och hälsa Johanna <3

  Kramar

  • Åh men du alltså… Tusen miljoner TACK för din underbart härliga kommentar och magiska feedback Frida! 🙂 Nu blev jag så där glad igen!!! Och bara så att du vet så svämmar det över med saker här också, bara inte i dessa 2 rum som jag precis städat… men du skulle se ljusgården… eller nej, du skulle inte vilja se…. det är k.a.o.s… ha, ha.

   Önskar dig en riktigt, riktigt fin start på veckan och hälsa till söta Stella från Johanna ! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *