VÅRVINTER DELUXE.

 

Vilka vi umgås med formar oss massor så välj med omsorg… !

Happy new week sweeties! 

Alltså när man vaknar kl. 05 och kommer på att man glömt att ställa väckarklockan… Shit alltså! Vilken TUR jag vaknade! Det är såna gånger jag ofta tänker att vi har en skyddsängel som passar på oss…  Så, vi kom oss, som tur var, upp i tid och solen den strålar här uppe i norr idag.  Sååå underbart super härligt!

Och det blev inte en så super soft söndag som jag trodde igår för plötsligt stod jag och skottade terrassen! efter att jag först skottat som bara det på framsidan av huset för att komma åt ledningen till julgranen. Ja, du hörde rätt j-u-l-g-r-a-n-e-n Ha, ha. för när man har typ 1, 5meter snö på gården så är det heeelt omöjligt att få loss en fastfrusen julgran så – den blir stående till snön smält (eller så shoppar jag en såg idag och sågar av den del av granen som sticker upp i snödjupet)  men – julgransbelysningen kändes det som att det är läge att släcka nu så efter 1 times TOK skottande så hittade jag den där nere på djupet, skarvsladden ! Wohooo ! Så – nu är granen släckt, de lysande “Solsidan djuren” intagna (fick skotta fram deras ledningar också), 2 stendöda olivträd bort tagna från terrassen och –  vi har tagit fram 2 korgstolar som åkte in i uthuset på gården i höstas så nu kan jag sitta och möta våren mot solväggen på terrassen.  Loooovely!  Och även om jag är super avis på alla er som har snöfritt nu så måste jag ändå säga att vårvintern är det jag uppskattar mest med att bo här uppe i norr. För den här tiden på året är verkligen helt unik och det är fantastiskt vackert ute ! 🙂

 

Som sagt: vi har fortfarande sååå galet MYCKET snö…!  Det här utsikten från köksfönstret, snacka om att känna sig insnöad när snön är högre än fönstret… ha, ha. 

Och jag stod med snö upp till låret (!) då jag knipsade den här bilden. Hjälp!  Och jaaa, denna entré till huset behöver v.e.r.k.l.i.g.e.n. skottas men just nu så är det förenat med viss livsfara för det hänger massor med snö/ is på taket som rasar ner precis här så ja, ska börja skotta så smått men vore ju trist att dö på kuppen… Får kanske ta på mig en hjälm? Ha, ha. 

Men på den här delen av terrasse är det ingen risk för snöras så här passade jag på att skotta i helgen och det är ju en LYX att kunna öppna terrasse dörrarna nu. Och efter att ha sett bilder av snöfria gårdar hos vänner i Oslo i helgen så var min morot till skottningen att… 

…skotta så mycket så att vi kunde ställa ut ett par stolar mot solväggen.  Men SOM hjärtat fick kämpa för att få ut stolarna från uthuset eftersom dörrarna var helt igen snöade och att sen få de till terrassen i den meter djupa snön…  Det var helt klart gårdagens skrattfest. Ha, ha. 

Men skam den som ger sig! Nu står 2 stolar på terrassen och vi kan sitta där och samla fräknar i vårsolen. 

Och när jag skottade vidare på terrassen så var J hos grannen och byggde snögrotta. Snacka om sunday – funday deluxe! 

 

Nu fångar vi dagen och lägger grunden för en riktigt, riktigt BRA vecka!  Och tänk att det är den sista veckan i mars månad, det betyder att årets 3 första månader snart är history och vi går in i april. Hur galet är inte det?!

Carpe Diem! 🙂

P.S glöm inte att det är våffeldagen idag! så hos oss blir det våfflor till mellis efter skolan. mums! 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

 

Kategori: Allmänt | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *