VÅRVINTER IT IS… !

Happy new week darlings! 

Solen strålar så energin är på topp på morgon! Så härligt att få starta veckan på det sättet! Och idag kliver vi in i april månads sista vecka 2021. Nej men hur galet är inte det? Och vi avslutar månaden på ett riktigt festligt sätt för på onsdag så fyller både min kära bror och vår älskade Gizella är också Valborgsmässoafton på fredag.  Så det här blir en BRA avslutning på månaden!

Och vi lämnar en helg fylld av chill + basket bakom oss med 2 slutspelsmatcher på Luleå Energi Arena (Luleås herrlag BC Luleå + Luleås damlag Luleå Basket) och det blev totalt 4 matchar förra veckan så idag känns det faktiskt riktigt skönt med en “sport paus” innan det är dags igen i morgon men då är det bortamatcher så om vi har tur så får vi se Luleå Basket vinna SM-guld från soffan och då mina vänner smäller jag glitterbomber!

Här på bloggen däremot ligger jag lågt med mina” glitterbomber och kaktusar” en stund framöver men innan jag lägger locket på och flyttar saken till ett annat forum (mer info om det senare) så vill jag ge en stor glitterbomb till tjejen i kort blont hår på Blomsterlandet i Luleå! som T.A.C.K. för den fantastiska service hon alltid bjuder mig på. Hon ser att jag är en trogen återkommande kund och behandlar mig därefter och gör de där små sakerna som får mig att vilja fortsätta att handla där och det gör mig väldigt, väldigt glad!!! Och jag strösslar även glitter över alla de andra tjejerna på Blomsterlandet för alla bjuder alltid på ett igenkännande “Hej!” och ger den bästa service! Och jag ska faktiskt ta en tur ut dit senare idag för de får blomsterleveranser måndagar + fredagar och nu börjar påskliljorna ute på terrassen att vissna så det är dags för något nytt och det passar fint inför onsdagens födelsedagsfiranden! 🙂

Och hör nu på det sjukaste av allt:

Jag skrev på det här inlägget tidigt på morgon, runt kl. 08, sen loggade jag av och NU, kl. 10.50!, då jag sätter mig för att göra klart inlägget så ser jag att jag har fått ett sms från Blomsterlandet! Och vet du vad det står på det?  “Du är en av våra bästa kunder! Som tack ger vi dig 20% på ett köp.” Nej men alltså VAD är oddsen för att jag får detta sms precis NU då jag skrivit på ett inlägg om att de är så bra på service?!? Man kan nästan tro att jag hittar på och att sms kom innan men det kom kl. 09.54.

Livet alltså, ibland händer saker verkligen vid den mest perfekta tidpunkten! 🙂

 

Jag har sett  såå många underbara bilder i mitt flöde på insta i helgen med blommande körsbärsträd och gröna gräsmattor så igår kände jag att det var på sin plats med en statusbild från Casa Gizmolina och ja, som du ser så har vi fortfarande full vår vinter här uppe i norr! Så lite svårt att tänka att det är sommarlov om 7 veckor. Ha, ha. 

Och de olivträd som står uppe på terrassen är de från förra sommaren som jag försökte få till att övervintra i garaget men jag har nog gett de allt för lite kärlek för de är typ stendöda. Men – min plan är att försöka återuppliva de! Så – nu står de här inne i ljusgården men alltså jag känner mig v.ä.l.d.i.g.t. osäker på om det går att få liv i de igen…  därför jag tar jag tacksamt emot tips från er som kan det här med olivträd. Finns det hopp om livet för de? Eller ska jag bara inse att det är kört och köra de till soptippen? Alla tips och råd tas tacksamt emot!!!

Check snön som kommit sedan i fredags! Oh my…! Och de där solstolarna de är våra “vår-vinter” stolar som åker fram innan utemöblerna kommit på plats (du hittar de hos MIO).  Jag skottade hela terrassen igår när min kära bror var här och hjälpte oss att…

… montera studsmattan! för nu trotsar vi snön och kämpar på med att skapa våra egna vårtecken ! ha, ha.  Och alltså lyckan hos J över att han var här och fixade!! (den är perfekt till Cheer träning) och det var bra tajming att den monterades igår för idag strålar solen så nu smälter nog snön snart.. hoppas jag! 

Och efter snöskottning + studsmatte montering så var det dags för basket – igen! och det här blev förra veckans 4:e middag på arenan och dagens rätt var: Ceasar sallad med kyckling.  Så fräscht och gott! 

Happy parents efter en super spännande “vinna eller försvinna” match som Luleå Basket till slut vann! Så i morgon blir det en avgörande match i Stockholm och förhoppningsvis reser de hem med ett SM-guld i bagaget.

Det känns kul att vi lämnar en så händelserik helg bakom oss (för att vara i corona tider…) ! Och på tal om de där stolstolarna:  jag köpte en sån, i en annan färg, i födelsedagspresent till min bror förra året så det är ett present-tips om du ska fira någon!

Solstol + beachtowel + engångs koppar som matchar blir dagens present-tips!  Och olivträdet!!! Bilden är från 28:e april förra året och är hade jag precis köpt det träd som nu står helt stendött här inne i ljusgården på “återupplivning”… Åh kanske de har fått in nya när jag besöker Blomsterlandet idag? Fingers crossed!  (perfekt med 20% rabatt i så fall för de där träden är ju så sjukt dyra…).

 

Nu önskar jag dig en riktigt, riktigt fin start på veckan!!!

Var rädd om dig och håll fokus på positiva tankar! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

55
Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “VÅRVINTER IT IS… !”

 1. Tina says:

  Skrapa lite på stammen med en nagel. Är det grönt och fint under barken lever det och måste skolas ut lite försiktigt. Köp hem lite näring till olivträd och ge det lite kärlek isåfall. Och nästa vinter låter du dom stå i ljusgården + växtlampa och vattnar regelbundet så ska du se att dom klarar sig fint. Tänk, jag har aldrig sett en basketmatch… kanske nått att skriva upp på min post-pandemi-bucket-list. Perfekt med presenttips till män, dom är svåra att handla åt!

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner TACK för tips & råd Tina! Jag sätter stor pris på att du tog dig tid att skriva ner vad jag ska göra ! 🙂 Jag har skrapat på stammen och den är grön så kanske det finns hopp om livet trots allt. Fingers crossed!!!!

   Och ang. basket så hade jag aldrig sett så här mycket på basket om det inte vore för att jag har en basket-tokig Mr. och för att Luleå är “Sveriges baskethuvudstad”. Matchernat är en stor social mötesplats – när det inte är pandemi – och därför extra kul. Så det är en “Luleå grej” för mig med basket. Och en L.A. grej för det var helt amazing att se Lakers tillsammans med 20.000 andra i publiken. 😉

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare och TACK igen för olivträd-tipsen! Kram!

 2. Lena says:

  En liten undran, menar du att bara trogna och återkommande kunder skall få bra service? För mig är det en självklarhet att bra service skall gälla alla, oavsett plånbok eller hur många gånger jag besöker en speciell butik. Nu är jag en sån som inte behöver ett igenkännande leende, jag vill ha hjälp och bra service när jag ber om det.

  • gizmolina says:

   Gå tillbaka och läs vad jag skrev om kundservice häromdagen!

   Personalen ska se v.a.r.j.e. kund som kliver innanför dörren som en potentiellt livslång kund och behandla den därefter. Så ALLA kunder ska självklart få den allra bästa service! 🙂

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare ! Kram!

   • Miann says:

    Ha, ha! Du har det inte lätt! Är gymnasielärare & ser att läsförståelsen minskar rejält bland ungdomar men det verkar gälla äldre också ? Eller så är det som Emilia de Poret sa i senaste Säker Stil-podden: en del är ”surf…”…

 3. Therese says:

  Jag hade bett om tips på blomsterlandet. Dom vill stå ljust och svalt på vinter så mina fick flytta upp på vinden under ett fönster under vintern och där verkar dom må bra (lika fina som när dom åkte upp) men det blir kul att se om dom får en chock när dom ska ut igen..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *