VILKET HEM ÄR HEMMA?

Mina kära bloggvänner! 

Kanske är det det faktum att jag förlorat 102.000 bilder och 6.000 videos från de senaste 2 åren i mitt liv som gör jag känner mig så låg om dagen? det och kontrasten till att komma hem till Luleå från Thailand.  Eller hem… ? Jag har aldrig riktigt känt mig hemma här sedan vi flyttade hit.  När vi träffar nya människor då vi är ute och reser som frågar var vi bor? så hör jag mig alltid svara att vi bor i Oslo och Luleå men jag lyfter alltid Oslo först… Så Johanna brukar säga: men mamma, du bor ju i Luuuleeee… (när man säger Luleå på riktig norrländska) och är en riktig norrländska som är uppvuxen där. Själv kommer jag från Oslo!  Och jag får skratta lika mycket varje gång. Ha, ha. Men saken är att jag känner mig så mycket mer hemma i Oslo där Johanna är född, jag har mina vänner och jag bodde i över 15 år. Så samma sak då vi är ute och reser och jag checkar på tavlan efter gate till vår flight hem.  9 gånger av 10 så kommer jag på mig med att checka Oslo och då vi skulle resa hem från London och var sena till vår gate så skyndar vi fram förbi kön eftersom vi alltid går på priority boarding och plötsligt så säger en dam : det här flyget går till Oslo, skulle inte ni till Stockholm? 

Men samtidigt så är jag så otroligt tacksam över att vi har hem över hela världen och att vi fritt kan resa mellan. I hallen ligger nycklar till The Royal Valley i Phuket, Thailand, till Josefinesgate bakom slottet i Oslo och hit hem till Östermalm i Luleå. Det är ju hur fantastiskt som helst! Och jag skulle inte vilja ändra på det. Men kanske, kanske att jag skulle vilja ändra på vilken av nycklarna som jag oftast låser upp dörren med…   Jag tror att 2020 kommer att bjuda på förändringar. Jag känner det i kroppen. Men när? och på vilket sätt? det har jag inget svar på ännu…  Time will tell! 🙂

 

Jag har inte så många bilder i min norska telefon så den här var en av de första. Från då vi firade Johannas 12 års dag i lägenheten i Oslo.  Tänk – i år fyller hjärtat 14 år och då har hon bott 9 år av sitt liv i Norge och 5 i Sverige. Hon pratar flytande svenska nu men så fort JIG ringer så pratar hon norska.  Alla hennes barndomsminnen finns i Oslo och den största frågan jag ställer mig just nu är om hon får det bättre om vi bor kvar i Luleå eller om vi flyttar tillbaka till Oslo? Men det är en fråga som jag aldrig kommer att få svar på …  för om vi flyttar så kommer vi inte att veta hur det blev om vi bott kvar och bor vi kvar så kommer vi inte att veta hur det blev om vi flyttat..  

 

Åh nu började det precis att snöa! Vi har så otroligt lite snö för att vara i januari så det känns faktiskt riktigt härligt att det kommer mer. T.o.m. för mig! Och du, jag såg 3:e episoden av dokumentären om Isabella Löwengrip men jag förstår fortfarande ingenting av den… ?  får liksom inte ihop poängen eftersom hon inte berättar något som vi som följt henne inte redan visste om… ? Har du sett?

Med det så önskar jag dig en magnifik torsdag fylld av inspiration!!! 🙂

P.S lyssna på den HÄR låten. Såå bra! 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 23 Comments

23 responses to “VILKET HEM ÄR HEMMA?”

 1. Linda says:

  Åh! Jag förstår dilemmat! Har själv bott i andra städer men bosatt mig i staden jag var uppvuxen i med dottern. Utan barnen är det bara en själv att tänka på. Men samtidigt så besöker ni ju Oslo ofta och Johanna verkar ha bästa vänner även där och likaså du så jag tror att hon hade trivts minst lika bra där.

  • Så underbart skönt att höra från någon som förstår dilemmat! TACK Linda! 🙂 Det är verkligen sååå svårt att veta vad som är “rätt” val i livet ibland men precis som du skriver så skulle Johanna trivas hur bra som helst var vi än bor. Styrkan är att hon har lika många fina vänner i Oslo som här och eftersom vi är dit så ofta så känner hon sig lika hemma där som här… Tiden får som sagt utvisa . Vi kör familjeråd en gång i året om vart vi ska bo nästa år så vi tar ett år i taget !

   Önskar dig en riktigt, riktigt fin dag! Kram! 🙂

 2. Jennie says:

  Hela du skriker Oslo, flytta tillbaka 🙂
  Om det funkar med vänner och skola finns det inga hinder. Familjen kan du hälsa på ofta. Ni får vara tillsammans mer som “den lilla familjen”

  • Ha, ha. Ja en stor del av mig skriker Oslo men en stor del skriker även Luleå eftersom jag älskar vårt fina hus och jag har min familj här. Men – jag saknar mer tid med “min lilla familj” … Så, du har bra poänger i det du skriver Jennie! TACK!

   Önskar dig en magisk dag! Kram! 🙂

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Stor kram! Hoppas 2020 bjuder på precis det du drömmer om. Ja livet är härligt och även om man har det fantastiskt och är tacksam så kan det ibland kännas lite konstigt. Jag längtar alltid bort på nått sätt, men sen samtidigt så vill jag inte bo nån annanstans, men mer tid utomlands får mig att må bättre. Men sen när jag tänker på det har jag nog alltid längtat bort hela mitt liv och trivts bättre utomlands. Sen är man ju endå förnuftig och förstår att då är man ju på semester det är inte vardag och att ekonomi och så hade varit svårare att ha samma utomlands. Men det är en lustig känsla när man känner sig inte riktigt hemma, stor kram och hoppas det känns bättre snart

  • Åh tusen miljoner TACK för kramen fina du! 🙂 Ja men visst är det märkligt det där hur man kan längta bort från något som redan är så bra? Men där gör alla resor en stor värdefull skillnad! Det att ha en resa att se fram emot och få byta miljö ibland är något helt magiskt. ! Och precis som du skriver så blir livet en vardag var man än bor… Jag tror det viktigaste är den känslan du har av att du inte skulle vilja bo någon annanstans. Det är svaret: du är där du ska vara! 🙂

   Önskar dig en underbar dag fylld av lyckliga stunder! Stor kram! 🙂

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Ja du är så klok så visst är det så. Men va viktigt det är att ha en resa att se fram emot, de ger så mycket! Men den där känslan av att inte riktigt känna sig hemma är jobbig även om man har det bra och förstår av ekonomi och andra anledningar är bäst där man bor, så är det inte kul. Så stor styrke kram och jag hoppas ni har resan bokad till sportlovet nu så du har att se fram emot. Vi har bokat idag till Thailand i mars så nu känner jag mig bättre ha ha

    • Men alltså LYXEN att ni bokat Thailand igen i mars. Sååå fantastiskt underbart super härligt !!! 🙂 Jag saknar så enormt flexibiliteten vi hade i resandet innan Johanna började skolan så ni gör helt rätt i att passa på! Och ja, det är en överlevnadssak att alltid ha en resa att se fram emot. Ha, ha. Bästa känslan är det! Och jag längtar så till vi ska iväg på Sportlovet. Det här gången blir det till L.A. !

     Njuuut dagen vidare och GRATTIS igen till Thailand bokningen! Kram! 🙂

     • Viktoria-pinkpastry says:

      Åh men grattis till L.A sån dröm!!! Och tack, ja det ska bli så skönt med värme och sol igen istället för det här grå. Måste säga med så fin bild på er två! Ni matchar alltid så fint och så vackert och fräscht i vitt. Ja fy både jag och dottern bävar inför skolstart så skönt att va fria. Stor kram

 4. Agnetha says:

  Har en fråga till dig, ligger Lola i Surin? Blir sugen på att åka dit när vi snart åker till Kamala. Tack för en fin blogg .

  • Åh tusen miljoner TACK för din fina ord Agnetha! Nu blev jag glad! 🙂 Och lyckliga du som snart ska resa ner till Kamala! Så underbart! 🙂 Ja, butiken Lola ligger på Surin Plaza i Surin. Du kommer dit snabbt med tuk tuk eller taxi från Kamala, tar kanske ca 10 min… ! Och du, när du väl är där så borde du passa på att svänga förbi Twinpalms och ta en drink i restaurangen vid poolen.. SÅ vacker miljö !

   Önskar dig en magisk dag och en fantastisk resa! Kram! 🙂

 5. Caroline says:

  Tror att du kommer få ro i ditt Oslohjärta ❤️
  Hoppas du får till mer familjeliv som du önskar. Förstår att du är i ett dilemma!
  Kram

 6. L says:

  Åh! Det är ju i Oslo ni ska vara:). Så blir ni samlade hela familjen. Så kul för Johanna:). Men jag förstår att det hade varit tungt att lämna familjen i Luleå. Men då tänker jag att det är ju ändå så nära att besöka varandra. Kram!

 7. Caroline Tangen says:

  Skjønner godt at du er usikker på bosted – det er jo mye som er bra med begge steder… Men er enig med hun som skrev over her at om dere bor i Oslo så får dere 3 i den lille familien vær mer sammen – virker som du savner det<3 Dere får ta det familierådet snart, kanskje det kan få deg til å føle deg bedre hvis dere får tatt et valg…
  Leier dere fremdeles ut naboleiligheten deres i Thailand? Har aldri vært i Thailand, men får bare mer og mer lyst til å dra dit. Og hvertfall får jeg lyst når jeg leser innleggene dine fra turene deres dit! Det virker bare såå herlig der!!
  Kom til å tenke på noe, for en god stund tilbake skrev du at du skulle lage et innlegg om dine favorittmagasiner. Jeg gleeeder meg til det kommer (forhåpentligvis snart?;)), er like glad i magasiner som du, men alltid kjekt å få tips fra andre. Så håper du vil skrive om dette snart!
  Ønsker deg en fin torsdagskveld<3 Har fulgt deg i mange år, du er og blir min favoritt!! God klem fra Caroline

 8. C says:

  För oss trogna bloggläsare är det oerhört tydligt att det är i Oslo ni ska bo. Do it!

  • Emma says:

   Eller hur 🙂 Huset i Luleå är magiskt och kanske skulle ni kunna ha en stuga i Luleå eller nått och åka dit på besök istället? Fattar att det är megasvårt men har fått känslan via bloggen att du lever upp och är mer i nuet och längtar mindre bort i Oslo? Dessutom verkar ju du träffa din man mer då. Gud det blir säkert bra vilket som men tycker ibland att det känns igenom bloggen att ditt hjärta är i Oslo. Kring puls, känns som att du är mer ensam i Luleå?

 9. Astrid says:

  Lytt til ditt hjerte❤️Er det OK for Johanna, og JIG, lei ut huset, og flytt til Oslo. Din familie, mamma, pappa, bror , har du❤️Det er hvor sjelen din får ro, du må bo. Søte , søte deg))))Klem fra Oslo

 10. Maria says:

  Men nej, har inte telefonen gått att rädda!! Så otroligt besvärligt och trist!! Det var sååå trevligt att träffas i lördags, det måste vi verkligen göra om snart!!❤️Stor kram!!

 11. Tina says:

  Jag brukar tänka att jag kan bo vart som helst – slott som koja -storstad eller på högfjället- sålänge jag får bo med min familj. My extended familj- mina syskon, svärföräldrar osv får då vackert ta vartannat besök hos oss om dom vill träffa oss. Sålänge ni gör det som känns rätt i ert hjärta!

 12. R says:

  Du lever upp när du är borta från din nuvarande hemstad. Då sprider du glädje genom text och bild. När du är hemma klagar du oftast. Så jag tror, precis som de flesta, att du skulle må bättre av att flytta. Livet är för kort för att inte följa sitt hjärta. En övernattningslägenhet i Luleå skulle kanske funka för att ha nåt kvar att bo i vid besök..?

 13. Marit says:

  För mig har alltid hemma varit i den lilla by jag är uppväxt i. Flyttade in till en större stad när jag var runt 20 år, bodde sedan där i över 10 år. Men har egentligen aldrig trivts eller känt mig hemma där. Flyttade tillbaka hem för fem år sedan, bor i en liten stuga på mina föräldrars tomt. Men för två år sedan köpte jag ett riktigt renoveringsobjekt till hus här i byn, som jag renoverar och ska göra till mitt hem hemma i byn ♥️ Känner att när jag får flytta in där så är cirkeln sluten, lantisen som försökte bli stadsråtta får äntligen komma ut på landet igen.

 14. S says:

  Jag tror att norrmän är lyckligare än svenskar och helt ärligt så är Sverige ett kriminellt land med mesiga politiker och dåliga skolor. Hade flyttat direkt om jag haft möjlighet.

 15. Therese says:

  Måste hålla med tidigare kommentar, du lever upp så fort ni reser eller ni är i Oslo. Har länge känt att din blogg inte inspirerar på samma sätt som förr och det kanske är därför.
  Jag förstår dock att hus ändå är hus och att i Oslo är inte det ett alternativ pga det liv du saknar där inte passar med hus.
  Hoppas du förstår hur jag menar.

  Finns säkert lika mycket för och nackdelar med båda städerna och bara för att ni bor där nu så måste det ju inte betyda för alltid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *