WHAT A DAY… !

 

Helloooo mina fina vänner! 

Oh my vilken dag det blev igår…  Jag är belt slut!  Det hände så mycket bra och jobbigt på en och samma gång…  Först så körde jag JIG till sjukhuset på morgon och på vägen hem ringde hjärtat på Facetime och berättade att hennes betyg kommit i posten (don´t ask me why de postade… jag tycker de borde fått de utdelade på skolavslutningen…) och hon var sååå HAPPY!!! och det var jag också!  Älskade Johanna. Som hon har kämpat på den här terminen för att få så bra betyg som möjligt och nu fick vi se resultatet och jag är så stolt!  Hon fick även att A4 med egenskaper som hennes klasskompisar skrivit om henne och när hon läste upp de så kom tårarna….  Johanna är verkligen unik på så många sätt! och jag påminner henne alltid om att det är hennes fina egenskaper som kommer att ta henne vart än hon önskar i livet… de är hennes värdefullaste tillgång.

När jag kom hem så mötte jag bara J i dörren innan hon cyklade iväg till sin Dance Camp och sen fick jag inte gjort så mycket för jag var riktigt orolig för JIG´s operation och hade inte fått någon klar besked om när han kunde hämtas hem, eller om han skulle få bli kvar över natten?  Så senare på eftermiddagen, då jag inte ens fixat att äta något på hela dagen, så hände en såååå KUL sak precis när jag behövde det som mest!  Ni kommer kanske ihåg att jag skrev om att Johanna var på en audition förra året?  Tyvärr så gick hon inte vidare den gången och jag har sällan sett hjärtat så ledsen och besviken någon gång… Alla hennes bästa dansvänner gick vidare utom hon så ja, det var riktigt tufft.  Hur som helst- i söndags så var det ny audition, till samma sak, och thank god att J lyckades peppa sig själv att gå dit igen. Hon är så stark och så cool och hon ger verkligen inte upp det hon brinner för (jag peppar henne varje dag…) och när de ringde igår och sa att hon kommit med. Att hon fått ett jaaa!!! så var lyckan helt obeskrivlig. Det kändes som det absolut BÄSTA som hänt 2019! Alltså wow!!!  Detta bekräftar verkligen att man aldrig ska ge upp sin dröm, även om man möter på motstånd på vägen. En lärdom som är bättre än alla betyg!!!

Och hur gick det då med JIG? Well, runt kl. 20.30 fick vi hämta hem honom från sjukhuset och då hade min kära bror varit här tidigare på kvällen och hjälpt mig bära upp en säng från källaren så att jag kunde bädda åt honom i vardagsrummet för att gå i trappor är inte till att tänka på…  Så – efter lite om-möblering så ligger han nu där, med benet högt, och jag har sovit på soffan för att kunna hjälpa till då han behövt gå på toaletten / ta smärtstillande så ja, det blev inte speciellt mycket sömn på mig i natt så idag går jag runt i en dimma… sååå trött…  Men jag är samtidigt så tacksam över att operationen äntligen är genomförd och över allt kul som hänt Johanna så det ger mig den energi jag behöver! 🙂

 

Vi har så fantastiskt varma och vackra sommardagar att jag kunde inviga en ny klänning som jag köpte i Thailand när vi var där i julas.  Både klänningen + väskan kommer från min favoritbutik på Surin Plaza:  Lola. (jag blev så glad i denna style att jag faktiskt köpte den i 2 färger…).

Älskade Gizella… hon hjälpte mig att förbereda inför JIG´s hemkomst från sjukhuset och hur BRA är det inte att vi har en sån här “elektrisk” säng som man kan hissa upp både ryggen och benen i?!  Så sjukt passande nu!  (J hade sängen på sitt rum för ett par år sedan… efter det har den stått i källaren).

 

Nu måste jag köra ut och fixa lite ärenden. Mediciner ska hämtas ut och mat ska handlas.

Och du, lova att du är rädd om dig och att du fångar dina dagar för livet är så otroligt oförutsägbart och en olycka kan hända så lätt.  Att JIG halkade i badrummet den där onsdagen för 3 veckor sedan hade kunnat gå så mycket värre…  nu kom han undan med tidernas blåöga, brutet revben och flera brudd i foten så ja, man ska vara tacksam för livet!

Önskar dig en riktig FIN lille-lördag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 5 Comments

5 responses to “WHAT A DAY… !”

 1. Cavok says:

  Du är en helt fantastisk människa Miss Gizmolina. Och din dotter är en stor
  förebild får min soon-to-be 8åringa.
  Jag vet exakt hur det känns när något händer helt plötsligt, som man ej kan förbereda sig på. Fick ett tungt föremål på foten förra sommaren och går ännu med kryckor. Så precis som du säger, fånga dagarna! Live like there is no tomorrow
  Kramar åt er alla 3.
  Ps. Wow för J betyg! Snyggt jobbat!
  -K-

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Så roligt för Johanna! Så skönt att mr har kommit hem igen, hoppas han kryar på sig fort. Så snygg klänning wow! Det gjorde du rätt i att du köpte i fler färger, jag älskar sån shopping. Så nyfiken jag blev vad de va för färg på den andra. Väskan såg söt ut men syntes inte så väl, såg ut att va den perfekta storleken. Stor kram

 3. Ch says:

  Skönt att allt gått bra och att han är hemma igen!
  Och grattis till J för fina betyg – måste dock påpeka att dessa såklart inte delas ut på skolan/kyrkan då det inte är så kul med jämförelsen med andra…heller speciellt inte om man inte har så bra betyg!
  Jag tycker det är jättebra att de skickas hem!

  • Linda says:

   Håller med dig, betyg ska skickas hem med posten.
   Det är tur att de ändrat på detta sen jag gick i skolan för jag minns hur det kändes när det skulle jämföras.

 4. Ullis says:

  Jag tycker också det är bra att dem skickar hem betygen för annars skulle det bli så mycket jämförande mellan varandra, speciellt jobbigt om det inte har gått lika bra. Grattis till din dotter Johanna som gick vidare i dansaudtition! Var ska hon dansa? Är det ngt som händer i höst? 🙂 Spännande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *