ABOUT LAST WEEK…!

Allmänt

498acd035c84a02e534663e6ef60bd34

Dagens pepp: just do it!

Gooodmorgon sweeties!

Ny dag & nya fräscha möjligheter!  Jag har några riktigt, riktigt tråkiga kontorsuppgifter att ta tag i idag och jag skulle göra typ vad som helst för att slippa sätta tänderna i de men inser att det bara är att bita ihop och just do it!  för jag har landat i att jag aldrig någonsin kommer att tycka om regnskaper och annat papirarbetet så ja, motivationen att göra det får vara känslan av hur skönt det ska bli när det äntligen är gjort!

Också ska jag blogga ikapp förra veckan! Herregud, jag har ju inte ens kommit till att berätta om min diplomering ännu..  Men först är det min torsdag som står på tur, dvs den här dagen för exakt 1 vecka sedan. Näst sista dagen på min coachutbildning. 🙂

11216806_10152849087595796_5182131434928135853_n

Det är i.n.t.e. alltid lätt att få till en bra dagens bild men här är jag i alla fall, med en ytterst märklig hårtuss som hänger ner framtill, på väg in genom dörren på Folkuniversitet på morgonen.  Det här var min sista träff på coachutbildningen och det kändes lite vemodigt… för jag har verkligen sett fram emot varje träff med enormt stor glädje!  Också min outfit då: kimono Ganni, tee American Vintage, jeans Zara, skor Pretty Ballerinas & väska Balenciaga.

22199_10152836907715796_2655841614074078798_n

Den här dagen fick vi ytterligare ett nytt verktyg till vår roll som coach: kort som beskriver känslor. Och – jag fick välja ett kort (av måååånga som låg framme på ett bord) som jag kände beskrev mina känslor just den dagen och detta kort hade jag även med mig in i det coachsamtal där jag var klient senare under dagen (vi blir indelade i grupper om 3 där 1 är coach, 1 klient och 1 obeservatör också turas vi om, totalt sitter vi i ca 3 timmar vid varje tillfälle).  Och detta kort var mitt val!  För mig står kortet för möjligheter. Jag står och håller i en skylt med alla spännande saker jag har framför mig i livet och solen i bakgrunden är glädjen & energin i att realisera mina planer. Jag ser glädje, förväntan, energi, solsken & möjligheter i detta kort.  Men – det kan hända att du ser något helt annat för dessa kort talar till oss på olika sätt utifrån vilken känslostämning vi befinner oss i.   Detta nya verktyg gillade jag skarpt och jag kommer absolut att jobba med korten i samtal då jag upplever att behovet för dem föreligger.

11266433_10152836905135796_853972488508163674_n

Utbildningen är från kl. 09 – 17.30 så när vi var klara trippade jag (eller ok, jag halvsprang) iväg till Svenskt Tenn. Åh som jag älskar den butiken! och till min stora glädje hade det som stod på min lista kommit in nu (utsålt sist jag var där).  Jag hade en sån för 100 år sen men den har försvunnit någonstans på vägen när jag flyttat runt i livet…och sen blev jag påmind om den då jag såg ett underbart barnrum i Sköna Hem för en tid sedan:

GA11709_1

Alltså hur Gizmolina är inte denna underbar krok!  Var de jag köpte ska hänga ska ni få se en dag i augusti… 

11329911_10152821852245796_4087510711114535383_n-1

Jag avslutade min torsdagkväll på ett av mina absoluta favoritställen: Sturehof! Alltså detta ställe är bara helt perfekt att gå till när man går ut och äter själv (eller själv, och själv, jag hade ju min Svenskt Tenn påse som sällskap… tihi!)  för borden är placerade så att du har perfekt utsikt över restaurangen och kan sitta och titta på alla människor (en favorit hobby) också är det a.l.l.t.i.d. fullt där. Typ alla dagar i veckan och that I like!  Så, jag mumsade i mig en underbart god toast skagen och plötsligt satt jag och hade ett fantastiskt trevligt samtal med mannen vid sidan om mig. Åh som jag älskar att möta nya människor! det berikar livet!  (han jobbade med att sälja företag – tänk så olika jobb alla har!).

Efter min härliga middag checkade jag in på Scandic Anglais men tyvärr blev inte allt riktigt som jag tänkt mig då men slutet gott, allting gott och lite senare ska ni få se bilder från mitt f.a.n.t.a.s.t.i.s.k.a. rum som jag varmt kan rekommendera om du planerar Stockholms-tur!

Men innan jag bloggar min fredag så ska jag som sagt ta tag i det där jobbiga och förfärligt tråkiga papirarbetet. Så, pepp, pepp till mig och alla er andra som sitter med mindre festliga uppgifter framför sig. Nu kör vi! också belönar vi oss när vi är klara!  (jag tänker mig mörk god choklad…).

Önskar dig en riktigt härlig torsdag!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 17 Comments

17 responses to “ABOUT LAST WEEK…!”

 1. Jaaa, jag skriver min resultatrapport idag för min uppsats….nu kör vi och så äter vi choklad sen då! 🙂
  Kram!

  • gizmolina says:

   Åh detta klarar du!!! Jag skickar massor med pepp, energi & motivation din väg och håller tummarna att du kommer i mål! 🙂 Stooooort LYCKA TILL & hoppas att chokladen smakar gott senare i kväll… !

   Önskar dig en magisk & inspirerande dag! Kram!

 2. Mi says:

  Sitter i Helsingborg på mitt kontor (men just idag är det MYCKET att göra) och längtar efter min semester om två veckor – då blir det en efterlängtad USA-road trip med familjen. Lite låg trots detta pga arbetsbelastningen och regnet utanför, men du lyckas ALLTID få mig att le. Din positiva inställning och glädje är mer smittsam än all världens virus och jag hoppas att jag på mina bra dagar har en bråkdel av alla dina solstrålar att låta skina på mina medmänniskor. Tack!!!!

  Kram!

  • gizmolina says:

   Åh så fantastiskt att få så härlig feedback och så fina ord just precis idag! You just made my day Mia!!! Tusen 1000 miljoner TACK! Jag blir helt rörd… & enormt smickrad. Tänk att du tog dig tid att skriva så fin kommentar till mig… Från hjärtat: T.A.C.K. !!! Och så underbart det låter med en USA road trip! Vilken grej! Förstår att du längtar!

   Önskar dig en dag fylld av solsken & lyckliga stunder! Stor kram!

 3. Mia says:

  Jag är så uppspelt att jag inte ens kan stava mitt eget namn, Mia ska det såklart vara… 🙂

 4. Cecilia says:

  Skulle vara värt alla kronor i världen att få bli coachad av en så skön människa som du verkar vara :-).Kan du vara behjälplig i denn situationen som jag är i då jag skall separera,vet inte riktigt om eller vart jag skall flytta osv osv?För jag kann tänka mig att jag behöver en sån som dig 🙂

  • gizmolina says:

   Men åh så otroligt snäll du är! Tusen miljoner TACK för magisk feedback Cecilia! Jag smiler från öra till öra…! 🙂 Och du, det är klart att jag kan coacha dig om du önskar det! Mejla mig i så fall: gizmolinas@hotmail.com Jag förstår att din situasjon inte är helt enkel så ja, jag finns här om du vill prata.

   Skickar dig varma tankar & kramar!

 5. Nina says:

  Härliga bilder! Den där kroken är ju sååå fin, vill själv ha en =) Men varför får vi veta först i augusti du ska hänga upp den? 😉

  Och ännu en gång STORT grattis till att du är klar med din utbildning, vilken härlig känsla!

  Ha en jätte härlig torsdag! Kram

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack för fina ord & för grattis Nina! 🙂 Det är verkligen en fantastiskt härlig känsla att vara klar med utbildningen. Och ang. kroken så kan jag inte säga mer än så just nu… 😉 Tihi. (och jag förstår att du också vill ha en för den är hur fin som helst).

   Önskar dig en underbar kväll och en festlig fredag! Kram!

 6. Camilla says:

  Den där toasten gjorde mig sååå hungrig. Är det godaste jag vet…Tar hellre det än en varmrätt. Underbar krok har oxå spanat in dem. Japp in på önskelistan ;o))
  Kramelikram

  • Ja men visst är det helt galet gott med skagenröra och det är xtra lyxigt när de kryddar den med en klick Kalix löjrom…mums! 🙂 och precis som dig så tar jag också hellre det än en varmrätt (det var det jag gjorde den kvällen…). Och rosettkroken är verkligen lovely så jag kryssar fingrarna för att du också har en sån en dag… 😉

   Njuuuut kvällen, tänk – helgen är runt hörnet! Stor kram!

 7. Hei says:

  Hei! Leiger dere leiligheten eller har dere kjøpt den? Blir det flere barn tror du`?

  • Den lägenhet som vi bor i nu leier vi. När det gäller barn så har jag nog besvarat den frågan ca 100 gånger här på bloggen… Jag är väldigt nöjd, glad & lycklig över att jag har Johanna. Min dröm har aldrig varit att ha barn så det att det blev ett barn i mitt liv var ett väldigt noga övervägt beslut och idag kunde jag inte tänka mig ett liv utan henne. Men fler barn har jag aldrig gått in för att skaffa mig.

   Önskar dig en fin dag ! Kram! 🙂

 8. Lotta says:

  Men Johanna då har vill hon inte ha ett syskon ? 😉

  • gizmolina says:

   Visst har Johanna varit igenom faser då hon har önskat sig ett syskon. Absolut. Men just nu är det en sködpadda som står på hennes önskelista! 🙂

   Önskar dig en riktigt fin kväll! Kram!

   • Frida-mor till fyra says:

    Håll er undan sköldpaddor!! Vi har haft en och det gör jag aldrig mer:)

    Nån har ett barn, nån har två och nån har fem..tack och lov är vi alla olika!

    Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *