11 JULGRANAR AND COUNTING…!

Julen 2018

Dagens reminder: lev i nuet! 

Mina kära bloggvänner! 

Tisdag kom, och tisdag nästan försvann…  och nu påminde precis hjärtat mig om att hon har dans kl.17.  Detta norrländska mörker alltså… jag blir föööör seg & trött… glömmer t.o.m. bort självklarheter…  Så ja, nedräkningen till Thailand är total samtidigt som det känns sååå märkligt att vi snart reser.  Har liksom inte helt ställt in mig och hunnit få den där riktiga längtan ännu, ja förutom efter soool och ljusa dagar då.. Men det ska ju ändå bli härligt alltså!  Och jag har shoppat ny ljusslinga till terrassen och tror jag ska ta turen till IKEA när jag kommer ner och se efter en ny, lite större gran, för den vi har köpte vi då vi flyttade in, för 11 år sen, och den känns lite liten nu då Johanna blivit så stor

Och på tal om granar… jag räknade precis våra här hemma och kan konstatera att dagens status är: 3 ute granar och 8 innegranar så 11 it is och jag älskar det. Och då har jag inte räknat med de mindre granar som jag placerat på bord etc, om jag gör det så blir det 3 till + husgranar i fönstren och mindre dekorgranar… Jag får verkligen inte nog! ha, ha.   Och ja, man kan ju kanske tycka att det är onödigt att jag går all in när vi har take off om 1 vecka men nej, så tänker inte jag, för jag vill maxa och njuta dessa dagar här och NU!  + att julen i min värld inte alls är avslutad då vi kommer hem igen för jag kör ju heeeelt till det börjar bli pinsamt sent med både gran och stjärnor, typ ut i februari en gång. Ha, ha.  Och på tal om att vara sent ute… igår, när jag tittade på Nobelfesten (alltså Viktorias klänning… looove it!) så pimpade jag ä.n.t.l.i.g.e.n. klart en adventsljusstake som jag kom på att jag skulle ha uppe på öppna spisen,  i tillägg till den “riktiga”, min klassiker från Agneta Livijn som jag fullkomligt älskar och inte kan fira jul utan, och så här blev den:  🙂

 

… det var ju bra att jag blev klar i tid till 3:e advent! ha, ha.  Hade sett en lik på Bolina´s insta story men fick tyvärr inte tid att svänga förbi där när vi var i Oslo så – kom på att jag kunde göra lik siffror själv, med piprensare.  Så – köpte blockljus + ljusfat hos Lagerhaus, röda glittriga band (som egentligen inte räckte helt, därför så kort band på sista advent…), brudslöja och piprensare och satte igång att pyssla. Sen dekorerade jag även med grön mossa.  Blev riktigt fint tycker jag! 

Jag var på flower shopping igår för alla snittisar hade vissnat när vi kom hem från Oslo och alltså hur fint är det inte att krydda hemmet med amaryllis nu i förjulstiden?  Helt klart vackraste blomman om du frågar mig!  Och ett tips: nu kostar snitt amaryllis bara 39 kr / styck hos Blomsterlandet.  Så passa på! för om du köper de idag, eller i morgon så hinner de slå ut lagom till helgen… ! 

 

Bäst jag påminner hjärtat om vad klockan är nu så att hon byter om och vi kommer oss iväg i tid och då hon dansar så ska jag passa på att fixa lite ärenden inför julavslutningen i Johannas klass. Sen blir det indiskt till middag och en extra mysig kväll eftersom Johanna har FRI från skolan i morgon. Oh Yes, lärarna har planeringsdag så alla barn är lediga. Vilken LYX!!

Önskar dig en riktigt, riktigt härlig kväll! 🙂

Och du, visst är årets julkalender fantastiskt BRA?! We looooove it!!!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Julen 2018 | 3 Comments

3 responses to “11 JULGRANAR AND COUNTING…!”

 1. Lena says:

  Älskar dina trevliga och positiva inlägg. Det är en ren fröjd att titta in här hos dig ska du veta 🙂

 2. Pia says:

  Men så julmysigt ni har det får lite ångest nu men har en kasse i hallen med lite blommor som är kvällens uppdrag.
  Blir glad när du skriver att du har kvar julen till februari man behöver ljus och pynt i mörkret. Vet inte om det är en Stockholmsgrej att städa bort julen till nyår.

  Skänker ljus och glädje i mörkret. Skulle gärna ta lite av de ljusa sommartimmarna till vintermörkret.

 3. Sara says:

  Hej! Ville bara säga att jag inte mått så bra sista veckan pga mycket stress och din blogg har varit som medicin och balsam för själen. Här blir man lugn och glad. Tack! Ska snart ut och resa med två små barn, har du tips på vad man ska ha på sig när man flyger? Vill vara bekväm men ändå snygg:) vi åker mitt i natten och är framme lunchtid. Stor kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *