17-ÅRS DUKNINGEN…!

Allmänt

Goood torsdag mina kära bloggvänner! 

Att få vakna till strålande sol från klarblå himmel, en sval luft och höstlov som sakta dansar mot marken är nog något av det absolut bästa jag vet om! September alltså… MIN månad! som den jungfru jag är och nu närmar sig min födelsedag med stormsteg, bara några få dagar kvar…  Det blir annorlunda att fira utan någon av mina älskade J, vi är verkligen utspridda i världen den här hösten. En liten familj 3 och sällan lyckas vi befinna oss under samma tak. Ha, ha.  Just nu är JIG i Riga, Johanna i England och jag uppe i norra Sverige så känner mig lite som en telefonist mellan varven då vi alltid ringer varandra ofta.

Och när jag pratar med J så säger jag sååå ofta “Do you for you!” för det är så otroligt viktigt i dagens sociala medier brus att vi står stadigt med fötterna i våra egna värderingar och att vi inte jämför oss med andra.  Detta är något som J är ett proffs på! så egentligen behöver jag inte säga det till henne men kanske någon av er där ute behöver den remindern idag. Titta inte för mycket på “vad alla andra gör”, lev DITT liv, på DITT sätt och skapa din egen happiness. Slösa inte bort din tid med att sitta vid en skärm och stör / irritera dig på hur andra väljer att leva sitt liv, spara dina tankar kring andra inom dig om det inte ger mottagaren något att du släpper ut dom i skrift, ge någon den komplimang som du själv önskar att du fick idag! och döm ingen vid första anblick.

Vi var på konfirmation i lördags och i mitt tal till konfirmanden så sa jag bl.a. följande:

“Människor är som böcker: En del kommer att lura dig med sin framsida och andra kommer att överraska dig med sitt innehåll”

Det får bli dagens tänkvärda från mig till dig.

♥♥♥

På tal om att min födelsedag närmar sig.. Jag skrev för några inlägg sedan att jag ska visa er fler bilder från dukningen på J´s 17-års fest så Here we go… !  För att få plats med alla 17 gäster så placerade jag bordet på “skrå” i vardagsrummet och stolar hyrdes in (tycker det är finaste då alla är lik…). Jag dekorerade bordet med maffiga rosa snitthortensia. 

Så – hur dukar man upp utan att blir “barnkalas”, utan mer “fest”?  Mycket blir likt eftersom både partyhattar och popcornbägare passar alla åldrar men jag tycker att glasen är det som skapar en mer vuxen vibe.  Vi dukade upp med 3 olika, på champagneglasen skrev vi Skål! (med penna från Granit), på vinglasen skrev vi gästernas namn på foten som placeringskort och på vattenglasen skrev jag siffror från 1-17 för att inte riskera att någon blandar ihop…  Det var i alla fall en bra sak med Corona att vi blivit mer obs! på att inte dricka / äta från varandras glas / bestick. 

För mig är servetten super viktig! Den ser ALLA och jag vill att den ska matcha stämningen på bordet och i rummet. Så: en viktig detalj som ska väljas med omsorg.  Här gick vi för en Happy Birthday servett med guld skrift och vi valde popcornbägare i en svag rosa färg med små guldprickar på som matchar prickarna på servetten.  På champagneglaset fäste vi även en stjärn stickers.  It´s all in the details! 

J hade gjort bordsplaceringen med STOR omsorg och placerat sig själv på kortsidan. Vi har pratat såå mycket om ifall det är bäst att värdinnan sitter på kortsidan eller på mitten på en långsida av bordet men efter många om och men (och stor festlig vana) så har vi kommit fram till att kortsidan ÄR bäst. Då har man full överblick över bordet och kan lätt gå till / från sin plats. Här ser du också tydligt hur vi dekorerat glasen med text, stickers, namn och siffra.  Partyhattarna är mina absoluta favoriter! så dekorativa och super cute ! (Oh noooooo ! NU kom jag på att jag glömt de i Oslo… och jag som vill duka med de på min dag..) Du hittar de hos Meri Meri Party.

Till sist en sak att tänka på ang. dukning till fest: matcha din outfit med dekorationerna! Då blir helheten amazing! J gick för en lovely topp från Zara (i butik nu) och paljettbyxor från Asos (tror inte de finns i butik nu…) som glittrade i kapp med discokulorna och ljusslingorna.  

Alltså SOM jag älskar att duka upp till fest! och festliga dagar blev det verkligen då Johanna fyllde år 21/8 så gör er redo för fler inlägg som detta i tiden framöver.

Nu önskar jag dig en magisk dag fylld av happiness!!!

Och kom i håg: Do you for you! för livet är här och nu och du skapar din egen lycka.

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

39
Kategori: Allmänt | 3 Comments

3 responses to “17-ÅRS DUKNINGEN…!”

 1. Lena says:

  Åh vilket bra inlägg!
  Så fin dukning, du/ni är verkligen superproffs på det. Otroligt fint och inbjudande, vem vill liksom inte sitta till bords där.
  Och jag håller med om att kortsidan passar bäst för värdinnan.
  Så glad att du bloggar så ofta nu. Du är en av mina favoriter – fortsätt i samma stil och du har en trogen läsare forever 🙂

  • Tina says:

   Men vad åt och drack ni på festen? Maten är ju det roligaste efter dukningen!
   Min dotter är igång med planering av 18årsfest och är mycket taggad. Jag är mindre taggad då jag är rädd för alkoholens effekter på ungar.

 2. Petra says:

  Hej!
  Så fint dukat och så genomtänkt i varje detalj. Jag undrar lite vad som serveras i glasen? Och hur du tänker kring alkohol?
  Har en dotter på 15 som är i den åldern då nyfikenheten kring alkohol är stor och första hemmafesterna (med alkohol) har börjat göra debut nu under sommarlovet.
  Att man festar och dricker när man är 17 är ju inget konstigt alls för det gör ju de flesta. Men hur ställer man sig till att servera alkohol till minderåriga i sitt hem? Om de nu dricker alkohol vill säga?
  Jag tycker frågan är svår och viktig så därför undrar jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *