17:E MAJ COMING UP… !

17:e maj Allmänt

Goood kväll mina kära bloggvänner! 

Här blev klockan plötsligt nästan tisdag innan jag tittar in till er men bättre sent än aldrig… !  Jag startade veckan med en härlig power walk och det här är 3:e veckan som jag är igång och jag så otroligt stolt över mig själv!  För varje walk, oavsett hur lång eller kort den är, är SÅ värdefull och alla steg är bättre än inga!!!

Och idag då jag var och handlade till mamma så var det LYCKA att hitta rosa vackra pioner i butiken. Äntligen!!! Nu saknas bara grönska på träden också så känns det lite mer som vår. Och tänk att det är 17:e maj på söndag! Nej men hur galet?!? Och i år hade vi verkligen 100% bestämt oss för att fira dagen i Oslo men så kom corona och förstörde så vi är tyvärr stuck in Luleå och får fira vår 3:e 17:e maj här hemma i Casa Gizmolina. Och även om firandet i Oslo inte hade blivit “som vanligt” i år (p.g.a. corona) så hade det ändå varit en helt annan känsla att vara där på dagen… Bara att se alla uppklädda människor i gatorna i sina vackra bunader (folkdräkter) och höra korps spela… och för att inte tala om den magiskt vackra grönskan…! Åh SOM jag kommer sakna det!  Men – jag ska göra mitt yttersta för att vi trots allt ska få en riktigt FIN dag trots att vädret visar både regn & snö på söndag. Oh my… Livets kontraster alltså. Ha, ha. Hur ska du själv fira dagen i år? Det stora barntåget i Oslo är ju inställt och jag gissar att även samtliga övriga barntåg också är inställda?  men kör de några aktiviteter på skolorna? Nyfiken!  Sen läste jag att man uppmanar alla att fira hemma och att stå ute och sjunga den norska nationalsången kl. 13.00. Åh snälla sjung så högt så att det hörs hela vägen hem till oss!!! Och om ni som bor i vårt område hör någon sjunga högt kl. 13 på söndag så vet ni att det är från oss i Casa Gizmolina. Ha, ha. 🙂

Jag googlade fram lite inspirerande 17:e maj bilder inför söndagens firande som jag hoppas ska inspirera! Och inget firande utan ballonger om du frågar mig! De här kommer från Nille men jag vågar inte lova att de finns i butik i år. Men checka!!! för den med Gratulerer med dagen text på är super fin!  Och du – nu har Nille köp 3 betala för 2 på alla 17:e mai ting! Dagens tips! (såå trist att inte den butiken finns kvar i Sverige, hittar alltid massa fint där till riktigt bra pris).

Riktigt fräscht att mixa in denim i 17:e maj dukningen och så fint att dekorera med friska blomster på servetterna.

 

Att dekorera en kake med hallon, jordgubbar och blåbär är en given 17:e maj succé för då har man norska flaggans färger i box på ett-tu-tre!  Sen är det alltid lika fint att pimpa med norska flaggband. 

Så fräscha spett med bär + marshmallows i norska flaggans färger.  Älskar allt som är bus enkelt att fixa! 

Och här är några riktigt snygga inspirerande frisyrer som gör pricken över i till din 17:e maj outfit. 

Så här såg vi ut senast då vi firade dagen i Oslo 2017. Jag i Kalixdräkten (som min mormor vävt och som min mamma broderat) och Johanna i sin norska festdräkt / bunad.  Och SOM jag saknar vårt Oslo hem nu… Det känns så märkligt att vi inte vet när vi kan resa dit igen? Men Norge öppnar upp mer och mer fr.o.m. den här veckan och de har gått från 14 dagars karantän till 10 för inresande från Sverige. Så – det går i alla fall åt rätt håll även om jag tyvärr tror att det dröjer till gränsen är helt öppen… 

Och till alla er som inte firar 17:e maj: ni kan använda inspirationen till att göra en festlig 4´th of July firing där hemma för den amerikanska och norska flaggan har samma färger !

Nu ska jag dyka i säng och drömma mig tillbaka till alla underbart festliga 17:e maj firanden som jag fått uppleva under mina 15 år i Norge.  Åh som jag älskar att samla på minnen som man kan plocka fram när man behöver de som mest… !

Godnattkram!!!

Miss.G.

Kategori: 17:e maj, Allmänt | 8 Comments

8 responses to “17:E MAJ COMING UP… !”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Wow så fina bilder! Så inspirerande även om jag aldrig har firat 17:e maj. Men så fantastiskt fina bilder. Förstår att det är så trist för er. Stooor kram

  • Åh tusen miljoner tack för härlig feedback Viktoria! 🙂 Ja det känns super trist att vara stuck in Luleå på söndag men vi får helt enkelt göra det bästa av situationen… !

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Stor kram!

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Åh vet du kom på att jag tror att jag inte svarat dig, frågade ju dig om tips på barn resväska större. Du gav ju så fint tips om stickers, super tips verkligen. Men vet du var vi hittade en riktigt fin och cool, lagom barnslig och stor? På öb!!
    https://www.xn--ob eka.se/fritid/vaskor/resvaskor/resvaska-giraff-1109084
    Du har ju tipsat tidigare om att kolla in där med, så vi gjorde det och den älskade dottern och jag tyckte med den va cool och stor. Alla barn resväskor är ju alltid kabin väskor och man behöver ju större, och det har hon redan två bla denna coola som blinkar:
    https://www.amazon.com/Emojination-Emoji-Rolling-Suitcase-Luggage/dp/B07K2Q4XSL
    Så cool hittade den på sellpy för 30 kr helt ny i plasten så nöjda med den! Sen har hon en med Disney prinsessorna på i hård plast jättesöt. Sen hittade vi en riktigt snygg i bara svart på Dollarstore åt maken, så dessa två invigde vi på senaste Thailand resan. Bara jag som behöver en ny nu. Men ja oj så lång kommentar det blev nu men tänkte bara följa upp hur vi gjorde efter ditt tips och det va tack vare dig vi kollade in öb, där vi inte är annars. Så tusen tack stor kram

 2. Elin says:

  Hei! Ikke noe barnetog i år, ingen arrangementer på skolen. Korpset skal gå rundt i bydelen og spille. Vi er heldigvis invitert på hagefest hos venner og krysser fingrene for godt vær.

  • Åh nej, jag misstänkte att det inte blir något på skolorna.. Så otroligt trist. Men fint att korpset går runt i bydelen och spiller !!! och så härligt att ni blivit bjudna på hagefest. Jag hjälper till att kryssa fingrerne för att ni får strålande sol !

   Önskar dig en magisk dag fylld av happiness! Stor klem! 🙂

 3. Line says:

  God 17 mai, vi bor utenfor OSlo – heller ikke her noen barnetåg, fest på skolen eller noe som helst. Så det blir å være hjemme, med så få som mulig. Vi får håpe på bedre tider. Savner alt som har med normal hverdag å gjøre. Selv om Norge åpner opp er det mye som ikke er normalt også.

  • Ja vi får verkligen hoppas på bättre tider snart så att livet kan återgå till att bli mer normalt. Sen följer vi utvecklingen i Norge dagligen eftersom JIG driver företag där och jag läser mer norska nyheter på nätet än svenska… Så vet att mycket inte är normalt hos er ännu men tänkte på att skolor och många arbetsplatser börjat att öppna upp igen i veckan…

   Önskar dig en riktigt fin fortsättning på dagen! Klem! 🙂

 4. C says:

  Vilket härligt inlägg! ☀️ Jag vet att du tipsat om så fina små rosévinflaskor o dylikt tidigare. Har du något bra tips i år? Tänkte ge bort en kylväska med lite smått och gott. Tack för en härlig blogg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *