1:A ADVENT COMING UP…!

15134716_10153982471545796_4788505773015750967_n

Årets jultröja – check! Alltså jag blir glad bara av att se på den här! den är min och du hittar den HÄR  (från Kapp Ahl). Och ja, jag gick ut på terrassen och fotade i mina underbart sköna Ugg tofflor (shoppade i New York, ett tips: önska dig ett par i julklapp!).

1:a advent närmar sig med stormsteg! och eftersom hela Casa Gizmolina är (nästan) färdigpyntat (julgran – check! stjärnor – check! adventsljusstake – check!…) så kan jag nu fokusera på att göra några 1:a advents gaver till nära och kära. Det här är ju en SÅ tacksam tid att visa uppskattning till de man tycker om och varför vänta till julafton då gaven lätt försvinner i ett hav av andra gaver? Nej, kör på och sprid glädje redan nu då det förväntas som minst och kanske uppskattas som mest!

Så – delar några prisvärda tips och det enda som jag tyvärr saknade då jag fotade var en flaska Blossa Glögg som det står 2016 på…!  men om jag skulle kört iväg och köpt en så hade det hunnit bli mörkt innan jag kommer hem och då hade jag inte kunnat fota. Norrland alltså! Ha, ha.  🙂

15179109_10153982468890796_541335595156110146_n

Okej, jag älskar Lagerhaus! Är inom där så ofta att personalen smiler stort varje gång jag kliver innanför tröskeln (pengar på kassa – check! ha, ha.) och det är där jag hittar de där presenterna med det lilla xtra. Och bäst av allt: till ett b.r.a. pris! och ett tips: de kör -20% på allt i hela butiken hela veckan så ja, jag passade på att hamstra lite… (de har super fina julklappspapper, etiketter, gavepåsar etc.).

15170893_10153982473030796_3173312098532502947_n

Alltså HUR söt är inte den här lilla choklad adventskalendern? Jag dör…  Och mitt tips är att packa in den i silkespapper och lägga ner den i en gavebox tillsammans med ett fint “Happy Förjulstid” kort (som du textar själv…).

15193585_10153982474615796_5638649395227722430_n

Och adventsljus! de är ett fint komplement till adventsljusstaken och det här utan massa krusiduller gillar jag. Jag har här ställt ner det i den svarta foten (som syns tydligare på 1:a bilden) som jag pyntat med silkesband + en grön kvist.  (den gröna kvisten har jag klippt av från den stora kvisten som kommer från Åhléns). Och hårdiadement – det kommer jag trippa runt i på alla middagsbjudningar fr.o.m. nu! du hittar den hos Lindex och den är också en kul förjulsgave till både veninner och skatter… eller till dig själv så klart! 

Nej, nu ska jag njuta solen som strålar för redan runt kl.14 börjar det bli mörkt… Helt galet! Men, först, ett par andra 1:a advents present-tips: köp en amaryllis eller husgran som du packar in i silkespapper, och – eftersom jag vet att Lagerhaus inte säljer godis i Norge så är ett tips att ge en annan choklad-/julkalender för nästa vecka så kickar ju december igång så det börjar bli dags…! (det finns chokladkalendrar för 10kr i många butiker nu).

Hoppas du gillar tipsen och att Lagerhaus hör av sig för ett samarbete. Nejdå, skojar bara. Ha, ha. 😉

Kategori: Allmänt, Julen 2016, Julklappstips!, Jultips ! | 6 Comments

6 responses to “1:A ADVENT COMING UP…!”

 1. Elisabet says:

  Så fina grejer! Vi har också i år för första gången köpt jultröjor, hela familjen! Tips att Gina Tricot också har flera olika till bra pris. De på KappAhl till barn är de allra finaste jag hittat i år, men lite för små:-)

  • gizmolina says:

   Tusen tack Elisabet! 🙂 Och så fantastiskt kul att du också köpt jultröjor! Man blir ju SÅ glad av dem! Och de hos Gina Tricot är verkligen super fina! och till barn är precis som du skriver Kapp Ahl´s de finaste. Synd bara att de inte finns i vår size… 😉

   Önskar dig en magisk dag och en glittrig helg! Kram!

 2. Tina says:

  Alltså du har alltid så inspirerande och roliga tips! Din blogg gör mig glad 🙂

  • gizmolina says:

   Men åh… tusen miljoner TACK för fina ord och fantastisk feedback Tina! 🙂 Nu blev jag verkligen sååå glad! och att få höra att jag inspirerar gör mig lycklig!

   Njut din fredag och fånga de lyckliga stunderna i helgen! Kram!

 3. D says:

  Så irriterende at de ikke har godiset på Lagerhaus i Norge.. Lurer på hvorfor! 🙂

  • gizmolina says:

   Ja, det är verkligen synd men – det beror nog på att det är en stor process att tillpassa produkterna / innehållet efter norska riktlinjer och kanske det även har med införtulling av godis / mat att göra… Det är i alla fall min gissning! Men en dag finns det helt säkert där också för godiset utgör ju en så stor del av deras sortiment! 🙂

   Önskar dig en magisk weekend och en riktigt härlig fredag! Klem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *