2:a dagis dagen.!

Allmänt

168397-977

Oj, oj, oj vad vi fick S T R E S S A på morgon…  😉

Här sitter min sessa och leker på dagis idag. Vi var där till stax före 12 då vi skyndade för att möta min underbara vän Kristin för en mysig, intensiv och givande pratstund ute i solen på "Kaffebrenneriet". Den stunden gav mig ENERGI! Kristin – du är underbar! 🙂

Nu är vi bara hemma en snabbis så att sessan får lunch, sen ska vi skynda ut och möta Josefine & Elian. Det blir jätte mysigt för nu var det LÄNGE sen.

Solen skiner från en klarblå himmel idag och vi njuter dagen här och det hoppa jag att du också gör?!

P.S fick ett inlägg igår om att dagis numer heter "Förskola" i Sverige, det hade jag ingen aning om? Här i Norge heter det "Barnehage" 🙂 Här är Förskola något man går i då man är lite större. När man bor utomlands så missar man en del…. Så Johanna går alltså i Förskola om vi är i Sverige, men i Barnehage här i Norge! 🙂

Kategori: Allmänt | 28 Comments

28 responses to “2:a dagis dagen.!”

 1. sofia says:

  Jag vidbehåller att det heter dagis, bara trams att kalla det förskola… Förskola är när barnen ska anpassas för att snart börja skolan dvs 6 åringar! Dagis it is 🙂

 2. Jenny says:

  va?! är inte förskola det man går i när man är runt 5-6 år och ska börja skolan sen?
  Jag röstar också på dagis 🙂

 3. Malin says:

  Men vad hände med Lekis då? Jag gick på Lekis och absolut INTE på dagis! 🙂

 4. Bea says:

  Jo,det heter förskola i Sverige nu, fast de flesta säger nog Dagis ändå. Dagis låter gulligare tycker jag. =)De börjar ju i skolan så tidigt iallafall.(Min äldsta flicka började ettan nu och hon har redan 3 läxor i veckan, det är mycket i den åldern tycker jag.)=)
  Kram

 5. Johanna says:

  Min lillebror har börjat på förskola i måndags, och han är 6 år. Fram till dess gick han hgos dagmamma, men stämmer det vekligen att DAGIS heter FÖRSKOLA? För mig är det två helt olika saker.

 6. bea igen ;) says:

  Ja, lekis är ju oxå borta,nu är det förskole klass man går i när man är 6 år. Tycker gott att de kunde kallat det lekis fortfarande. Låt barn få vara barn =) Oj förlåt Anna-Stina, det var inte meningen att din blogg skulle bli ett diskussionsforum. 😉 Bara så intressant.

 7. Eva says:

  Om dagis heter förskola, vad heter då förskola? Eller går man i förskola i fem år nu?
  Jag röstar oxå på att dagis ska heta dagis och förskola skall vara förskola. Ibland undrar man vad det är för mening med alla dessa förändringar?!

 8. Anna says:

  Läser till lärare för grundkolan och vi har vissa ämnen tillsammans med blivande förskollärare. Det är strängt förbjudet att kalla det dagis på Gbg’s Universitet 🙂 Känns som att det har ändrats snabbt?! Tycker personligen att det inte spelar speciellt stor roll! 🙂

 9. Angel says:

  Jag säger dagis ännu förskola för mig är typ 6 års samlingen det trodde jag kallades förskola nu.

 10. josefine says:

  hon är UNDERBAR! Det var SÅ mys att ses idag!!! PUSS O KRAM! Ska jag maila dig bilder??

 11. lilla anna says:

  Förskola är för barn 1-5år. På hösten det året barnen fyller 6år börjar de i Förskoleklass. /lilla anna (förskollärare)

 12. sofia says:

  Det är bara nyeximinerade DAGISförknar som kallar sig förskolelärare! Vill vi kalla det dagis så låt oss! Bara ni som tycker det klingar finare att det ska kallas förskolelärare! TRAMS!

 13. anna says:

  jag tycker fortfarande som många andra här att det heter dagis, inte förskola. för mig är förskola när man är 6 år och börjar lekis. jag säger fortfarande lekis 🙂 men jag såg nu att vi hade fått en förklaring utav en anna som var förskollärare här ovan.

 14. lilla anna says:

  Jag har varit förskollärare i 8år… nyutexad… think not!

 15. AnnaStina says:

  Oj, oj, oj, det här var första gången som det blev en så lång och stor diskussion på min blogg. Kul!! 🙂 Det är härligt när folk engagerar sig! 🙂 För mig är dagis det man går fram till man är 5-6 år, då börjar man i förskola och sen går man i skola. Det blir så komplicerat när man ska byta namn.. Hade någon jag inte känner sagt till mig att hennes dotter precis börjat i “Förskola” så hade jag tveklöst utgått från att dottern är 5-6 år och absolut inte 1 år.! Så – jag kör på med att kalla det dagis! 🙂 Det låter dessutom mycket mysigare också är det ordet som ALLA jag känner använder så det blir liksom lättast så. Här i Norge heter dagis “Barnehage” så min sambo säger att hans dotter går i “Barnehage”. Många ord blir det… I Norge börjar man “Förskola” när man är 5-6 år så skulle jag använda det ordet istället för Dagis så vore förvirringen total! 😉 Dagens ord här på min blogg är helt klart:
  DAGIS!!!! 🙂

 16. Josefin says:

  Sagt av någon som inte har en aning: “Det är bara nyeximinerade DAGISförknar som kallar sig förskolelärare!” Tror du på allvar att det någonsin funnits en utbildning där man blir “DAGISförknar”?? Ehh. Förskollärarutbildning har funnits länge, även barnskötarutbildning som inte finns längre då man behöver mer pedagogisk utbildning. /Josefin (också förskollärare)

 17. sofia says:

  Dagisfröknar 😀

 18. Josephine says:

  Det var jag som skrev inlägget om att dagis numer heter förskola i Sverige o aldrig trodde jag väl att det fanns så mycket ignoranta människor som hade en åsikt om det. Jag bli väldigt upprörd av att se hur folk bara är dumma o tror att det handlar om att förskola “klingar finare”. Förskola är ett begrepp som funnits väldigt länge och min mamma som är över 50 är utbildad förskollärare o har varit det i minst 25 år. Jag tror att förändringen handlar om att man vill förstärka förskolans/dagis betydelse. Det är inte bara namnet som har ändrats utan även innehållet, vi har en läroplan precis som skolan och däri finns mål att följa. De första åren av ett barn liv är oerhört viktiga, det sker mer under dessa åren i utveckling av både kropp och knopp än vad det någonsin gör under en livstid. Att kalla en sådan institution som tar hand om dessa barn för dagis vore som att tala om att här finns inget annat än ren förvaring under dagen. Med ordet Förskola talar man om att här sker saker, barnen upptäcker och utvecklas o det handlar inte om att det är skolförberedande. Att ändra från dagis till förskola handlar om att få det bästa för era barn. Att deras första levandsår ska bli utvecklande och betydelsefulla, att små barn faktiskt betyder något och är minst lika viktiga som de i skolåldern!
  Tack för mig! Jag hoppas att jag kunnat upplysa någon oinsatt människa om hur det verkligen går till!

 19. Josephine says:

  PS. Förändringsarbetet bland “vanliga” människor pågår fortfarande. I utbildningens värld har man pratat förskola i åratal som jag påvisat ovanför. Vår lärolplan är från 98 och alltså snart 10 år. Den heter Läroplan för förskolan, LPfö 98. Sök upp den och läs på så kanske ni ändrar uppfattning!

 20. Bea says:

  Bara för att man kallar det för Dagis, innebär det väl inte att man tror/ tycker att Dagis är ett förvaringsställe utan pedagogik! jag har höga tankar om Dagis och ser upp till personalen, men jag kallar det likväl för Dagis. Tycker faktiskt att det klingar sämre att säga förskola, då jag tycker att det låter hemskt att sätta så små barn i “skola”. Nej, det låter mysigare med Dagis. =)

 21. chat says:

  Ohh very much thanks admin

 22. How to save flash videos that i see in the websites?

 23. good quality post thanks

 24. videoizle says:

  Ohh very much thanks admin

 25. turk ko says:

  Hi, i must say fantastic website you have, i stumbled across it in Google. Does you get much traffic? Check my blog turk ko.

 26. blog home says:

  Hello, I just now hopped over to the web-site through Yahoo. Not necessarily anything I would usually browse, but I liked your opinions anyways. Many thanks for generating some thing well worth reading through.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *