4:E ADVENT.

Allmänt

93a076c43a9e041944d5a41373aba144

Glad 4:e advent mina kära bloggvänner! 

Vad mysigt det var att tända det 4:e ljuset på morgon… det får mig verkligen att känna att julen är nära nu och det är väl nu de är OK att börja säga God Jul till de man möter också?! Härligt!  Johanna är hemma hos mormor och klär deras gran + bakar lussebullar och själv förbereder jag för det smällkaramellpyssel som vi ska här senare i eftermiddag tillsammans med J´s bästa kompisar.

Jag har inte varit inne på bloggen något i går så kastade precis bara ett väldigt snabbt öga på några av de kommenterar jag fått sedan sist och några var inte så glada vilket gör mig väldigt ledsen. Ska läsa igenom de mer noga innan jag besvarar något men jag fick direkt lite ont i hjärtat…  så helt positivt verkade det inte vara. Men – nu måste jag försöka lägga de känslorna till sidan lite och istället samla krafter inför morgondagens sjukhusbesök med min älskade Gucci… Var inom där före helgen och pratade med fantastiskt trevlig och ödmjuk personal och fick med mig några olika foder som jag provat att mata honom med i helgen utan lycka… så är rädd för att det blir ett tråkigt besked i morgon…  Uff, min älskade älskade sötaste Gucci som jag levt tillsammans med i över 12 år. Min förra perserkatt, Gizmo, blev också bara ca 12 år så hela situationen väcker tråkiga minnen och jag fruktar tyvärr det värsta…. Vilket påminner mig om hur viktigt det är att strössla kärlek över de vi älskar när vi lever och kan!

15590130_10154051147860796_7481365504265643222_n

Jag passade på att knipsa några bilder av granen uppe på Johannas rum. Julen alltså… vilken stämning den skapar! 

15492316_10154055545375796_1274188190956049585_n

Varje år får J något nytt att hänga upp i granen, oftast som en present i sin julkalender (den kalender som jag gör själv).

15590169_10154055554605796_1318383444986436999_n

I år så var det en sån här unicorn hon fick, men nu kom jag på att det inte var denna hon fick, utan en lik i rosa som hänger på andra sidan. Ha, ha. Pyntet kommer oavsett från Accessorize.

Önskar dig en u.n.d.e.r.b.a.r. 4:e advent!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 13 Comments

13 responses to “4:E ADVENT.”

 1. Hoppas besöket imorgon till veterinären med Gucci går bra.
  Men som du säger, han börjar bli lite till åren.
  Kan även säga att jag nog blivit kallad både det ena och det andra, av mina numera tre vuxna barn, i stundens hetta.
  Apropå förra inlägget.
  Kram Titti

 2. Lotta says:

  1000 Tack för allt härlig inspiration och pepp! Du är helt fantastisk.
  Kramar Lotta

 3. Fina, fina du!
  Hoppas det går bra med Gucci imorgon – det är så jobbigt när de små djuren blir dåliga!

  Och precis som Titti skriver – jag tror de flesta föräldrar (som inte uppfostrar militärbarn, haha) har blivit kallade både det ena och det andra….min yngsta skrek i förra veckan att jag var den sämsta mamma i världen (haha, synd att hon bara har mig då!) så ta inte åt dig av kommentarerna!

  Stor kram!

 4. Kerstin says:

  Bästa Du.!
  Jag har också både tänkt och skrivit till dig att just TID verkar vara bristvara hos dig. I all välmening, tror jag de flesta menar väl när de påpekar det till dig..det gör iallafall jag. Sätt dig ner och läs igenom dina inlägg…flera gånger i veckan så skriver du om sena nätter och stress för att hinna…vi som följt dig länge har ju sett det lika länge och det är ju just bara denna värld av dig vi ser…inte det andra som jag är övertygad om finns där. Men för oss läsare så skriver du just väldigt mycket om hur du stressar och inte vet hur du ska hinna och hur trött du är…Du skriver aldrig om din dag innehåller något annat än pyssel, shopping och små weekend resor och någon gång om att du ska möblera om m.m Som någon sa i kommentarerna så vill vi gärna se mer av hallen du renoverade, hur resten av huset ser ut kanske fina omgivningsbilder från Luleå, vilken middag som serverades( Facebook är full av köttbullar och makaroner….)
  Höra lite hur det gick med coachningskursen du gick och var så glad över. Vi har fått höra om dina gamla yrken men inget som är aktuellt. Så i bloggvärlden kan det tolkas som om du ” bara bloggar” och om det endast är det som fyller din dag får vi inte riktigt ihop det med all stress. Enligt dig själv så hade du ju lite för lite besökare för att någon ville annonsera hos dig…
  Angående påhoppet om att Johanna sa idiot till dig kan jag nog både hålla med och inte i vissa kommentarer. Som förälder kan man ibland få höra “fel” ord som naturligtvis inte ska accepteras men ibland kan det hända…var uppmärksam bara..belöna det inte. Jag tror nog att Johanna inte skulle ta skada av att inte få pyssla en dag. Du lever för henne väldigt mycket och det är bra men du måste också tänka på dig själv så att du mår bra…finna ro´n i dig. Få din egentid annars kommer du att få det jobbigt längre fram när mamma inte längre är den centrala punkten…
  Jag törs nog säga att du inte har några läsare som vill dig illa.
  Ha en fin kväll och sänk dina krav. Du har inte mer timmar på dygnet än någon annan och du ska också tänka på att du är ensam för det mesta och har ett helt hus att ta hand om med allt vad det innebär.
  Vi gillar dig ändå vare sig du shoppar eller fyller huset med nytt pyssel eller om du går en långpromenad och visar hur fint Luleå är.
  Kram på dig.

  • Pia says:

   Håller helt med detta inlägg. Tänkte på det innan jag läste att du skriver hur du stressar för att hinna med allt pyssel och duka fint ill middagar med släkt o vänner men mkt mer om din dag skriver du inte. Inte för att du måste men vi läser bara om det och tror att din dag är just det som står i ovan inlägg. Ta hand om dig och andas och det är inte hela världen om det inte är mer än ett papper om julklapparna. Kram

  • Lena says:

   Mycket mycket bra Kerstin !!

  • Nilla says:

   Kerstin du skrev precis det jag menade men kanske inte fick fram på sammma sätt som du. Vill absolut inget illa, utan skrev bara i välmening, att stress blir inget bra i längden och ja, Anna-Stina verkar vara en fantastisk tjej, men som kanske borde stanna upp lite mer i nuet och njuta av allt fint som finns omkring.

 5. Pia says:

  Och en kram till fina Guycci som inte verkar må så bra hoppas de inte felet.

 6. Josefin says:

  Fint skrevet av deg Kerstin

 7. Camilla says:

  Skickar en stor kram till dig och hoppas att allt går bra med Gucci imorgon!

 8. Emma says:

  Håller helt med Kerstin, väldigt bra inlägg ändå.
  Hoppas Gucci mår bättre snart!
  Kram

 9. Helen says:

  Jag vill också bara instämma med den fina kommentaren Kerstin skrivit ovan. Vi som läser din blogg gillar ju dina inlägg jättemycket så klart men ibland blir det lite för mycket förmedlande av stress till läsaren. Det skulle vara mysigt att få läsa samma inlägg – men utan att det hela tiden upprepas att dagarna är så stressiga. Kanske kan du skriva dem med lite mer mindfulness? Det skulle ytterligare öka den feel good du vill förmedla till dina läsaren. Då skulle verkligen bloggen bli en oas från allas våra stressfyllda liv. Jag tror definitivt utövandet av mindfulness skulle kunna vara toppen för dig – och det skriver jag givetvis i all välmening för det har hjälpt mig jättemycket med min stress.
  Kram

 10. Mimmi says:

  Barn, ja alla måste ha tråkigt i bland ! Inte hela tiden “bjudas” på sysselsättning. Du får tänka på att J blir större och vill frigöra sig från dig så det är nog dags lite att klippa navelsträngen.
  Att bli kallad det ena och andra det blir nog alla föräldrar och det är bara att markera at så tilltalar man aldrig någon! Det betyder inte att de tycker illa om dig som förälder och behöver extra uppmärksamhet.
  Försök slappna av lite ha enklare omkring dig. Bjuda på en middag då du dukar fram tallrikarna när gästerna anländer, det är att umgås som är det viktiga inte hur du har dukat och dekorerat bordet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *