6:E JUNI PREPPAR.

Allmänt

e7861b7de59a2bf699545f5d0720d9a3

Glad lördag sweeties! 

Här uppe i norr så har både kylan & molnen gjort sin entré idag så just nu känns det väldigt skönt att ha en Thailand semester i sikte! Men, alltså är det bara jag som inte förstår hypen kring Håkan Hellström i helgen? Eller är vi fler? 140.000 människor har köpt biljetter till hans konserter i Göteborg och en kvällstidning kör en Håkan bilaga…  ?!?  Själv är jag inte alls speciellt glad i hans musik. Jag gillar tex Orup SÅ mycket bättre! och Thomas Ledin! och för att inte tala om Danny! Ha, ha. Men jag kanske helt enkelt missade Håkans “grej” under mina år i Norge?

Hur som helst – här har jag precis kommit hem med 3 söta girls som varit själva på stan och bl.a. shoppat Dolly Style knästrumpor så nu ska det visst bli show här i kväll. Festligt värre!  Och när de gick runt så passade jag på att köpa Katrin Zytomierska´s nya bok Bucketlist som jag är riktigt nyfiken på. Också shoppade jag lite smått & gott till 6:e juni, Sveriges Nationaldag. Men alltså – på riktigt – du märker inte ens på stan att dagen närmar sig! Sån extremt stoooooor skillnad mot hur det var i Norge lördagen före… Oh my…!  Här kan man gå runt utan att ens få med sig att det är Nationaldag om 2 dagar. Crazy! Men – eftersom det är student i sikte så lyckades jag i alla fall hitta några ting (den som söker finner…) så nu känner jag mig väldigt klar för att pynta upp Casa Gizmolina i gult & blått!  Hur gör du? Laddar du inför 6:e juni? Hur brukar du fira dagen? Berätta väldigt gärna!  Själv tänker jag köra på en lik firing som den vi hade hemma hos oss i Oslo på 17:e maj, med kake/tårta, bubbel, gäster, lekar för barnen, glass (i stora lass) och svenska flaggor! Och eftersom det här blir vårt första nationaldagsfirande här i  Sverige så gleder jag mig massor! 🙂

13346876_10153565271640796_1800957800140244516_n

Voilá! en svenska flagga har redan smygit sig fram här i Casa Gizmolina på bordet där jag sitter och bloggar just nu…. och fler kommer det att bli innan jag är färdig…

13322102_10153565273150796_2340960013547631486_n

Men alltså kan vi prata lite om de här blommmorna…! Det är p.i.o.n.e.r!?!?!  

13325656_10153565284915796_9206904490866826694_n

Men om du frågar mig så ser de ju mer ut som typ tulpaner! Ha, ha.  (önskar att jag fick tag i de där maffiga pionerna som säljs i Oslo, om någon har sett sånna i Luleå området så får ni v.ä.l.d.i.g.t. gärna tipsa mig). 

Nej, nu tror jag minsann att det är wine o´clock!  Så – ett glas bubbles tack! eller vänta nu, jag är ju själv hemma (JIG kommer visst upp i morgon kväll, trevligt) och har ingen Magda så ja, då får jag väl hämta ett glas kall prosecco själv då. Sen blir det lövbiff, pommes & bea här till middag. En klassiker!

Önskar dig en riktigt härlig lördag fylld av happiness! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 18 Comments

18 responses to “6:E JUNI PREPPAR.”

 1. Tina says:

  Jag försökte ge den boken en chans. Den var riktigt dålig. Gav upp under kapitel 2. Tror det är första gången jag inte läs ut/lyssnat klart på em bok.
  Hoppas du finner den bättre än jag.
  Vi firar inte nationaldagen, jobbar oftast.

 2. Titti/Umeå says:

  Jag fattar inte alls detta intresse kring Håkan Hellström??
  Gillar absolut ingenting med hans musik.
  Min stora favorit är Magnus Carlsson.
  Härligt med Thailand snart…..får vänta ett tag på min/vår långresa…..
  Kan inte säga att 6 juni firas så mycket hos oss.
  Bubbel har jag och några svenska flaggor.
  Pimpad jordgubbs-bakelse åt jag igår redan.
  Fortsatt trevlig helg önskar Titti
  Ps. har precis hämtat paket med Odd Molly-klänning.L.O.V.E. dress.

 3. Sofie says:

  Jag köpte också pionoer i Malmö i veckan.. Var lika som dina och jag bara stod och gapade när jag såg att de slagit ut… Pioner för mig ser ut som de som säljs i köpenhamn… Stora ljusrosa och “fluffiga” …Måste vara olika sorter… Dessa blommade slut på ett par dagar 🙁 Härligt och inspirerande att du firar nationaldagen, vi är urdåliga på det. Gläds mest åt en extra ledig dag! Ha en fin helg 🙂

 4. Eva says:

  Det finns olika pioner. Dessa kallas nog buskpion. Dom stora maffiga pionerna kommer snart.Mina har halvstora knoppar nu.
  Håkan….vem? Förstår inte alls!
  Vi firar inte 6/6.

 5. Ditte says:

  Så fint du gör det till den 6 juni!
  Jag är mycket för att fira annars, men inte direkt den 6/6. Detta var ju Svenska flaggans dag som sedan blev nationaldag och man vet inte bestämt varför den dagen firas och blev nationaldag. Olika bud finns.
  Jag tycker det vore bättre med midsommarafton som nationaldag. Den betyder ju något för de flesta svenskar och firas med besked.
  Annat är det med den 17 maj i Norge. Den dagen vet ju alla varför den firas.
  Men bubbel passar ju alltid, vilken dag det än är lisom god mat.
  Önskar dig en fin kväll.

 6. Christina says:

  Glad lördag, här skålar vi i bubblande Rosévin.
  Håkan Hellström, som är född och uppvuxen i Västra delarna av Göteborg är och blev otroligt populär bland ungdomar i Göteborg som föddes under 80-talet. Han har allt gjort en hel del bra att lyssna på, annars skulle inte han ha den stora publik som han har. Inte dåligt att fylla Ullevi i två dagar, mäktigt är det!
  Nationaldagen firar vi inte heller mer än att vi sätter upp vår vackra svenska flagga på huset.
  Ha en fortsatt trevlig kväll, kram.

 7. Christina says:

  Otto Knows är dj:n, artisten och producenten som fick i uppdrag att remixa Håkan Hellströms “Din tid kommer”, en ny version av Håkans senaste hit som gavs ut i maj. Som redan blivit en kultfavorit på dansgolven.
  Hej igen,

  Här kan du läsa vad som står på Expressen idag där en DJ som jobbar med Håkan Hellström skriver i tidningen om Håkans senaste “Din tid kommer”.

  “Förra helgen spelade spotifykungen Kygo remixen under Summerburst på Ullevi.

  – Ja, jag hörde det. Han kollade faktiskt med mig om det var okej innan, och självklart: det är skitkul.”

 8. Deseree says:

  Haha en till här som inte gillar Håkans musik…och jag hoppas du inte blir allt för besviken på nationaldagen för här i sverige så firas det inte alls så mkt tyvärr.

 9. Therese says:

  Vad härligt med ett riktigt ordentligt firande av nationaldagen! Vi brukar gå till en park i närheten där de ordnar fint med olika aktiviteter för barnen. Ha en fin kväll!

 10. Madeleine says:

  Jag älskar Håkan :-). Så mycket värme, kärlek, energi och poesi i hans text och musik! Men jag gillar Orup väldigt mycket också 🙂
  Kram!

 11. Helena says:

  Det är bara 11 år sedan 6 juni blev helgdag så det är kanske inte rimligt att förvänta sig att det svenska nationaldagsfirandes ska vara i klass med det norska. Men det firas, även i Luleå, bla i Stadsparken och ute på Hägnan. Flera stadsdelar i Luleå har även eget firande med aktiviteter för barnen.

 12. Kerstin says:

  Önskar att jag kunde säga att vi ska fira nationaldagen… men nä.
  Den är för ny för oss svenskar skulle jag tro…Norges har däremot funnits väldigt länge.
  Så jag har den 6/6 som fönsterpustar dagen och Laga matlådor till frysen så att det finns att ta av stressiga eller bara lata dagar framöver…Gubben far till stugan så vi är inte ens på samma plats.
  Ha det bra.

 13. Kerstin says:

  Googlade lite..barnetåget i Norge har gått sen i mitten på 1800-talet…så ni är ju liiite före oss i sverige…

  • Mari says:

   Barnetoget og 17.mai har vært kjempe stort i Norge siden første gang det ble feiret. Grunnen til dette er at Norge i flere hundre år hadde vært en kasteball mellom Sverige og Danmark og underlagt disse landene. Det er ikke rart at 17.mai ble stort, siden Norge endelig ble et eget land igjen. Jeg tror grunnen til at vi feirer er viktigere og mer betydningsfull enn av 17.mai har vært lenge 😉
   Denne sterke følelsen av tilhørighet og kjærlighet til landet vårt sitter sterkt hos alle nordmenn 🙂

 14. Sara says:

  Att typ klanka ner på Håkan och hans fans för “dålig smak” och i samma mening säga att man är jättespänd på Katrin’s bok?!?! Alltså, Katrin och det jag sett av henne -hon verkar vara en minst sagt vedervärdig person och det känns konstigt att du vill inspireras av henne?!?! Så mycket elakheter hon spytt ur sig genom åren…. Jag blir själv inte crazy över Håkan men han sprider åtminstone glädje och kärlek i Göteborg där han kommer ifrån, folk är lyriska över hans liveframträdanden, drar mer folk än Bruce på Ullevi -har man inte upplevt en konsert i Göteborg så har man missat något! Sen kan man få uttala sig om att man inte förstår…. 😀

 15. Anette says:

  Åh,jeg elsker Håkan! Og jeg er helt norsk 😉
  Kanskje det er som en over her skriver,han har betydd mye for mange født på 80-tallet.
  Var på en konsert med ham på Rockefeller for noen år siden,fantastisk opplevelse.
  Også er han utrolig sympatisk. Tommel opp for Håkan

 16. Stina says:

  Gillar Håkan mycket! Gjort massa fina låtar och han har en stor publik, även vi som är äldre än 80-talisterna

 17. Ida says:

  Håkan får mig alltid att tänka på min tid i Lund & alla roliga utekvällar jag & mina kompisar hade för 10 år sen – så för mig kommer hans musik alltid ha en speciell plats i hjärtat!

  & pionerna – köp ett par egna buskar & plantera i trädgården! Så kan du bestämma själv hur de ska se ut + att du kan ha hur många buketter du vill runt huset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *