ETT SPÄNNANDE BESÖK !

Goood tisdag mina kära bloggvänner! 

Jag hoppas att du förstår hur mycket du betyder för mig! Tänk att jag är så lyckligt lottad att jag har så många underbara fina bloggvänner där ute som väljer att klicka sig in hos mig dagligen.  Det gör mig så otroligt super glad, tacksam och lycklig!  Och som igår tex då jag ställde en fråga och ni svarade. Det är den “dialogen” som gör mitt bloggande så kul! det är era kommentarer som får mig att fortsätta att blogga för det är när ni klickar på det rosa hjärtat eller skriver något till mig som bloggen känns levande ! Det blir lite som om du tänker dig en butik… om butiken är tom och jag står där bakom disken och ingen kund kommer in på hela dagen så är det ju helt fruktansvärt trist och jag skulle nog tänka att det är lika bra att stänga igen dörren för gott. Men – kommer det då plötsligt några trevliga kunder som lämnar butiken med en påse så sprider sig lyckokänslan i hela kroppen och jag tänker att det här är det bästa jag vet ! Att få ge kunder den allra bästa service!  Precis så känner jag med min blogg när ni lämnar spår här så efter alla kommentarer och likes på hjärtat igår (som tyvärr fortfarande inte fungerar som det ska, det nollställs flera gånger under dagen, vi jobbar på saken…) så bloggar jag med ett extra stort smil idag !

Och det smilet behöver jag för dagarna går verkligen upp och ner. Jag inbillar mig fortfarande att pappa ska ringa och att allt ska vara som vanligt men inget kommer någonsin att bli som vanligt så det är en process nu att landa i en ny verklighet utan pappa. Och då hjälper verkligen min styrka att jag är bra på att fokusera på positiva saker!  Jag maxar julen här hemma för att det gör mig lycklig att ha allt det vackra omkring mig, jag tar mig extra tid till att hjälpa J med plugg till prov, för det gör mig så glad att kunna dela hennes glädje då hon kommer hem med bra resultat, och jag bloggar för att det ger mig så härlig energi och för att ni är värdefulla vänner som jag vill strössla feelgood över så ofta som jag bara kan!

Livet är en oförutsägbar resa och varje positiv tanke vi tänker stänger ute en negativ så välj dina tankar och skriv ner en tacksamhetslista över saker som du just nu, idag, är tacksam över i ditt liv. Läs den högt för dig själv och stanna sedan kvar i den härliga känslan din tacksamhet ger dig och möt dagen med ett smil ! För ditt leende kan göra så stor skillnad för de omkring dig. Precis så som ditt besök här hos mig gör min dag bättre för utan dig – ingen blogg!  🙂

 

Det var en  så spännande dag i lördags! Då hade Luleå Gymnasieby Öppet Hus för alla Luleås 9:e klassare som står inför att göra sitt gymnasieval efter jul och Johanna gjorde sitt besök i en ny super snygg kappa från Zara.  Och alltså det var SÅ värdefullt att besöka Gymnasiebyn för den såg inte alls ut som jag trodde. Jag hade fått för mig alla samtliga linjer var i samma bygg, eller i alla fall att man möttes i matsalen,  men de olika linjerna är uppdelade över flera olika byggnader så går du tex Natur så möter du inte de som går Ekonomi under skoldagen. Och de olika byggnaderna bjöd på väldigt olika energi och intryck så ja, det var absolut ett värdefullt besök ! 

Och lite visste jag att det finns en utbildning till konditor?! Så vi fastnade verkligen där inne i “bageriet” där det bakades både praliner och pepparkakshus och när vi lämnade Öppet Hus så var Johanna fylld av nyttig inspiration till sitt gymnasieval. Men alltså tänk att Johanna börjar Gymnasiet nästa år! Jag tycker att det känns som att hon började 1:a klass på Uranienborgskole i Oslo igår !!!   

Ett av dagens prosjekt ?  Well, kanske att städa både entrén och trappan ? Oh my – vad är det med att hallen alltid fylls upp med saker? och att det är så lätt att lägga saker i trappan? Ska ta och styra upp det så får ni se en “efter” bild senare. Och min keps, den räddar mina bad hair days på ett helt perfekt sätt som tex då jag hade min fula utväxt…  (bilden är från i torsdags – dagen innan frisörbesöket).

Ni som har barn som nyligen varit igenom gymnasieval-fasen i livet får väldigt gärna dela era erfarenheter. Och om du har barn som går på Gymnasiebyn i Luleå så vore det intressant att höra hur de trivs?  Sen undrar vi även vilka gymnasieskolor vi borde besöka i Oslo?

Med det så önskar jag dig en magisk ny dag fylld av härlig energi! 🙂

Var rädd om dig!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

90
Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “ETT SPÄNNANDE BESÖK !”

 1. Cavok says:

  Hej, blir alltid lika glad då jag tittar in här, och märker att du har uppdaterat med ett nytt inlägg! Då stannar jag genast upp och läser inlägget 🙂
  Julgrans bilden spred super mycke jul feeling delux. Måste nog också börja pynta nu.

  Märkte du att Finnair flyger direkt från ARN till HKT nu. Så kanske det blir en jul under palmerna och ett nyår dopp i poolen där nere i år <3

  Många kramar å dig och Johanna från Miia och mig från finland

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner tack för din underbart härlig feedback ! Nu sitter jag här med ett extra stort smil tack vare dig! 🙂 Och så glad jag blir över att mina julgranar gav dig jul feelings! klart att du också ska börja julpynta! det går så fort nu till 1:a Advent och tänk så skönt om du bara kan njuta den helgen istället för att springa runt och söka julstjärnor.

   Och TACK för info. om Thailand flight. Vi har fått med oss att Finnair flyger direkt till Phuket och vi har faktiskt en prel bokning med Thai… Men det känns fortfarande lite oklart med alla inrese restriktioner så vi har inte bestämt oss ännu. Men det lockar så klart enormt mycket med palmer, sol & värme ! 😉

   Önskar dig en magisk dag ! Stor tacksam kram!

 2. Vilken fin kappa Johanna har.
  Vi reser inte till Thailand förrän nästa år, då det känns ok för oss.
  Föredrar Thai framför Finnair.
  Eller Qatar/Emirates
  Precis varit 1 vecka till Las Palmas,rekommenderas.

  • gizmolina says:

   Tusen tack för fina ord om J´s nya kappa! 🙂 Det låter klokt att vänta med Thailand till nästa år. Vi är själva väldigt osäkra på hur vi ska göra med Thailand i år… Vi har en bokning så vi måste bestämma oss snart… Men det känns fortfarande oklart p.g.a. inrese restriktionerna… + att man inte riktigt vet hur smittspridningen blir nu då de öppnar upp? Så vi pratar faktiskt också om Gran C. här hemma. Att det kanske kan vara ett alternativ i år ! även om inget slår Thailand.. 😉

   Önskar dig en riktigt fin dag Titti ! Och tack för att du alltid bjuder på trevliga kommentarer! Kram!

 3. Lena says:

  Tack för bästa bloggen som jag klamrar mig fast vid och inte släpper eller tröttnar på…. 🙂
  Mina barn har redan gått igenom gymnasievalen… ja det är ingen lätt grej det där med alla dessa val. Har Johanna bestämt sig för något än?
  Önskar dig en fin kväll.

 4. C says:

  Har ni inte bestämt än var ni ska bo nästa år eftersom ni tittar på skolor även i Oslo? Bo på Baobab om ni åker till GC, var jättefint!

 5. M says:

  Alltid lika roligt att läsa dina inlägg! Det är så fint av dig att sprida glädje trots att du själv är på en jobbig plats i livet. Tack för att du delar med dig av dig själv och din vardag.

 6. Viktoria-pinkpastry says:

  Så fin hon är Johanna så chic och snygg precis som mamma. Den kappan hade jag gärna haft i min garderob. stor kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *