ABOUT MY WEEKEND…!

Allmänt

God måndag mina kära bloggvänner! 

Sista måndagen i April 2024 och om ett par dagar så gör Maj sin entré! Åh det känns så fantastiskt att vi går mot sommar och det är verkligen något helt speciellt med Maj månad. Det är inte bara för att vi firar 17:e Maj så festligt här i Norge, det är dessutom för att vi bjuds på så många fridagar och den första redan på onsdag då det är 1:a maj. Nej men hur härligt? Och att det dessutom ska bli upp mot +21 grader! Loooove it!!!

Jag tycker att vi startar bloggvecka med ett bildregn från min helg!

 

Drog upp gardinerna lördag morgon och känslan över att det börjar bli så grönt makes me happy!  Tänk i veckan då det blir runt 20 grader, då kommer det att explodera! så blir spännande att se hur samma utsikt ser ut kommande lördag…! Jag hoppade i min tröja med bling från The White Company i London och tog en härlig walk ner till byn. Hade nämligen en bokad tid i en väldigt vacker butik…

 

Pratade i telefon med mamma på vägen och blev såå lycklig då jag kom till slottsparken och fick se att körsbärsträden blommar! Wow! Naturen bjuder oss verkligen på magi den här tiden på året. 

 

Min bokade tid var här, hos Dior, hos en fantastisk tjej som får alla rätt i min kundservice bok! Jag är så otroligt imponerad över hennes bemötande, speciellt då hon visste att jag bara skulle köpa något väldigt litet, som jag dessutom hade en tillgodelapp på sedan förra året (!) så jag skulle inte ens dra kortet den här dagen. Ändå blev jag behandlad som om jag shoppade för många tusen. Exakt SÅ ska kundservice se ut!!!  Så dagens ros till dig Natali !!! You´re a Star!  Och om du planerar shopping på Dior i Oslo: boka tid / fråga efter Natali ! och hälsa från mig. 

 

Nu kostar i och för sig allt hos Dior en del så skulle bara fattas att man får bra service men – det är tyvärr inte alltid lika självklart. Därför är jag så tacksam över att jag har etablerat en så bra relation till butikens finaste tjej!

 

När din outfit matchar din shoppingbag…  Min kjol är en favorit shoppad på Jaspal i Thailand, sneakers Golden Goose och tröja från The White Company i London.

Det var Sentrumsløpet i byn , ett lopp som över 10.000 deltagare springer, så jag gick hemåt igen, för att inte riskera att fastna i avspärrningarna, för så här såg hela Karl Johan ut från slottet som skymtar högst upp till långt ner i byn…

 

 …passerade bl.a. Floriss inne på Paléet som alltid har otroligt inspirerande blomsterbuketter…  Färgmixen här är 100% Gizmolina.   Loppet skulle starta kl. 15 så det var skönt att komma iväg från området.

 

Jag mötte upp min älskade J och överraskade henne med presenten från Dior… ♥  Hon förtjänar verkligen en “push gift” till sista delen av 2:a klass på Oslo Handelsgymnasium för hon går all in med skolan och imponerar oss med sin positiva inställning till varje dag… !

 

Vi stoppade på Narvesen och shoppade senaste norska ELLE med den svenska super entreprenören Matilda Djerf på coveret. Alltså wow vilken resa hon har gjort med Djerf Avenue! Så otroligt imponerande!!!  Men är det någon mer än jag som blir lite förvirrad av alla olika cover som vi bjuds på idag? Samma magasin, 2 olika intryck.  Och otroligt coolt att Norges rikaste kille är på det svartvita coveret, 24 åriga Gustav Magnar Witzøe som har en förmögenhet på 26,5 miljarder norska kronor (siffra från 2022, har helt säkert ökat…).

 

På väg hem gjorde vi ett stopp på Briskeby Gods och en väldigt fin sak som matchar den super fina gröna filten på Johannas rum  fick bli med oss hem… Ska fota och visa då den är på plats. 

 

Det var så länge sen jag åt något från Joe & The Juice trots att de har 2 restauranger runt hörnet från där vi bor (snart har de 3 för då öppnar de upp nere på Frogner igen)… älskar deras rosa påsar… 

 

…min favorit? Joe´s Club och en Power Shake. Because it’s pink… nej då, för att den är godast! men perfekt för mig att den godaste är rosa. 

Resten av lördagen blev super chill hemmakväll, jag lagade som jag skrev igår en ny maträtt, vi såg på Sex and the City (älskar att Johanna ser serien från start för första gången så att jag får se den igen!) och då J pluggade så såg jag filmen Anyone But You (som J sett på bio) men jag somnade…zzz… så försökte se klart den igår men då somnade jag igen, ha, ha, så återkommer med ett betyg på den då jag sett klart.  Och söndagen blev verkligen en skön söndag utan stora planer. J checkade in på ett pass på Barry´s redan kl.10, jag lagade Pasta Alfredo en gång till men denna gång med lax (blev super gott det också!) och avslutade helgen med att se Söndagsångest med Samir & Viktor. Brukar du se på Söndagsångest på Youtube? Om inte så är det ett tips!

 

Nu fångar vi veckan och fyller den med positiv energi!

Och du, livet är en resa och ibland stöter vi på bump´s in the road men det är bara att köra vidare och hålla fokus framåt.

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

39
Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “ABOUT MY WEEKEND…!”

 1. Nilla says:

  Vilket härligt inlägg, fullt av allt från vackra blommor i fina färger, pepp och inspiration.
  Blev lite nyfiken på vad du fick med dig hem från Dior 😉
  Och vad fint av dig att pusha Johanna med en fin present för goda studier. Förstår att hon har mycket med skolan, och såklart sprider hon samma positiva energi omkring sig i skolan som du. Sånt ska uppskattas tycker jag.

  Valborg idag, jag har tagit ledigt och firar med sillunch och lite bubbel såklart, och äntligen kommer vi kunna sitta ute i solen och äta.
  Ha en fin dag!
  Kramar!

  • gizmolina says:

   Åh nu blev jag verkligen såå glad ! Tusen 1000 miljoner TACK för din magiska och helt fantastiska pepp, alla fina ord och din underbara feedback Nilla! You made my day!

   Hoppas att din Valborg blev riktigt festlig (lite avis på sillen för det äter man inte på samma sätt här i Norge…) och att du har fått njuta en härlig 1:a maj fylld av lyckliga stunder!

   Stor tacksam kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *