Ä.N.T.L.I.G.E.N.!!!

Allmänt

SchoolsOutGraphic-1

Mina världens bästa bloggvänner! 

Nu är jag back in blogg business igen after en c.r.a.z.y. vecka som bjudit på ja, minst sagt lite av varje, en vecka med xtra allt kan man lugnt sammanfatta det. Och allt som har hänt har ätit upp all min tid men – nu är det ny vecka och nya möjligheter och nu jäklar ska här bloggas!  Wohoooo!!!

Sen har jag hunnit resa bort också!  så jag bloggar inte från Luleå utan från… Ja, gissa! Ska berätta svaret i morgon!  För efter dagens lunchbjudning (vi bjöd hem pappa och bror), packning och 2 flighter så är jag så trött att jag måste dyka i säng nu…(jag somnar mellan varje bild jag lastar ner…zzz…) Men, först vill jag visa er presenten som vi gav till Johannas fröken på avslutningen i fredags som ett tips!  Oh yes, nu har s.o.m.m.a.r.l.o.v.e.t. kickat igång för oss så Johanna har 10 skolfria veckor framför sig. Magiskt!

13445439_10153597469650796_5624883669621354379_n

Jag är klassmamma så jag köpte present till fröken från alla oss i klassen.  Den här nya boken från ELLE mat & vin tänkte jag passar fint inför en lång ledighet och en liten flaska Prosecco är nog precis vad fröken behöver få njuta nu då terminen är över och hon får lägga benen högt.  Sen är den där medaljen från Lagerhaus så himla fin så var bara tvungen att pimpa med den också. 

13445719_10153597474220796_942024533589333094_n

Gavepåsen kryddade jag med att klippa ut klass 3 B från guldigt glitterark också fäste jag en tassel i guld som extra piff på handtaget. 

13450230_10153597478420796_8734490727851336343_n

Buketten band jag med en mix av köpte gröna grenar från en blomsterbutik och pioner från en annan. Älskar när buketter känns lite handplockade och inte är så stela. 

13442246_10153597485525796_356405339543462711_n

Avslutningen var i Luleå Domkyrka kl.08.30 på fredagsmorgonen. En fantastiskt fin tradition tycker jag att de är i kyrkan. Det skapar en extra stämning och påminner mig om mina sommarlovs-avslutningar i uppväxten.  Varje årskurs gick fram och sjön en sång också avslutades allt med Idas sommarvisa och min favorit: Den blomstertid nu kommer.

13442240_10153597533750796_6090183205349770959_n

Mitt älskade hjärta! Tänk – nu har hon gått ut klass 3 B för andra gången! (hon gick 3 B även i Norge men eftersom de startar skolan ett år tidigare där så blev det 3:an en gång till p.g.a. flytten till Sverige,  skolan önskar att man följer sin årskull). Hon firade sista dagen i sin nya f.i.n.a. favoritklänning + blomst i håret från Soup Store och eftersom det var sååååå kallt (blåste & regnade) så fick en jacka från Zara åka på utanpå.  Kortet runt halsen + rosen är en sommarhälsning från fröken.

Nu somnar jag….zzz….så vi ses igen i morgon! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “Ä.N.T.L.I.G.E.N.!!!”

 1. ida Marie says:

  Endelig var du tilbake 🙂 hehe har akkurat fått hjem levert samme pose fra Lagerhaus- bestilte opp en haug med gaveposer. Er så sjekkt å ha hjemme når du skal bort å gi bort en gave. Mye finere å gi det i en pen gave eske :)Jeg trur du er i Oslo :):) Kos deg med ferie og fri!

  • Åh så härligt att höra att jag varit efterlängtad. Det värmer! 🙂 Och underbart med en Lagerhaus leverans! De har ju såååå mycket fint! Älskar den butiken. Och helt enig att det gör det lilla xtra med en gavepåse !

   Önskar dig en magisk dag! Själv ska jag njuuuta mitt älskade Oslo till max idag! (du gissade helt rätt 😉 Klem!

 2. Titti/Umeå says:

  Önskar Johanna ett härligt sommarlov.
  Fint att de var i kyrkan, skapar stämning.
  Tror jag måste kika in på Lagerhaus idag.
  Medaljer har jag köpt tidigare där till de som fyllt år.
  Ha en härlig dag i Oslo.
  Här skiner solen efter en trist helg med regn.
  Kram Titti

 3. Em says:

  Nyfiken att höra, har de även nollan i Norge? Min son, som fyller 6 i år, börjar i skolan till hösten och då i nollan, eller förskoleklass som det ju också heter.

 4. Frida says:

  Vilken fantastiskt fin present till fröken! Jag själv jobbar inom skolan och vet hur mycket små gåvor uppskattas av oss som jobbar, man blir löjligt glad över att ens jobb uppskattas och uppmärksammas av er föräldrar så well done där! Grattis Johanna till sommarlovet också, jag hoppas och tror att ni får en underbar sommar!
  Kram

 5. Anna says:

  Jag vet inte om man kan säga att man i Norge börjar skolan ett år tidigare, det är bara det att man i Sverige kallar första året för 0:an/förskoleklass och sen börjar med 1-2-3 osv. Det relevanta är ju inte vad det är för nummer på klassnivån utan vad de faktiskt lär sig och 0:an i Sverige är väligt skollik (och är ofta på skolan och inte på förskolan/dagis)så rent kunskapsmässigt är det säkert på liknande nivå och därför hamnade Johanna i “sin” årskurs…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *