A TABLE FOR ONE.

Allmänt

11694767_10152926933870796_6503292112013684599_n

En skön feelgood paus i packandet. 

Tadaaa! jag är fortsatt i Oslo! Åhhhh den l.y.c.k.a.n. över att vi bokade om resan!!! Så idag har här packats för fullt också har jag varit med Gucci till djursjukhuset. Inget allvarligt! men ville checka det här med att han kräks en del + att han fått lite floker / tover i pälsen som jag behövde hjälp att ta bort (gör det ca 1 gång i året…och ja, tovorna är mitt fel, det är jag som slarvar med att borsta honom ibland).  Till min s.t.o.r.a. glädje så var allt bra med honom men för att undvika oppkast så blev jag rekommenderad att droppa liljor på bordet (oh no, mina favoriter…) + att testa ett nytt torrfoder.  Sen visade det sig att det är nya regler för att ta med katt (och även hund & iller) mellan Norge & Sverige så jag id-märkte Gucci + att han fått ett pass!  Hans alldelens egna pass som jag ska framkalla en porträttbild till och limma in. Hur sött som helst! Han ligger föresten brevid mig här ute på terrassen nu och slappar. Detta var en minst sagt händelserik dag för honom! och en lite kul sak var att djurläkaren sa att Gucci är den snällaste katt hon mött. Han ligger nämligen alltid heeeelt still hela tiden då hon rakar hans päls och det är visst väldigt ovanligt.  Åh min älskade Gucci…. I l.o.v.e. him!

Och jag älskar även att sitta här ute på terrassen. Oh my så underbart det är! I detta ögonblick vill jag stanna här för alltid… !

11168148_10152926989710796_4053642890295512063_n

Jag njuter de godaste färska räkor jag ätit på evigheter och dricker ett favorit vin. Till det ett gäng inspirerande magasiner och några interiörböcker (bl.a. Lailas bok Welcome Home) och en liten fråga….

11403035_10152926992455796_4080752280355886345_n

…har någon av er köpt den här ljuvliga kjolen / klänningen? Jag shoppade den igår men min kostade 799 !?!  och i ELLE står det som ni ser 399?!?  Om du köpt den: vad betalade du?  Jag vet väldigt väl att det tyvärr lätt kan bli fel priser i magasiner men skulle bli super glad om det visar sig att min är felmärkt…! (önskedrömma kan man ju alltid..)

Oj, nu kom JIG hem och klockan är plötsligt 22.22. Bäst att inse att vilopausen är över och köra på igen. Och på tal om att köra på. Hjärtat är på sleepover, idag i.g.e.n. ! Denna gång hos sin bästa vän Elsa.  Det är fint att samla kompis-minnen nu innan flytten… !

Önskar dig en fortsatt härlig sommarkväll!  🙂

P.S. någon som vet om man fortsatt får ha med sig katt (i bur) in i kabin ombord på SAS?  Jag flög en hel del StockholmLuleå med min förra katt, Gizmo, men det är över 15 år sen nu så har ingen aning om hur det fungerar längre… ?  och på djursjukhuset var det också osäkra…

Kategori: Allmänt | 15 Comments

15 responses to “A TABLE FOR ONE.”

 1. Ida says:

  Nu har jag inte flugit inom Sverige på ett par år med katt, men jag brukade flyga massor med min skogis innan jag flyttade utomlands. Då var det aldrig några problem att ta med honom så länge jag: 1) hade honom i en djur-bag istället för en traditionell hård bur 2) köpte kattbiljett åt honom.

  • gizmolina says:

   Åh en djur-bag! vilken genial idé! och så mycket finare än den fula hårda jag har… Ska ta och kolla upp detta! Tusen miljoner tack för tips Ida! 🙂

   Njut kvällen vidare! Själv tror jag att jag packar ner mig i sängen istället för att packa vidare…zzz… Kram!

   • Ida says:

    Allra första gången jag flög med min katt (någon gång 2005) kom jag med den vanliga hårda buren – de vägrade släppa på den & jag var tvungen att köpa bagen på flygplatsen. Mycket dyrare (& stressigare) än om jag hade vetat det innan & kunnat handla en på djuraffär. Värt att kolla med SAS innan ni åker också, jag tror att det kan hända att de har en policy om bara ett visst antal djur per flight så bäst att ni är förberedda!

    & bara en liten kommentar om flytten. Läste att vissa inte tyckte att det var ett stort steg att flytta hem. Eftersom jag är utlandssvensk själv (med rötter i Lycksele & Älvsbyn!) känner jag att det kanske är det allra största steget! Man har ju så många minnen av hur det var när man bodde där, så för mig känns det som ett mycket större risktagande än att bara bege sig till en ny del av världen – man sätter ju lite sina minnen på spel när man flyttar “hem”. Med andra ord, tycker att du är så modig som tar det här steget!

    • gizmolina says:

     Tusen 1000 miljoner T.A.C.K. Ida! Ja, detta är verkligen det allra största steget för mig av precis de anledningar som du skriver. Det hade känts mindre läskligt att flytta till tex New York! 😉 Men som sagt, nu testar vi, och fungerar det inte så är vi tillbaka i Oslo som en boomerang…!

     Och ang. att flyga med katt så reste jag med Gizmo i en hård bur i alla år men det var som sagt över 15 år sen sist så toppen att du gjort mig klar över att jag måste fixa en ny bur till honom. Ska ta och ringa SAS och checka upp detta ordentligt för precis som du skriver så är det alltid bara ett visst antal djur de tar ombord per flight. Men nu har han ju i alla fall id-märkning + pass så vi är en bit på väg! 🙂

     Önskar dig en härlig lördag fylld av lyckliga stunder och tack igen för kloka ord! Kram!

 2. Titti says:

  Är i Luleå…regnade när vi kom hit men mot kvällen höll det upp tack o lov.
  Har avnjutit en god middag på Kitchen and Table, Hotel Clarion Sense.
  Förstår det var skönt att få tid att packa lite mera.
  Åh vilken fin kisse Gucci verkar vara o nu får han flytta till Sverige.
  Trevlig helg önskar Titti

  • gizmolina says:

   Så härligt att ni är på plats i Luleå! 🙂 och den restaurangen har ju en härlig utsikt! Har aldrig ätit middag där, var maten & servicen bra? Och ja, alltså den lyckan när vi bokade om resan! för här är såååå mycket att göra så det kändes helt fel att resa upp redan idag. Och Gucci han är bara världens coolaste… !

   Önskar dig en härlig weekend uppe i norr Titti! Kram!

  • gizmolina says:

   Åh så snäll du är som länkar! Tusen tack L! 🙂 Jag gillar tee´n ! så får nog ta en tur inom Lindex en dag snart… !

   Njuuut kvällen vidare & sweet dreams! Kram!

 3. Studentmamman says:

  Jag kikade på klänningen på nätet och där kostade den tyvärr 799kr 🙂
  Köpte den dock inte…blev en liknande Odd Molly på rean, kostade typ lika mkt!

  Önskar dig en fin och effektiv lördag <3

  • gizmolina says:

   Åh, tack för info.! Då var det som jag misstänkte ELLE som skrivit fel… inte helt ovanligt att det händer! 🙂 Jag har inte hunnit prova min ännu så inte säkert att jag behåller den men den är fin ! Och så kul att du hittade en liknande från Odd Molly. Länge sen jag shoppade nåt från dem nu…

   Önskar dig en riktigt härlig lördag fylld av lyckliga stunder! Kram!

 4. Carolina says:

  Hej!
  Vi flyger med våra två katter några gånger per år inrikes med sas. Går väldigt bra men tänk på att boka i tid, helst när du bokar flygbiljetterna. De tillåter bara två djur i kabinen samtidigt och har en allergiker bokat innan så tillåts inga djur. På sas hemsida står de exaktamåtten för väskan och maxvikt samt prislista! Lycka till:)

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack för bra & nyttig info Carolina! 🙂 Sätter stor pris på att du tar dig tid att skriva till mig och så BRA att SAS fortsatt tar emot djur i kabin för jag hade inte klarat att låta Gucci sitta i bagagerummet… (hemska tanke). Då ska vi se till att boka vår resa med honom i god tid så att vi är helt säkra på att han får plats!

   Njuuut den underbara lördagen & fånga de lyckliga stunderna! Kram!

 5. Milla says:

  Du verkar ju inte vilja flytta..och alla vänner ni har i oslo. Hur kommer det sig att ni ska flytta? Och verkar verkligen jobbigt för jig att pendla så långt..?

 6. cathrine says:

  Åååå, hvor fikk du tak i den kjolen..Lett etter den overalt, den er såååå nydelig <3 <3

  All verdens lykke til med flyttingen søte du <3

 7. Alexandra says:

  Hej, tack för bloggen! Det var länge sedan jag läste den följde den slaviskt ibörjan sen kom jag av mig… Men av en slump gick jag tillbaka till den för ngn vecka sedan åhh jag inser hur mycket jag har saknat att följa ditt/ert.
  Grattis till huset och lycka till med flytten!
  Jag har en fråga angående dina vita sittdynor på stolarna. Vart har du köpt de? Har du ngn aning om var jag kan hitta sådana? Letar med ljus och lykta efter sittdynor helst marinblå men vita skulle fungera utmärkt också. De ser så härligt fluffiga fast fasta.
  Kramar Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *