GAME OVER INSTABOX… !

Allmänt

Happy fredag mina kära bloggvänner!

Jag är dock en mindre happy bloggvänner idag… När jag är i Sverige så passar jag ofta på att beställa varor online och jag har alltid varit super nöjd med att få mina paket till instabox så de har varit mitt självklara val. Tycker att det är SÅ smidigt att kunna hämta mina paket i det röda skåpet då jag är och handlar i matbutiken och paketen har alltid kommit fram i imponerande raketfart ! Men – inte längre…för de 2 senaste tillfällena då jag har beställt varor från Boozt så har Instabox INTE fungerat. Senast jag var i Luleå så flyttades leveransen av mitt paket fram inte bara en, två utan tre (!) gånger och paketet skulle komma efter att jag rest tillbaka till Oslo så – Boozt fick avbryta leveransen och ta paketet i retur. Och det intressanta här är att det var det första Boozt erbjöd sig att göra.  Dvs att avbryta leveransen av mitt paket var det de erbjöd sig att göra före att försök hitta en lösning så att jag kunde få mitt paket levererat (det låg redan på terminal hos Instabox här i Luleå).  Det är intressant hur de 2023, i en stenhård konkurrens, väljer att avbryta min leverans = förlora intäkt = få en missnöjd kund istället för att kontakta instabox och lösa saken så att jag blir nöjd och de får avslut i kassan.

Jag kontaktade instabox den gången – och nu sitter jag i tfn kö till de igen (har plats 17 i kön…zzz..) – men instabox har alltså ett system som gör att jag som kund inte har lov att åka ut och hämta mitt paket på deras terminal. Jag får heller inte möta upp en chaufför (om skåpen är fulla och paketet därför inte kan levereras), eller byta skåp (jag kan hämta var som helst i hela Luleå området) så deras system är helt “låst”. Så otroligt lite kundvänligt och jag förundras över hur lite intresserad även de var i att se till att jag blir en nöjd kund.

Nu sitter jag här och exakt samma sak har hänt – igen ! Boozt var exakt lika lite intresserad i att hjälpa mig då jag ringde de igår och idag och jag är helt övertygad om att instabox kommer att vara exakt lite lite intresserade i att lösa saken men jag ska i alla fall ge det ett försök innan Boozt får återkalla mitt paket – igen.

Är det inte intressant hur dålig kundservice vi kan mötas av i en tid då vi läser artiklar dagligen om hur handeln sliter, hur många företag går i konkurs, hur intäkterna stupar för flera stora kedjor och hur vi konsumenter är mer försiktiga med hur / vad vi lägger pengarna på.  ALLA inom service som har med kunder att göra borde göra sitt ALLRA yttersta för att inte förlora en enda kund och de borde se till att jag i alla fall känner att de försökt att lösa mitt problem .

Jag tror att instabox har haft sin storhetstid. Fler och fler webbutiker har slutat att samarbeta med dom och jag tror att de kommer att försvinna då de inte kan möta konkurrensen av de med snabbare leveranser och bättre service.

Vad har du för erfarenheter av detta?

Oj, nu har jag, 25 minuter senare,  könummer 1 – uppdaterar med hur detta gick …

Så – då kommer alltså mitt paket till Luleå idag kl. 12.10 men – instabox har inga körningar till sina skåp efter det förrän på TISDAG!?! Så mitt paket kommer att ligga här på en terminal från lunch idag, hela lördag, hela söndag, hela måndag och sen så kommer det att köras ut till ett skåp tisdag kl. 12.20 och då har jag redan rest till Oslo för länge sedan…  Jag får heller inte köra ut till deras terminal och hämta mitt paket där, av “säkerhetsskäl”.  Så – nu måste jag ringa Boozt och be de återkalla mitt paket igen, för andra gången på 2 månader. Helt otroligt. Game over Instabox !

Dela gärna en bra / dålig kundupplevelse.

Nu måste jag återhämta mig med frukost här. Det här tog 2 timmar av min morgon. Oh my…

Önskar dig en riktigt fin dag !

Jag TOK längtar till Johanna landar i Luleå i kväll !! Saknar henne sååååå otroligt super mycket!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

26
Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “GAME OVER INSTABOX… !”

 1. pia says:

  Tycker att hjälpen i kundtjänster minskat o det blir ofta strul vid leveranser. Försenade eller försvunna paket. Tror att allt detta minskar intresset för att handla på nätet. Ang instabox så fick jag ett paket hämtade inga problem senare fick sms från dem att mitt paket kommit bort och att de skulle beställa ny vara till mig. Ärlig som jag är svarade jag att jag fått varan men en ny vara skickades till mig i alla fall. Visar att de inte bryr sig.

 2. Nia says:

  Fick just en skoleverans inom 24h fr Footway till Instabox. Aldrig haft problem, så detta kan ju vara tillfälligt plus du bor i en landsände. Sen är jag sällan den som går igång på sådana här i-landsproblem, lyfter blicken och ser på det för vad det egentligen är, hjälper ju inte att lägga massa energi på sånt där. Chilla. Handla fr Norge istället om du är där mer?

  • Pia says:

   Och mitt paket från Footway försvann, ingen direkt hjälp från deras kundtjänst det kommer i morgon typ till slut annullerade de ordern och jag fick beställa en ny inte kunde de hjälpsamt lägga en ny. iIstället för någon dag så tog detta ca 3 veckor och istället för påskpresent så blev det mkt försenad present

  • Hanna says:

   Håller med, detta är smått crazy, en vägg av text om.., kläder? Hade det försening av livsuppehållande läkemedel så visst, get it. Men detta? Kom ner på jorden. Om Boozt minskar sin omsättning så drabbar det inte dej. Gå vidare.

 3. Nilla says:

  Jag var ute på en pw i måndags och precis när jag var hemma så snubblar jag på trottoarkanten, ramlar handlöst i gatan och tappar mina glasögon som åker iväg i gruset. Dom blev såklart repiga i glaset, så jag ringer till Smarteyes på tisdagen och berättar vad som har hänt. Fick prata med en supergo tjej som frågade hur jag mådde och om allt ändå gick bra, och sen sa hon att dom beställer nya glasögon som jag kan hämta om 14 dagar, endast 500 kronor i självrisk. Blev så glad, snabbt, smidigt och så fint att hon brydde sig om hur jag mådde. Så superfin service av Smarteyes. Jag har aldrig haft problem med instabox, och hoppas att det inte händer dig igen. Ha en mysig helg, för nu har du väl Johanna hos dig igen.
  Kramar <3

 4. Helena Lindvall says:

  Jag har tyvärr samma upplevelse om Instabox. Egentligen älskar jag friheten att kunna hämta upp ett paket när det passar. Tyvärr har inte Instabox levererat paketet inom utsatt tid de 2 sista gångerna. Nu blir det att hämta ut i butik i stället

 5. Matilda says:

  Instabox: Sämsta service någonsin, vilken kundtjänst. Tar inget ansvar alls för en mycket försenad leverans. Tyckte jag skulle kontakta Kicks och klaga på leveranstiden. Fattar tydligen inte vem som är leveransföretaget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *