Alla mammor är fantastiska !


Happy mama på väg hem med från kvällens middag.

Jag läste precis igenom de kommentarer jag fått och ett par av dem fick mig att tänka på att vi ska påminna oss själva om att vi duger som vi är och alla vi mammor gör ett ENASTÅENDE "jobb"  med våra barn. Som mamma är det otroligt viktigt att utgå från sig själv och sitt barn och att INTE jämföra sig med "alla andra". Om jag skulle gå runt och jämföra mig med andra mammor så hade jag antagligen kännt mig som världens sämsta för det verkar ju alltid som att "alla andra" har det så bra, är så duktiga, lagar massor med mat, bakar osv osv osv och "alla andra" säger alltid att det är heeeelt fantastiskt att vara mamma. 

Själv tycker jag inte alls att det är sååå fantastiskt att ha barn och att vara mamma alla gånger men jag gör så gott jag kan och jag ser till att min älskade Johanna mår bra och att hon får massor med kärlek, skratt & bus varje dag.  Och nej, vi har inte slutat med blöjor 100% ännu men min darling kissar på toaletten flera gånger varje dag och varje gång blir jag så stolt över henne!  min duktiga prinsessa 🙂    (Jag har inte ens gått in för att sluta med blöjor ännu,  tänkte ta det i sommar på semestern) . Och ang smokken (nappen) så snuttar min darling bara på den då hon är trött (som idag efter dagis tex), är ledsen eller då hon ligger och slappar / ska sova så ingen stress med det heller 🙂


Min Johanna som jag älskar över allt på denna jord och som varje dag pratar om att hon fyller 3 år i augusti (närmare bestämt den 21:a).  Fotade henne på väg hem från kvällens mysiga middag.

Lyssna på ditt hjärta och följ det så ordnar allt sig alltid ! och sänk "mamma-kraven" för vad spelar det egentligen för roll om det är lite damm i hörnen och makaroner + korv 2 middagar på raken ? 

Mamma livet ska njutas ! 🙂

Kategori: Allmänt | 31 Comments

31 responses to “Alla mammor är fantastiska !”

 1. LiSSaN says:

  Bra skrivet och det kom så rätt just nu, då jag känner att man ofta har enormt höga krav på sig!

 2. Anna-Lena says:

  Ser ut som samma person gjort de inläggen om blöjor och nappar! Fånigt! Det låter heller inte som personen i fråga är så hima gammal så hon har säkert inte ens barn själv och vet därmed inget! OM hon har barn skulle hon hellre inse att alla mammor gör det bästa för sina barn och att varken blöja eller napp är farligt! Det med överbett säger ju läkare olika om, att napparna nuförtiden inte gör det osv… Om "alla" kunde sluta lägga sig i och hellre peppa varann! JAG har två barn, en på fem och en på två och JAG tycker ni verkar ha så himla mysigt när ni fixar och ordnar, de verkar involvera Johanna så mkt i ditt liv och det är ju så mkt viktigare än att sluta med napp, blöja (det är inte ens en sak om hon inte ens är tre! så jag fattar inte grejen men men…) laga massa mat eller baka!.. nej DÅLIGT att trycka ner så tycker jag! Och en varm kram till alla goa mammor som istället ställer upp för varann och peppar!

 3. Lotta - mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip says:

  Mycket bra skrivet, håller med dig fullständigt. Det är så tråkigt att folk alltid ska tycka så mycket om allting, man måste ju utgå från sig själv och sina forutsättningar. Jag tycker du gör ett bra jobb och skulle jag jämföra mig med dig så leker jag inte hälften så mycket med mina barn som du verkar göra med Johanna. MEN, jag ger mina barn massor av kärlek och trygghet och det ger dem en bra grund att starta ifrån. Vi är ALLA olika!

 4. Zun says:

  WORD Anna-Stina!!!! Det har tagit mig nästan 5 år att komma till insikt om att jag ÄR en JÄTTEBRA mamma även om jag inte bakar bullar, leker med barnen 24/7 eller aktiverar dem i olika grupper. Det höll på att ta knäcken på mig när vi träffades med föräldragruppen när Storasyster var bebis och det kändes som en tävling om att bli bästa mamman…..

  Nu NJUTER jag av stunderna jag får med mina barn och jag VET att de tycker att jag är den bästa mamman i hela världen (citat: Storasyster) bara för att jag är den jag är och för att jag ÄLSKAR dem över allt annat.

  Kram på dig sötnos! Du inspirerar mig!!!!

  /Zun

 5. Malin.E says:

  Det är folk som inte har barn själva som skriver så dumt. Din lilla goding är inte så gammal än låt henne vara med sin napp och blöja. Det kommer en dag när hon själv vill man ska inte påskynda eller stressa dom små liven. Hon ser så fin och välmående ut…ett bra inlägg av dig.

 6. Alexandra says:

  Bra skrivet! Tjejer, tjejer, tjejer…varför hacka ned på varann!? Stötta varann istället. Alla (med undantag) är den bästa mamman för sitt barn. Kram på dig!

 7. Ååååååååååååå ni är helt FANTASTISKA ! 🙂 Blir helt lycklig av era fina & KLOKA kommentare och precis som ni skriver så ska vi ju PEPPA varandra och inte komma med några dumma pekpinnar. Tusen miljoner TACK. You go mamas ! 🙂

  KRAMAR! 🙂

 8. Linda says:

  Gokväll.

  Min älskade Milton blir tre i Januari och han har både blöjan och nappen kvar. Varför stressa egentligen, Mammalivet sk anjutas och allt har sin tid. Eller hur? Det finns viktigare saker på jorden än att komma först. Och visst är det helt fantastiskt att vara mamma, men hallå, lite egentid mår alla bra va och ibland är det minsann ingen dans på rosor att vara just mamma.

  Så, det var lite kvälls peppning till dig. Dina nya skor var grymma…… VILL HA!!!

  natti Natti Kram Linda

 9. Vibeke says:

  Hei Anna Stina. Det er bra du hever deg over slike sure innlegg, og gjør det om føles best for dere. Johanna ser jo alltid så blid og fornøyd ut, en skikkelig liten solstråle. Og det er jo det som er det viktige, at barna har det bra. Selv har jeg ei datter som blir 3 i juli, og hun bruker fremdeles bleie, og smokk når hun sover, og på vei hjem fra barnehagen – da er hun sliten. Så får vi ta avvening når det er tid for det, akkurat nå sliter vi endel med ei lita prinsesse som vil bestemme det meste selv. Så da tar vi kampen om smokken senere.

  Takk for all din inspirasjon i hverdagen.

 10. Kristine says:

  HEI!Kjenner at jeg blir provosert over hun som skrev dette innlegget. Sier meg helt enig i innleget fra Vibeke. Vår datter blir 3 år i sommer.Hun bruker bleie, går på do og tisser når hun selv vil.Ser ingen grunn til å presse hene til å slutte før hun er klar.Sommeren er en fin tid til å få gå uten bleie,så det skal hun få lov til. Tutten(smokken)skal vi sende til Sabeltann. Kanskje blir det på slutten av sommeren/senere. Hun bruker smokken slik som din Johanna. Til natten når hun skal sove,og etter barnehagen er det godt å få slappe av etter en dag med full rulle,i tillegg brukes smokken når hun er lei seg. Forstår ikke folk som må komme med bemerkninger og negative kommentarer.Enkelte folk skriver bare for å provosere også. Vel,vel det ble et langt innlegg denne gangen. Håper at du koser deg på jobb om dagene.Ønsker deg en fantastisk uke videre….snart er det helg!! Er så glad for at jeg for noen måneder siden fant din blogg!!!

 11. Jess says:

  You go girl! Du är verkligen en fantastisk mamma! Man kan inte annat än berömma dig! Tänk va Johanna ska vara stolt när hon tittar tillbaka på sin uppväxt sen när hon är stor!

  Tack för världens bästa blogg.. du gör vardagen lite roligare!

 12. Monica says:

  Hei Anna Stina.. Flott innlegg, og så veldig sant. Synts hver og en må få bestemme over sitt eget barn, ikke "forståsegpåere". Godt du satte ord på det.Min datter blir tre i september, og hun bruker fortsatt bleie, smokk har hun aldri brukt – så vi slipper avvenning der. Lurte på¨om du hadde fått mailen min ang My Cinnamon-konkurransen? Hadde vært så hyggelig hvis vi kunne hatt de på oss, når vi skal på sykehuset. Ha en flott kveld.

  Takk for en fantastisk, og ikke minst inspirerende blogg.

 13. Sessan ☆ says:

  Jag har lärt en sak av bloggvärlden…. Dom som ropar högst har ingen som helst erfarenhet.

  När min nu stora son på snart 19 år var liten, då var det jätte viktigt för mig att "Följa får flocken" & göra rätt som mor. Ha slutade med blöja vid 2 års ålder & napp strax efter, det var ett MÅSTE & jag jobbade häcken av mig for att få till det, för att vara en "god mor".

  Idag många erfarenheter rikare har jag ett större lugn vad gäller mitt "mammaskap", jag litar på mig själv helt enkelt. Vår prinsessa på nu 3,5 år har varit helt omotiverad att sluta med blöja & vi jobbar med det på hennes nivå & har ett avslappat mål om att till hösten är hon torr. Nappen, har vi lagat restriktioner på att använda men hon skall få ha den när ho skall sova till hon själv är motiverad att sluta (äldre & förstår mera)

  Jag blir så enormt frustrerad över dessa bättre vetare som alltid skall slänga runt sig med vad man bör göra & inte.

  Jag VET att det viktigaste av allt är kärlek, omsorg & tid med barnet. Blöj slut, napp slut, för mycket restaurang besök, sena mys kvällar på soffan etc etc som A 4 morsan avskyr, har ABSOLUT inget att säga när du står där face to face med ditt barn som vuxen.

  Så Anna-Stina, följ ditt hjärta du är en FAB mamma med gränslös kärlek för ditt barn.

  Massa kramar till dig & prinsessan

 14. Kristine says:

  HEI!! Du er en flott mammma til din Johanna, som så mange andre av oss er for våre barn. Vi er alle ulike, men vi alle har positive ting i oss. LEser at HOME & COTTAGE har åpnet butikk i Bogstadveien. HAr du vært innom? du er heldig som bor så nært.Det virker som en flott butikk. Ditt vil jeg i sommer, i tillegg til mange andre butikker. KAn du ikke lage en liten tips til interiørbutikker og flotte barnebutikker? Du er jo så utrolig flink på inspirasjon!! Gleder meg til neste Kamille kommer.Får vi se noe av ditt arbeid eller er det først til høsten?? HA en flott kveld!! Klem D:

 15. Du har så RÄTT i det du skriver och jag kan inte annat än att hålla med dig!

  Vi ställer krav på oss själva upp över öronen, vare sig det gäller mammarollen eller yrkesmässigt. Man blir inte en bättre mamma av att försöka bevisa för andra hur bra och duktig man är – man är den bästa mamman för sitt barn om man ser barnets/ns behov!

 16. Weronica says:

  Har Johanna inte fyllt 3 ännu? Jag trodde hon typ var över 4. hehe. Hon ser så vuxen och klok ut 🙂

 17. Helt rätt Anna-Stina! Min lilla E har oxå fortfarande napp och blir 3 år om några veckor, stressa inte, det blir bara gråt och tandagnisslan. Samma sak med blöjorna, vi "tjatade" och försökte med allt för några månader sedan, men icke sa nicke, HON ville bara inte. Sen en dag hände det, hon gick på pottan för att HON ville, så är det bara. Jag säger som "Sessan", "-följ ditt hjärta du är en FAB mamma med gränslös kärlek för ditt barn" Kramiz

 18. MIRIAM says:

  det är helt rätt att göra som du..ta det som det kommer utan stress.man känner sitt barn bäst och vet själv när man ska pusha på lite extra eller när det inte är läge.

  min dotter slutade ungefär i samma ålder med nappen och natt blöjan ( nu fyller hon 4 den 1a augusti)

  jag stressade inte ett dugg med det och det gick hur bra som helst.

  jag "pushade" bara på lite lätt lite då och då när man märkte det behövdes! YOU GO GIRL ;)!!

 19. ellabella says:

  Hei Anna Stina!

  Jeg har lest bloggen din noen måneder nå, og må innom den hver dag. Kjempefin og inspirerende blogg. Jeg har selv 3 barn og lillemor blir 3 til høsten. Morsomt å følge Johanna og din hverdag. Jeg har fått mye inspirasjon fra bloggen din, både når det gjelder moter, barn, interiør osv. Leiligheten deres er jo bare lekker! Så reportasje i Kamille (?). Vi er vel på samme alder også, så da er det ekstra interessant å følge deg. 😉

  Fikk ikke med meg de ekle kommentarene, men stå på. Du er en flott mamma og kvinne!! Klem fra ellabella (som desverre ikke har noen egen blogg å linke til…)

 20. Anette says:

  Man blir så trött av alla dessa negativa människor….Tycker du verkar va en otroligt bra mamma! Själv har jag 4 barn som i olika åldrar slutat med blöja och napp. Den minsta en 7 åring sover fortfarande inne hos oss då han tycker det är jobbigt att sova själv….vi tycker det är jätte mysigt! då dom älste har flyttat hemifrån så man vet att dom blir självständiga. Jag har ett motto

  perfekt hemma ingen harmoni i kroppen, rörigt hemma harmoni i kroppen…har vänner som har pedantiska hem, men som har problem med mycket annat i sitt privatliv…så skit i hörnen är sunt då är man trygg med sig själv! Ha en härlig sommar! kram Anette

 21. Hanna says:

  Så sant så sant, men det är så lätt att glömma ibland när andra mammor bara maler på hur bra dem är och vad dem gör, men som du sa huvudsaken är att man ser att ens eget/egna barn mår bra och är lyckliga. Tack för en härlig blogg. kram

 22. queenpeach says:

  du är så himla bra! när jag ska ha barn vill jag bli som du 🙂 ta det avslappnat, inte tävla med andra och ge massor av kärlek!

 23. Hilde says:

  Jeg er ikke så flink til å legge igjen kommentarer her inne til tross for at jeg leser bloggen din daglig, men nå kjente jeg at jeg også måtte si noe. Synes du virker som en utrolig flott mamma med masse kjærlighet å gi! Skulle ønske vi mammaer var flinkere til å oppmuntre hverandre istedenfor alltid å prøve å finne noe vi kan se ned på hverandre for. Det finnes ingen måte som er den eneste rette å gjøre ting på og når alt kommer til alt så er det kjærlighet og omsorg barna våre trenger! Det er det de kommer til å se tilbake på når de en gang blir voksne og ikke når de sluttet med bleie eller smokk e.l. Det skjer når de er klare for det! Godt å se du hever deg over alle smålige kommentarer som bare grunner i misunnelse. Det er dessverre mange mennesker der ute som er så misfornøyde med sitt eget liv at de må rakke ned på andres. Noe av det første som slo meg når jeg leste bloggen din første gang var at du virket som en utrolig god mamma og at du alltid involverer Johanna så mye i ditt liv og dine ting. Uansett gjør vi alle ting på vår måte og det må vi ha respekt og forståelse for! Takk for en kjempefin blogg som har gitt meg masse inspirasjon. Ha en fortsatt fin dag! 🙂

 24. Caroline says:

  Herrejösses, jag hade nog napp tills jag var fem eller sex år säkert, ja tills jag själv fattade att det nog inte var så många som hade det så det blev lite pinsamt och då var det inga större problem att sluta. Men jag blev en ganska normal person ändå om jag får säga det själv faktiskt. Seriöst, vad säger en liten plastplopp om hur man är som mamma?

 25. Pethra says:

  Du är den bästa mamman för Johanna precis som vi andra mammor är de bästa mammorna för våra barn. Det som fungerar för oss och våra barn kanske inte fungerar för er och vice versa men ingenting säger är det är fel för den sakens skull. De som gnäller högst är oftast de utan noll erfarenhet själva eller de som själva känner att de inte duger till och vill klanka ner på andra som tycks ha det så bra. Johanna är en lycklig liten tjej med ett ständigt leende på läpparna, hon kan inte få det bättre med andra ord! Kramar

 26. Anonymous says:

  Alla pratar om hur fantastiska mammorna är, men det finns faktiskt pappor som är minst lika bra!

 27. lotta says:

  å senke mammakravene er det beste rådet jeg har hørt på lenge!!!!.Sliter med en meget trassig 5 åring om dagen og kjenner meg mest som bare en kjeftete og slitsom mamma.

  Ha en god dag videre med fine familien din:)

 28. Saagan says:

  Svar till namnlös ovan, visst finns det fantastiska pappor också men de brukar oftast inte heller klaga på andra pappor som "vi" mammor gör om andra mammor…

 29. Sally says:

  Ja, jisses!!!

 30. Kattis says:

  Go girl!!! Det finns ingen 10-åring som har blöja och napp (tror jag…) Det löser sig! De slutar med blöja när de är mogen, känn ingen stress!

  Kanske personen som skrivit inläggen fick sluta för tidigt med napp och blöja eftersom personen inte blivit vuxen än… 😉

  Ha de!!

 31. Malin says:

  Jag håller med dig fullständigt! TACK för kloka och tänkvärda ord, det kan en nybliven mamma som jag behöva höra. Man hör alltid att "alla andra" har det så perfekt och verkar hinna med precis allt… det är långt ifrån verkligheten. Iaf min.

  TACK igen!

  KRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *