AMPEL?!?

Allmänt

12039241_10153095934730796_965668317116005809_n

Dagens test: ampel! och ja, den söta lilla krukan med mässingsfat blev med mig hem från Svenskt Tenn i måndags. 

När vi var på middag hemma hos min pappa & Inger igår så insåg jag plötsligt hur smart det är med amplar i fönstren för att begränsa insynen. Speciellt nu då vi inte fått våra gardiner ännu (jag har inte fått fingrarna ur och beställt trots att jag vet exakt vad jag ska ha…) så, idag då jag var inom en blomsterbutik och såg de mest fantastiska hängade orkidéerna så fick jag ett ryck och slog till! Men – de var planterade i de fulaste svarta plast krukorna (med häng) så jag insåg att här skulle jag få gå på ampel jakt…   Och alltså v.a.r. hittar man amplar 2015 liksom? (det är ju sååå typ -70 tal)  Så, jag såg framför mig att det skulle bli ett litet mission impossible och började ångra hela blomsterköpet (för denna typ av orkidé måste hänga, annars dör den sa personalen).

Men guess what? get f.ö.r.s.t.a. jag ser då jag kommer in hos Indiska är hängande amplar!  Snacka om sammanträffande!!!  Så – jag köpte med mig ett par (vi har 2 fönster i spisestua / matsalen) och ja, nu hänger den ena där på en krok som satt kvar sedan tidigare husägare som en test…  och jag måste säga att jag tycker att det känns både wild and crazy & lite mysigt…  Och sen, då jag får gardinerna så kan de hänga i ett hörd någonstans…!

Eller vad säger du? Är mina amplar keepers?

Nu kör vi strax fredagsmyyyys!

Enjoy!!! 🙂

Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “AMPEL?!?”

 1. Nilla says:

  Jaaaa äntligen är ampeln tillbaks 🙂 Klart den ska hänga kvar där, jättefint ju. Det är ju också lite hemtrevligt på något sätt. Nu fick jag inspiration att åka och köpa en egen till mitt fönster på kontoret. Ha en härlig helg, och åter igen, tack för världens bästa blogg. Kram <3

 2. Marit says:

  Jätte fint, behålla den. Har varit sugen på ampel länge men inte riktigt vågat, nu ska jag absolut gå in på indiska och kolla in amplarna.

 3. Lena says:

  Hei!
  Lagerhaus er ett hett tips på ampelfronten…. Og mye annet fint!

  //Lena

 4. Miss D says:

  Jag har amplar i fönstren, det behövdes i vår matsal för fönstrens kändes så tråkiga och fantasilösa.
  Hittade billiga vita amplar på Ikea och blev såååå nöjd 🙂
  Tycker det ser fint ut hos dej och som du sa det tar bort insyn

 5. Pia says:

  Klart du skall ha ampel 🙂 mysigt insyns skydd!

 6. Mirva says:

  Amplar är hur inne som helst 2015 och fanns överallt på Formex i januari!

 7. Sara says:

  Jättesnyggt, måste genast springa och inhandla en till sovrumsfönstret, tack för tipset 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *