And the winner is..

Allmänt


Så här såg det ut INNAN kvällens final på Aftonbladet.se och nr. 1+ nr.2 stämde.

Godmorgon mina vänner ! 

Det var ju en galet spännande röstning igårkväll och en grym show (vilken inledning ! WOW!  ! Och jag tror aldrig någonsin att poängen har flygit åt så många olika håll, det var en 12:a hit och en dit och ingen som helst likhet mellan de olika jurygrupperna.  Ovanligt ! och KUL ! för det gjorde att man inte hade en susning om vem som skulle vinna förren helt in i det sista…  (till skillnad mot i Norge där ALLA röstade på samma Alexander).

 
Malena firade segern! Var det någon mer än mig som knappt höll på att känna igen Charlotte Perrelli?

Och nu vet vi vem som blev TheWinner och ja, vad ska jag säga? Det känns trist att inte mina favoriter vann och vinnar låten var inte ens på min "topp 3" men bättre att vi skickar Malena än tex Snälla Snälla eller "Carola" (Sarah). Och som min galavän Jonas skrev i ett sms för att "trösta" mig:  "grym på ett dansgolv". Men den där "operagrejen" är inte helt my cup of tea…

Malena var föresten min mammas favorit så GRATTIS med segern mamma !

Vad tycker du ? Vann rätt låt ? eller tänker du bli norsk och rösta på Alexander i maj ? 😉

Morgonkram!  ♥

Kategori: Allmänt | 24 Comments

24 responses to “And the winner is..”

 1. Sanne says:

  Jag kan inte mer än instämma. Operagrejen är verkligen inte my cup of tea. Så grymt besviken igår. Hoppas du får en härlig söndag 🙂

 2. Lovisa says:

  Mina 3 i botten – Ugglas,Ehrnman och Sarah så att jag är besviken är milt uttryckt :(( Men jurygrupperna röstade ju väldigt varierat — Topp 3 var Måns,Alcazar och Agnes tycker jag :))

  Gillade Hope and glory mycket och tycker att det var en snygg show ! Blir glad och peppad av den låten.

  Ha en skön söndag nu sticker jag till jobbet !

  Kram

 3. Anna-Lena says:

  Ja, eftersom jag oxå är heldig att bo i Norge så hejar jag på Alexander! Jag tyckte inte det var bra igår! (showen, programledaren, vinnaren, underhållningsnumren… Fattar inte riktigt den där skämta om och anspela på sex och svära hela tiden i ett program som faktiskt ska kunnas ses av barn!) Nej! Det fanns många bra inslag men som sagt jag blir nog norsk i år ja! 😀

 4. JULIA says:

  jag kände inte heller igen charlotte först!

 5. Erika says:

  De va den sämsta låten, hut tänker folket?

 6. Sofia says:

  HELT RÄTT LÅT VANN!

 7. Starmama says:

  God morgon!

  Följer Perrellis hemsida varje dag så jag visste för nån dag sedan att hon hade färgat håret 😀

  Snacka om överraskning ja…………….hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tänka på att alla i Sverige gillade opera.

  Jag hejade på Måns & Alcazar!

  KRAM!

 8. Carro says:

  Det var verkligen rafflande .. Man fick som sitta å pussla ihop poängen för att utesluta vilka som inte skulle kunna vinna =P

  Jag hade helst sett att Sarah vann men jag tycker Malena var grym så det gjorde inte så mycket. Inte för att opera riktigt är något som lockar mig heller men det var fräsigt ändå.

  Hoppas ni får en bra söndag !

 9. angelica says:

  Det var iaf tur att inte "Snälla snälla" vann.

  Jag ville att måns skulle vinna!

 10. Anonymous says:

  RÄTT LÅT VANN!!!! I ESC kommer denna låt långt!!!

 11. Malin says:

  Jag blir norsk 😉

 12. Anna says:

  Det var verkligen underhållande i går, inte min favorit som vann. Men kul och annorlunda & Malena verkar va en härlig kvinna med båda fötterna på jorden.

  Det blir succe eller fiasko i Moskva.

  ha en fin söndag

  kramar

 13. Jenilita says:

  Hej! ja det var en spännande final jag häll ju på snälla snälla, tycker den va så känsloladdad och äkta det kom ifrån hjärtat och många många kvinnor kunde känna till den låten, men det va en sger i sej att hon blev 2a, tror folk har tröttnat på ihopsatta pop grupper klädda i rosa eller gamla artister ifrån idol som agnes måns och EMD, ne nu ska jag se ugglas på youtube och känna med henne hehe Happy söndag!

 14. FilippaF says:

  Sarah, Carola? Vad menar du med det? Sarah e ju en heelt otrolig kvinna med den vackraste röst jag hört. Synd att inte hon vann, tror hon hade vunnit hela racet i och med att hon fick 12:an av internationella juryn, den juryn är ju en försmak av vad de andra länderna kommer att tycka. Vad jag vet fick inte Malena ett enda poäng av dem…

 15. ÅSA says:

  hehe ne, såg först inte att det var hon 😛

  Shit vad kort hon måste vara??

 16. Renée says:

  Vi var jätteglada här hemma och tyckte att låten var riktigt bra och fräck. Trodde iofs att Måns skulle gå bättre än den gjorde..

  Vi diskuterade också friskt om det verkligen var "den" perrelli eller om det var en som hade klätt ut sig hahahha.

 17. Alinde says:

  Man blir förvånad! Trodde verkligen Måns skulle vinna, annars hade jag hela 5 favoriter som jag gillade skarpt (Måns, EMD, Alcazar, Agnes o Emilia).

  Trots allt tror jag Malena har en chans, eftersom vad vi svenskar tror ska gå hem, ytterst sällan har gjort det förr.

  Håller dock med Anna-Lena här ovan, ogillar jättemycket de råa otrevliga (sex anspelningar, ta nallebjörnar från gråtande barn, pistoler!!!??) mellanunderhålningarna. Önskar så att ett familjeprogram skulle kunna få vara trevligt och mysigt rakt igenom. Petra har jag oxå hunnit tröttna på!

  Nog från mig! =)

 18. Ulrica says:

  Nja, vinnaren var inte min vinnare…jag tycker Caroline, ÄGDE! Vilken fantastisk människa och sångerska, texten på låten är ju så bra! Men jag tror kanske inte hon hade chans i Moskva ändå… Där tror jag Alcazar skulle "äga fett" för att citera dottern 😉

 19. Jag tycker att fel låt vann. E.M.D eller Alcazar var bäst! =)

  Men såklart hejar jag på Norges bidrag, jag är ju trots allt halvnorsk så. 😉

 20. Jonas says:

  Klart att rätt låt vann 😉

 21. Kari says:

  Det er vel slik at man ikke kan stemme på sitt eget lands deltager, så vi får bare håpe at alle svensker stemmer på Alexander. Vi får holde sammen her i Norden, slik det ser ut til at de andre landene gjør.

  Kari 🙂

 22. jennie says:

  Rätt låt vann=)

  Jag tycker att det var bra låtar i år.

  Den ända som jag inte klarade av är måns…så jag är happy;)

 23. Annie says:

  Helt solklart att rätt låt vann 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *