ÅRETS JULKALENDER – CHECK…!

Allmänt

 

Glad torsdag mina kära bloggvänner! 

Klockan är 14.16 och det är redan riktigt mörkt ute, den här tiden på året alltså… men ! det är helt makalöst vackert med all nysnö som lagt sig som ett fluffigt vitt täcke över allt så det väger upp!  Och idag var jag early bird eftersom jag hade en tidig frisörtid. Det var dags att slinga mitt hår + lyfta upp mina Hairtalk, något som tar ca 4 timmar så känns sååå skönt när det är gjort och nu så är det 8 veckor till nästa gång. Sen svängde jag förbi matbutiken och det blev grillad kyckling med pommes noisetter och beasås till lunch. Men hur gott är inte det? speciellt då kycklingen är så där nygrillad och varm… mums!

Just nu känns det som att jag har miljoner saker att blogga om men klarar inte att välja / sortera så jag kör fast… Men så såg jag precis en riktigt trevlig kommentar med en önskan om att jag ska blogga present-tips nu inför julavslutningar etc. och det är ju verkligen det absolut bästa jag vet! Så jag startar med att visa er hur de adventspresenter som jag gjorde iordning till bästa vänner i Oslo ser ut med hopp om att de kan inspirera. Eller nej, jag ser att jag inte visat er hur Johannas adventskalender blev i år! Så startar med den så får jag visa de andra presenterna senare! Sen så lovar jag att bjuda på mängder av tips i tiden framöver så missa inte det om du vill sätta extra guldkant på förjulstiden!

 

Det ser verkligen ut som ett vykort här hemma på vår gata i stan idag… alltså wow!  (man kan tro att jag åkt ut i skogen för att fota men de här granarna står på tomtgränsen till vår granne snett över från oss…)

 

När vintern ser ut så här så är den på sitt allra vackraste så please, kan vi frysa in den här dagen fram till julafton så att det får se ut precis exakt så här då.

 

Eftersom Johanna är i England när årets kalender kickar igång så fick jag tänka till extra kreativt då det inte är läge att spika i väggarna i hennes rum där… så – jag gick för en kalender med färdiga hus från Søstrene Grene som jag mixade in eget inslagna paket i som hon kan placera på fönsterbrädan på sitt rum. 

 

I år så önskade sig Johanna inte någon smink / skönhets- kalender för första gången på många år för hon kände att hon redan har haft sina favoriter: Caia och Charlotte Tilbury (hade båda förra året) så hon ville i stället att jag bara gör en egen kalender till henne i år (något jag oavsett alltid gjort varje år) så så fick det bli! Jag har mixat smycken, skönhets artiklar, kläder och presentkort i årets kalender och fokuserat på sånt som hon har glädje av i Bath där hon är kvar fram till 16 december.

P.S jag slog in alla kalendergaver på hotellrummet i Bath då J var på skolan för att inte paketen skulle bli fula och knöliga i bagaget.. så hade med sax, tape, silkespapper, gaveband etc i resväskan.. vad gör man inte för sin dotter? ha, ha.

 

…också hade jag med mig en del kläder till min prinsessa  som blev som tidiga december presenter…  för det känns mer kul att kunna skämma bort henne lite då jag är på besök än att spara allt till julafton… 

 

Hade placerat detta paket på hennes kudde på hotellrummet då hon kom från skolan. Det innehöll ett par nya fina sneakers men tyvärr så var höger och vänster sko hela olika då vi öppnade paketet så de är nu reklamerade och vi väntar på nytt par… Hur typiskt att sånt alltid ska hända då man är på resa… (inte länge sen jag kom fram med 2 högerskor i en kartong…)… men den som väntar på något gott…

 

Och tänk att det är december i morgon… årets mest glittriga och magiska månad är äntligen här och redan på söndag är det 1:a advent! Wohooo! Jag älskar precis allt som december bjuder oss på!

Önskar dig en riktigt riktigt fin fortsättning på dagen!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

41
Kategori: Allmänt | 1 Comment

One response to “ÅRETS JULKALENDER – CHECK…!”

  1. Tina says:

    Vad stoppar du i 24 luckor? Man vill ju att det blir användbara saker och inte hyllvärmare som tillslut slängs vilket jag upplever att alla adventskalendrar frå caia, rituals och annat kan bli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *