ÅRETS KALENDER – (nästan) CHECK!

Allmänt Johannas rum. Julen 2020

Goood tisdag mina kära bloggvänner! 

Oh my, jag blev uppe till runt 03.15 igår. Satte igång att städa köket och lyssnade samtidigt på Framgångspodden med Björn Natthiko Lindeblad och tappade helt bort tiden så när jag vaknade på morgonen så kändes det som att jag varit på fest hela natten, samma bakis känsla… Ha, ha. Så – nu måste jag göra något för att få upp min energi och då är det bara en sak som gäller: power walk!  Jag har varit så dålig på att komma mig iväg ut när det varit kallt, snöigt och isigt men nu då ALL snö smält bort (såååå märklig känsla att vi har 0% snö på gården…) och det är +1,5 så är det lättare att ta sig fram. Men att träna är alltid en tidstjuv och just nu konkurrerar det med en väldig massa andra viktiga to-do´s men 1 times walk i frisk luft måste jag prioritera för det kommer få mig att jobba mer effektivt resten av dagen.

Brukar du föresten lyssna på Framgångspodden? Jag gör det ibland och varje gång så får jag en sån härlig energi boost av de intressanta samtal som pågår i mina airpods. Och jag köpte Björns bok: “Jag kan ha fel” häromdagen (efter att jag lyssnat på ett samtal med honom på Malou Efter Tio för ett tag sedan) och vilken otrolig livsresa den mannen har gjort!  Tänk att lägga 17 år av sitt liv till att leva som buddhistisk skogsmunk i Thailand för att sedan återvända till vårt västerländska liv och ovanpå det drabbas av den obotliga sjukdomen ALS som nu gått så långt att han måste leva med assistent och inte längre kan klara sig själv i vardagen. Åh samtalet som jag lyssnade på i natt var otroligt tänkvärt och gripande och det gav en fin reflektion över livet. Så det blir dagens tips från mig till dig: att lyssna på Björn hos Framgångspodden! Och jag ser ännu mer fram emot att läsa hans bok nu som handlar om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut…

Och du, det blir spännande med de nya corona restriktionerna som ska presenteras idag kl.13.30 för de vi fick senast går ju ut på datum idag. Uff, nu är vi verkligen trötta på att leva i en pandemi, eller hur? så det gäller att hålla fokus på positiva tankar och göra allt vi kan för att skapa så mycket magi vi kan för både oss själva och familjen… Att pynta fint hemma är ett av mina trix för jag blir så lycklig då jag stiger upp på morgonen och ser allt fint överallt! (granar, ljusslingor…). Det sprider både härlig feelgood och lovely christmas feelings! 🙂

Nu har kransen kommit upp över J´s säng inne i hennes nya sovrum (det som tidigare var pysselrum och lounge…) och igår så fick jag ä.n.t.l.i.g.e.n. upp Johannas kalender. Nej men huuur pinsamt att sätta upp den 7:e december? Uff, jag skäms! för i år så var jag klar med inköpen rekord tidigt så i detta fall var jag verkligen ingen bra mamma… 

Jag slog in årets kalender paket i en mix av vitt presentpapper och vita papperspåsar som jag knöt vitt silkesband runt. Sedan klippte jag ut siffrorna från silvrigt glitterpapper som jag köpt hos Panduro. Också fäste jag en bit mistel som dekor som jag klippt loss från en fake mistel-slinga som jag hittat hos Rusta (för 99 kr).

Men jag blev inte helt klar… för i korgen som jag fraktade upp kalender paketen i låg bara de från 6:e upp till 15:e så i kväll ska jag fortsätta så att jag kommer 100% i mål.  Också får jag tänka att det oavsett är fantastiskt att jag överhuvudtaget gör en egen kalender istället för att lägga mina tankar på att jag är försenad… 

Det blev så fint då paketet kom på plats! och vitt + silver + grön kvist kändes som en perfekt wrapping till en 14-åring.

Och alltså sänggaveln… Den är egentligen rosa (från MiO) men den har J tröttnat på nu då hon inte har några rosa detaljer i sitt rum längre så – jag gjorde ett quick fix och la en pälspläd som vi hade här hemma över den som en tillfällig lösning men nu känns det som att vi kör så här, i alla fall över julen, för det blev SÅ fint och matchar sängkläderna perfekt! 

Så här blev det i rummet tänkte jag skriva men så ser jag att jag knipsade bilden f.ö.r.e. jag hängde på paketen på kalendern. Hur som helst – granen ska få en korg runt foten (den skymtar nere till vänster) och gardinlängder ska upp. Sen ska som sagt pappen på golvet + elen fixas till av hantverkarna men det blir gjort då badrumsinredningen ska monteras. 

Och där sprack min power walk plan. Jag fastnade i bloggandet, fick en körning till kontoret med JIG,  och nu så har jag strax en tid att passa… Men det gör inget att jag inte kom mig ut för jag piggnade till av bloggandet och av att läsa kommentarer från er. Åh ni gör mig så glad ska ni veta! och jag är så tacksam för var och en av er som tittar in här hos mig. Och frisk luft får jag njuta senare idag istället då jag går ut och sätter upp fler ljusslingor i trädgården och det blir motion det också, i alla fall för armarna. Ha, ha.

Nej, nu tar vi tag i dagen!, håller fokus på positiva tankar! också önskar jag dig den bästa tisdagen!!! 🙂

P.S har uppdaterat förra inlägget med fler bilder som jag helt missade då jag bloggade igår… 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

168
Kategori: Allmänt, Johannas rum., Julen 2020 | 14 Comments

14 responses to “ÅRETS KALENDER – (nästan) CHECK!”

 1. Lena says:

  Var kommer den fina kransen ovanför sängen ifrån?

  • Åh den har jag gjort själv! Grunden är en stor eukalyptus krans från Blomsterlandet som jag köpte för ett par år sedan. Sedan har jag snurrat runt en girland runt den och fäst en ljusslinga…

   Önskar dig en riktigt fin dag Lena! Kram! 🙂

 2. Runa says:

  Ser man träning som tidstjuv blir den ju såklart nedprioriterad. Jag prioriterar alltid träning högst, andra must-do’s blir ändå gjorda (tex skippar man ju inte att tömma diskmaskin, måste ju göras…). Hänga med telefon o dator är däremot tidstjuv! Men vi prioriterar rätt olika generellt!

  • Ja men visst är det så! och helt rätt av dig att prioritera träning högst! det kommer ditt framtida du att tacka dig för! 🙂

   Önskar dig en riktigt fin dag vidare ! Kram! 🙂

 3. Lena Karlsson says:

  Så är det för mig också att jag prioriterar inte träning först… ser det (tyvärr) också som en tidstjuv. Ibland väljer man helt enkelt något annat man tycker man bör göra och då är det inte mobilen eller datorn. Nåja, det är ju skönt när man väl kommer ut, men fy vilket grått och trist väder vi har här så det blir inte ljust alls under dagen. Och så är det ju hos er också nu denna mörka årstid.
  Vilket fint inlägg – man blir så full av glädje och inspiration när man tittar in här. Det känns som du lever med ett leende på läpparna för jämnan 🙂 fantastiskt tycker jag – du sprider verkligen glädje och optimism.
  Allt gott!

 4. Ida says:

  Min farmor började med paketkalender när jag & min bror var små & fortsatte med dem fram till hon gick bort 2017. De sista åren gjorde hon även en kalender var åt min man & son – helt otroligt när man tänker på det! Speciellt som hon bodde i lilla Älvsbyn & skickade våra paket hela vägen till Kanada! Nu för vi hennes minne vidare med en paketkalender som vi gör till vår lilla kille (han blev precis sex år i söndags) & varje år är jag ute i god tid med presenterna men att slå in dem släpar alltid efter av någon märklig anledning & jag har aldrig fått till att hänga upp dem… Så nu dyker paketen upp under granen eller vid hans lilla elektriska eldstad istället & lika glad är han för det! Det jag vill säga är väl egentligen att du inte ska vara så hård mot dig själv & vem säger att paketen prompt ska hängas? Kanske de kan dyka upp vid frukosten istället eller som en liten pepp vid läxläsningen?

 5. Det här är en bra blogg! Jag gillar det.

 6. Johanna says:

  Åh vad du ger mig positiv energi!! Älskar din blogg ❤️
  Fortsätt med det du gör för du är fantastik inspiration

 7. Karin says:

  Så fint! Du kan verkligen få det mysigt.

 8. S says:

  Är såå glad att jag är en så “dålig mamma” att jag inte vant mina barn vid en presentkalender! Heltidsjobb räcker bra. T o m min 12-åring höll med om att julafton blir mer spännande när de inte fått öppna presenter varje dag. På julafton då är det klappar 🙂 En tröst till er andra “dåliga mammor”!

 9. Anna says:

  Vill bara säga att jag saknar dig!

  Glada adventskramar
  Anna

 10. Caroline says:

  Ett tips inför kommande jular är att ha adventspaket. Mina döttrar får ett paket med ngn liten sak och en chokladbit. Idag fick de ett fint hänge till granen och apelsinchoklad. Ingen stress alls och lite mer lagom till två tonårsdöttrar!

 11. Ulrika Nyqvist says:

  Du har så fint hem! Var har du köpt elementskyddet ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *