ÅRETS SKOLAVSLUTNING.

Allmänt Skolavslutning 2021 Sommarpresent tips!

Goood måndag & Happy new week darlings! 

Det är i.n.t.e. ofta som jag vaknar till åska men idag hände det och regnet öser ner…   Så Luleå bjuder på ett riktigt ruggigt och kyligt väder så idag kan vi vara inne och mysa i lugn och ro utan att känna “vi-borde-vara-ute-stress” och just nu känns det bara väldigt, väldigt skönt! så jag ska maxa hemmafixet idag så att vi kan njuta de soliga sommardagarna när de gör sin entré.

Och efter att Johanna kom hem så har vi både sett de nya avsnitten av Eagles säsong 3 (rekommenderar varmt den serien till alla er som har teens, du hittar den på SVT Play) + dokumentären om Britney Spears (förstår dock fortfarande inte helt vad som egentligen har hänt med henne?) också var det ju dessutom premiär för Lotta på Liseberg igår. Ett tecken på att sommaren är igång på riktigt! Och på tal om det… Nu är det hög tid för mig att visa er ett bildregn från Johannas skolavslutning.

Tänk- den 10:e juni så gick hon ut 8:e klass på sin 3:e skola och den här terminen har hon lyft sina betyg så mycket att jag är helt tom för ord för hur stolt och imponerad jag är!!!  Hon har verkligen gått all in och kämpat hårt och det är när betygen öppnas på avslutningsdagen som belöningen kommer i form av höjningar och Johanna höjde sig i 9 (!!!) ämnen!!! Nej men alltså det är bara så otroligt super BRA jobbat!!! WoW, WOW, wOw!!!  För det var en stor nedtur att gå från 6:ans avslutningsbetyg till de första i 7:an…  Så hon har verkligen jobbat sig upp, termin för termin, steg för steg och det är så häftigt att hon får se att alla timmar, nätter och helger då hon har suttit och pluggat har gett resultat! Det inspirerar massor inför 9:an och sista året i grundskolan som väntar efter sommarlovet! Men betyg är så klart inte allt, jag har alltid sagt till Johanna att det viktigaste och mest värdefulla som hon har med sig i livet är sina kloka värderingar, positiva inställning, den glädje hon sprider, sin förmåga att känna av människor och stämningar, sin omsorg för alla omkring sig och allt annat som “är” Johanna. Sånt kan aldrig höga betyg väga upp! men – om man vill kunna välja mellan olika gymnasieval så är tyvärr betygen avgörande. Så – därför är hennes insats under vårterminen så otroligt imponerande!!! 🙂

Jag var iväg och stylade håret på morgonen och sen, då jag kom hem, så gick jag in och väckte Johanna med rosa ballonger som fick förgylla hennes sovrum då hon gjorde sig klar för dagen. 

Och så här såg det ut i matsalen då hon kom ner för att äta frukost. Ballongen 8 symboliserar att hon gick ut 8:e klass och det har blivit en tradition att hon alltid får en sifferballong på skolavslutningen.  Och rullskridskon symboliserar J´s nya favorit emoji och att hon nu rullar in mot sommarlov och sista året i grundskolan.  Sen skrev jag ett kort också hade jag fyllt en picknick korg med presenter inför dagens skolavslutningspicknick med klassen. 

I korgen låg en beachtowel, en notatbok (att samla sommarminnen i) och en drick-kopp från Lagerhaus. Blommorna är fake och de passar perfekt att ha med sig på sommarens utflykter. 

Min älskade Johanna Alexandra var sååå otroligt super HAPPY då hon kom hem från skolavslutningen. Hon hade aldrig kunnat drömma om att hon höjt sig i så många ämnen och lyckan visste därför inga gränser!!! och SOM hon förtjänar detta för hon har fått kämpa med pluggandet inför alla prov och inlämningar etc. och dessutom haft annat tråkigt att brottas med i skolan (ni som följt mig en stund vet att jag har skrivit om det tidigare) så ja, detta var verkligen inget annat än helt A.M.A.Z.I.N.G. !!! och Johanna är ett levande bevis på att man aldrig ska ge upp och att man inte ska låta de eleka dumma få vinna.  Det, om något är girlpower deluxe !  (J´s underbara klänning kommer från By Malina).

 

Åh jag blir alltid lika rörd på skolavslutningar!!! och jag har så klart fler bilder att visa er från dagen men det får bli i nästa inlägg.  Och till helgen är det midsommar! så dags att börja planera kransar, dukning och mat! Jag ska dyka ner i mitt arkiv och bjuda på ett inspirerande midsommarinlägg i veckan.

Nu önskar jag dig en magisk start på veckan fylld av positiv energi!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

60
Kategori: Allmänt, Skolavslutning 2021, Sommarpresent tips! | 4 Comments

4 responses to “ÅRETS SKOLAVSLUTNING.”

 1. Carina bergdahl says:

  Fantastiskt bra jobbat Johanna!
  Inte illa att höja sig i 9 ämnen. Förstår att det krävts en hel del jobb och slit. Och alltid roligt när det lönar sig.

 2. Tina says:

  Hårt jobb Johanna – härligt att det lönar sig för dig men se till att hinna ha roligt också.
  Det är orättvist, jag har 2 barn, 1 kämpar i skolan och 1 får A i allt utan större ansträngning och jag har aldrig sett ungen göra en läxa. Därför är det viktigt tycker jag att inte värdera betygen över huvudtaget. Ett A är inte bättre än ett hårt tillkämpat C för oss. Betyget säger ingenting om hur ungdomen är som människa, och det är det som spelar roll i livet!
  Jag hoppas att familjen får ett vilsamt lov! (Såg att Phuket öppnar för färdigvaccinerade turister från 1 juli!)

 3. Eagles jag är 37 och följt den sedan start. Min snart sjuttonåriga son däremot tittar aldrig på sånt ;D. Men älskar liksom ungdomsserier och precis börjat se om den jag själv såg som tonåring. Dawsons creek.

 4. Emilia says:

  Så kul att du äntligen är tillbaka på bloggen. I denna pandemi tid och knega på hemmakontor är det så härligt med en paus och läsa feelgood som gör vardagen lite gladare. Fortsätt så och givetvis ska du ta vara på familjetid när det behövs, det är så otroligt viktigt. Johanna är en stjärna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *