ATT TA FARVÄL… IGEN… !

Allmänt

Mina kära bloggvänner! 

Igår hade jag super tidig take off så JIG, som kom hem i måndags efter en länge jobbperiod i Asien, körde mig till flygtåget redan kl. 05.50… Sen startade begravningen till min kära vackra faster Kerstin i Uppsala kl. 12.30. Det här var min första borgerliga begravning så det kändes väldigt annorlunda mot den begravning vi hade för min älskade pappa. När inte en präst är närvarande så blir det en annan känsla… i alla fall för mig… Men det blev ett riktigt fint avsked med mängder av rosa blommor runt kistan. Min faster skulle ha fyllt 80 år igår och hon önskade sig rosa champagne, smörgåstårta och rosa rosor, och det fick hon, men det var otroligt sorgligt att hon inte kunde närvara själv…

Vi hade begravningen för min pappa den 26 oktober 2021 men det känns som att det var “igår” så det blev en väldigt tuff och känslosam dag för mig med många minnen som väcktes till liv…   De var 3 syskon, min pappa, hans syster också hans bror Staffan så det var väldigt fint att få tid att prata med honom igår för jag känner att jag fortfarande har så många frågor jag önskar svar på från pappas uppväxt och liv och nu så är det bara Staffan som sitter på svaren…

Sen var det väldigt fint att träffa mina kära kusiner igen. Det är som min kusin Vicky skrev till mig: det var så trevligt att ses mitt i allt det sorgliga. Vi är 3 jämnåriga kusiner på min pappas sida, också Vicky som är lika gammal som min bror och Kattis som är 3 år äldre än mig.  Livet alltså… först möts man på bröllop, sen på barndop och till sist på begravningar…

Jag flög vidare upp till Luleå efter minnesstunden och nu har jag precis skottat (!) snö från terrassen och njutit solen. I kväll blir det middag hemma hos mamma och Hans tillsammans med min bror.  Huset känns så otroligt tomt när inte Gizella är här och jag ser fram emot att Johanna kommer upp nästa helg.

 

Det var dresscode: ljus klädsel på begravningen så jag hade på mig min favorit från Stella Nova och eftersom min faster önskade sig rosa rosor så jag gick för det i min handbukett. 

Min fina faster Kerstin som jag haft så värdefulla samtal med efter att pappa gick bort…l 

Det är inte lätt att beställa blommor via telefon när man som mig är över snittet upptagen av detaljer så jag blev helt lycklig då jag fick se att vår uppsättning blev precis så som jag önskade . 

Och att det var “tema rosa” passade ju mig verkligen helt perfekt ! Jag och min kära faster är lika glada i rosa båda två.

Önskar dig en riktigt fin dag vidare! 🙂

Och du – ringt det där samtalet du tänkt att ringa och skriv det där brevet eller skicka det där kortet för plötsligt en dag kan det vara för sent… livet är så skört…

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

42
Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “ATT TA FARVÄL… IGEN… !”

  1. Verkar som en riktigt fin begravning.
    Vackra blommor.
    Ha det så bra i Luleå.

  2. LLA says:

    Beklagar sorgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *