AVDELNINGEN UTAN KÄNSLA…

God lille-lördag! 

Vissa stunder på dagen så går det riktigt bra. Jag flyttar tanken och fokuserar på annat…  Men så fastnar jag plötsligt i en tanke och ofta någon detalj som gnager…  Jag ångrar att jag inte flyttade pappas säng så att han kunde blicka ut över naturen… och jag undrar om allt varit annorlunda om jag flyttat honom till avdelningen där han bodde före operationen, där personalen och ledningen var så mycket mer ödmjuk?  Jag lyckades få till en förflyttning dit tack vare en väldigt trevlig kvinna hos Luleå Kommun, något jag var så otroligt tacksam över. Och pappa var så tacksam över att jag gjorde allt jag kunde för att han skulle få det så bra som möjligt. Men – kommunen flyttar bara på min pappa om han själv tackar ja till det. Och när handläggaren från kommunen ringde pappa så låg han och sov och förstod inte riktigt vad det handlade om? Han trodde att hon menade att han skulle förflyttas till ett annat boende och det kände han att han inte orkade. Han fick aldrig förklarat för sig att det handlade om en förflyttning i samma säng, via en hiss, till våningen under…  Så jag fick ett meddelande från kommunen där det stod att min far tackat nej så då blir det ingen flytt. Jag frågade om inte mina ord väger tyngre, eftersom jag förde min svårt sjuka pappas talan. Men så fungerar det tyvärr inte.

När jag tänker på boendet där min älskade pappa bodde fram till att han somnade in så knyter det sig i magen…  Jag vill aldrig, aldrig, aldrig mer ha något med den avdelningen där han somnade in, eller den personalen att göra. Kontrasten mellan den avdelning där min pappa bodde före operationen och efter är som natt och dag. Helt olika världar. Fast det bara är 1 våning mellan. Och då jag ringde dit efter att pappa gått bort för att efterfråga en sak som saknades i hans rum då jag var där och tömde det fredag eftermiddag så möttes jag av iskalla människor som varken kondolerade eller nämnde något kring pappa. Istället var det bara prat om att allt är kastat för ny patient skulle in samma dag. Fort ska det gå. En in , en ut och jag saknade både hjärta och medmänsklighet… Det chockade mig enormt eftersom det ingår i deras jobb att möta anhöriga i sorg.  Uff, det var så hemska samtal som jag helst vill glömma. Och det måste jag göra. Och pappa – jag vet att du kände precis som mig, “bjud de inte på fika” sa du.. (jag hade oftast med mig fika till personalen både på sjukhuset och på Bergviken som tack för vården) och du undrade hur så många i personalen kunde vara “fel person på fel plats”… Vi pratade mycket om det. Förundrades över hur det kunde vara så?   Men du gillade läget och sa att det är bara så det är. Själv kan jag inte riktigt släppa saken. Och mitt råd till er som har någon anhörig som ska placeras på Bergvikens korttidsboende: önska avdelning 2 A !

Nu ska jag flytta fokus och gå ut i trädgården och sätta upp fler ljusslingor  också måste vi ta ett svårt beslut kring begravningen idag eftersom jag tyvärr inte hittade de dokument som jag sökte jag igår.

 

De fantastiskt vackra blomster som jag och min familj  fick av min kära bästa vän Kjersti med familj efter pappas bortgång har slagit ut sååå fint och lyser verkligen upp hela hemmet just nu!  Åh jag är så otroligt tacksam över er omtanke K & Co. Tusen 1000 miljoner TACK för att ni finns. Love you! 

Förra julen så gav jag den här underbara fluffiga filten till min pappa i julklapp. Det var extra kul att den heter “Norway” och lite visste jag då att den skulle komma att betyda så mycket för pappa under hans sista 4 månader…  Den har följt honom på alla sjukhusinläggningar och på hans boenden. Och häromdagen så blev jag så glad då jag såg att den kommit in hos Jysk igen så – jag köpte en ny som jag hade tänkt ge honom i julklapp i år.  Det är så fint att denna fluffiga throw kommer i en “julsäck” (filten ser lik ut som “påsen”) så den blir ett av dagens julklappstips !  Perfekt till mormor, morfar, farmor, farfar eller någon annan som behöver ha något mjukt, varmt och skönt omkring sig…   (den kostar bara 229 kr !)

Hos Jysk så hittade jag även dessa super fina servetter som passar perfekt i förjulstiden. Kostar bara 10 kr och är ett tips! att ge bort som present när du ska på besök.  Hade det inte stått Merry Christmas på de så hade de även funkat till Halloween…

Och just det! jag har äntligen beställt nya glasögon!!!  Jag har sökt nya i säkert 17 år men inte hittat något par som jag verkligen gillar men nu var jag bara tvungen att komma till avslut och då blev det dessa, från Gucci.  Jag använder ju mest linser men skönt att ha glasögon som komplement de dagar då ögonen vill vila.

 

Önskar dig en riktigt fin lille-lördag!

Och kom i håg: ett leende betyder SÅ otroligt mycket så möt de du har omkring dig med ett smil idag. Visa omtanke, omsorg och ödmjukhet inför andra. Ge en kram till den som behöver den (nu får vi ju äntligen det!) och sätt dig ner en stund tillsammans med den som är sjuk och visa – på riktigt – att du finns där.

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

75
Kategori: Allmänt, Julen 2021 | 6 Comments

6 responses to “AVDELNINGEN UTAN KÄNSLA…”

 1. Lin says:

  Jag beklagar din sorg … Om du orkar, så tycker jag att du ska skriva till verksamhetschefen och berätta om din upplevelse. Feedbacken måste vidare, för jag har varit med om en likande sak. Personal som inte kan bemöta de de är till för måste uppmärksammas. Ledningen måste fundera på hur de arbetar aktivt med värderingar och bemötande…. för något måste ju hända! Annars kommer det bara pågå med nya personer. Det är så förfärligt… Kram

 2. Majsan says:

  Anmäla allt till IVO (tror jag det heter)

 3. Josefine says:

  Usch så tråkigt att höra din och din pappas upplevelse…
  Om du vill ventilera så hör gärna av dig via mail till mig. Jag jobbar som enhetschef inom äldreomsorg i annan kommun.

  Ta hand om dig!

 4. Lena says:

  Blir man behandlad på det viset tycker jag absolut att det måste anmälas på något sätt. Man kan ju tycka att dom borde veta när man jobbar i vården, men tydligen inte alltid.

 5. Miann says:

  Vad händer på Bergvikens boende?? Förra veckan var det en gamling som ramlade ut genom fönstret?..Idag berättade en rullstolsbunden man som har nattpatrull att han ofta får vänta så länge efter att han larmat att han bajsar på sig att han Vad händer i Luleå kommun?

 6. Ann-Sofie says:

  Snygga glasögon! vet du vad denna modell heter? Jag beklagar din hemska upplevelse och förlust!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *