BACK TO SCHOOL TIPS!

MorBarn-fotoshoot-juli-2011-012

Hittade den här i arktivet. Från magazinet Kamille Mor & Barn. Här jag hade jag stylat oss inför skolestart.

Nu trodde du kanske att jag tittar in för att visa att jag är f.ä.r.d.i.g. med kaosbordet. Nix pix. Jag måste erkänna att jag inte ens har börjat med det… Men – jag har fått en förfrågan om att tipsa om vad jag köpt till Johanna inför skolstarten och det är klart att jag kan göra det! Kruxet är bara att det mesta ska J få till sin födelsedag (nästa söndag) så – om jag visar de ting jag köpt här nu så är risken stor att hon ser det (vet att hon surfar in på min blogg då och då).  Men – några tips har jag! för det är ting som jag shoppat till J då hon varit med (ibland får det bli så – jag brukar be henne blunda/ titta bort – funkar så där… ha, ha.) så – startar med det jag tycker är svårast att hitta…

…nämligen en fin, cool ryggsäck med tillbehör. Alltså på riktigt. Jag sprang runt i heeeela New York och sökte  men hittade inte en enda (!!!) jo, en från Kipling, i guld, på Macys som jag gick och funderade på men det var ju en jäkla tur att jag inte köpte den för vi såg den på Bangkok airport, på vägen hem från semestern, och då sa J att den såg bajsig ut. Ha, ha. (hon vill att den ska g.l.i.t.t.r.a. – den var matt). Hur som helst – nu har vi köpt denna:

9137867587614-1

Den påminner lite om en discokula! Och nej, den är inte så stor och den har inte så praktiska remmar (och inget spänne över magen) men – på J´s skola så bär hon knappt hem någonting alls (de har allt i bänken i skolan). Jo, 2 läxböcker på måndagarna som hon bär i retur på fredagarna men that´s it!  Så – denna funkar alla dagar utom då de ska på tur. Och – jag kommer att pimpa väskan med coola badges / nyckelring etc. före hon får den!  (vi köpte den på Central Festival i Phuket).

9141533114398

Det här pennfodralet / penalen matchar väskan perfekt! Sen köpte vi även notatbok etc. (ska fota och visa allt sammen då J fått det för det mesta är kvar i lägenheten i Oslo).

Ryggsäcken + penalet kommer föresten från Accessorize. De har ju tyvärr lagt ner i både Sverige & Danmark men – de finns i Norge & Phuket (thank god!) och – man kan shoppa från dem på nett. Så det är ett tips!  Och – om du har barn i yngre ålder (J fyller 10 år) så är mitt tips att beställa ryggsäck (med matchande matpakke) från Potterybarn Kids. Jag köpte en till J därifrån till 2:a klass (med hennes namn broderat på!) och den har varit p.e.r.f.e.k.t.! Sen måste jag säga att de norska ryggsäckarna från Beckmann är otroligt fina! Så – om ditt barn ska börja 1:a klass så måste du ta en titt på de!  (min J hade en sån 1:a skoleåret). Du hittar de HÄR. Och – det är otroligt märkligt att det inte finns någon motsvarighet till de i Sverige? för i Norge går “alla” skolebarn med en sekk från dem! Sen är ju svenska Kånken från Fjällräven den absolut sötaste om ditt barn ska börja på dagis. Jag köpte den lilla i ljusblått till en söt vän 1-års present och ja, den är verkligen den finaste! (och ja, Kånken passar till alla åldrar! för den finns i flera storlekar).

Nej, nu ska jag & min bror montera discokula här! 🙂

Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “BACK TO SCHOOL TIPS!”

 1. Maria says:

  Älskar dina tips! Brukar inte kommentera men ska bli bättre på det, läser din blogg varje dag :-). Bor också i Luleå och här (iaf på mina barns förskola) så verkar Mini Kånken från Fjällräven vara väldigt poppis bland många barn (eller föräldrar, som köper ryggsäcken, haha ;)).

  Undrar också om du har något bra tips på snygg ryggsäck för vuxna? Jag studerar och håller på att leta ihjäl mig efter en snygg en som även rymmer en laptop.

  Många kramar och tack för en riktig feelgood blogg!!

 2. Petra says:

  Vilka snygga ryggsäckar!!

 3. Mussi says:

  Supert tips Tina 🙂
  Går det en A4 blokk i den tror du?

 4. Mia says:

  Hej! Accessorize finns på Kastrup mig veterligen, det fanns åtminstone för ett halvår sedan. Det kan förvisso hända en hel del på sex månader, men kolla upp det nästa gång du har vägen förbi! 🙂 Kram Mia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *