BE A.W.E.S.O.M.E.!

make-today-so-awesome-yesterday-gets-jealous-20130917996

Dagens pepp.

Happy fredag girls! 

Jag kom precis hem från en förmiddag som startade med en underbart mysig frukost på B&M med min kära vän K och hennes söta lilla W, sen fortsatte den med  speedshopping på IKEA &  en sväng förbi  Sy Stua (den bästa i stan! ligger i Industrigate! ett tips!) . Hej och hå vad det går…!  Och nu är klockan 13 och jag har ca 2,5 timmar till innan det är dags att hämta hjärtat på AKS. Och på tal om skolan… jag ser att mitt förra inlägg väckte känslor och det förstår jag för för oss som är uppvuxna med skolmat / skolmatsal är detta väldigt speciellt, men för er som är uppvuxna med matpakke är det no big deal och t.o.m. en riktigt mysig tradition. När man, som jag, flyttar mellan olika länder / kulturer så får man så klart ta seden dit man kommer men det betyder inte att jag inte kan få ha en åsikt och min åsikt kvarstår: jag tycker att barnen ska få äta varm lunch i skolan! bl.a. för jag anser att matpakker kan bidra till orättvisor /missunsamhet mellan barnen. Någon sitter med en enkel  knäckebrödskiva med ost på, en annan med små konstverk av frukter, hembakade brödskivor och ekologisk yoghurt… Att sitta ner, tillsammans med fröken + klasskompisar, i en skolmatsal där det bjuds på varierad husmanskost bidrar dessutom till att barnen lär sig vett & etikett och måltiden blir ett trevligt socialt avbrott i den hektiska skoldagen.

Men nog om det! nu ska ni få se min smarriga frukost istället, på tal om mat:

10350401_10152434025480796_7036523740149600945_n

Efter att jag lämnat J på skolan så hade jag som sagt en urmysig frukostdejt med min veninna och det var verkligen den bästa starten på helgen! Om du inte testat frukosten på Bølgen & Moi så kan jag varmt rekommendera den!  Och vi har föresten blivit bra på att byta magasiner med varandra så idag hade jag med mig till K och hon till mig… perfekt ekonomisk smartness.

1383335_10152434251745796_2580309549301717122_n

Titta vad jag har hittade på Vinmonopolet!  En flaska Lykke Bobler! från Bjørg Thorhallsdottir  (ni vet hon jag har flera tavlor av här hemma)  med denna underbara text på baksidan // Super fantastiskt god cava. Anbefalning: Ha til enhver tid en flaske lykkebobler ved reserve dekket i bilen. Ved haveri pust rolig, nyt lykkeboblene och vips er en super mann der og redder dig ♥. Ved kjærlighetssorg: del minst en flaske med en god venn.  P.S Cava er bedre enn Tran. //  Jag blir helt lycklig av sånna här fina / kul detaljer så denna ser jag verkligen fram emot att smaka på! (men flaskan känns nästan för fin för att öppna…) .

Bäst jag kör på här nu ! så jag önskar dig en FAB fredag och om du inte har lagt in bubbles i kylen redan så är det dags för det nu! 😉 Såg föresten att det har kommit en ny Holiday dipp! men vi kör på med den gamla klassiska idag här.  Johanna ska ha en söt veninna på sleepover så det blir en tjejkväll i Casa Gizmolina! (oh yes, vi girls är home alone men det är ju mer vanligt än ovanligt så inget konstigt med det… Tihi!).

Puss & Kram & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 5 Comments

5 responses to “BE A.W.E.S.O.M.E.!”

 1. Mrs Moet says:

  Jösses så snygg flaska! Den hade jag knappt velat dricka ur:)
  Ha en strålande helg.

  Kram Åsa

 2. Erika says:

  Jag uppfattar inte att du har ett jobb? Vad är det i så fall?

 3. anna says:

  Här är det många barn som äter dagens enda mat i skolan. Kanske går hungrig hela helgen. Hur löser de sånt i Norge?

 4. Cecilia says:

  Här skall de få skolmat från och med nästa år,hoppas och tror att det blir kanonbra!!

 5. Hilde says:

  En skole jeg jobbet på hadde felles lunsj som elevene gjorde i stand selv. Vanlig brødmat med pålegg, men likevel et bedre alternativ enn å ha med egen matpakke 🙂 Noen ganger fikk de lage grøt, grille pølser ute o.l. Elevne måtte betale noen hundrelapper i måneden i matpenger, men foreldrene var kjempefornøyd! Det var elevene også 🙂 Alle spiste med god apetitt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *