OFF SEASON BEACHLIFE.

Kata Noi Beach, onsdag runt kl.14. 

Hey sweeties!

Vet ni, idag startade jag dagen på gymmet för 4:e dagen på raken! Vilket betyder att jag har tränat 6 dagar sedan vi kom ner. DET är jag mer än nöjd med kan jag avslöja för det var ett helt år sen sist jag stod på ett löpband…. Men nu gäller det bara att hålla igång detta så att det inte blir all in och sen ingenting…men med valkar på magen och en sommargarderob som blivit för liten så ska det nog inte vara något problem med motivationen 😉

Anyway, efter dagens träningspass så blev det en heldag vid poolen tillsammans med kära grannar som precis ankommit resorten. Johanna är mer under vatten än över (hon har blivit en riktig sjöjungfru! simmar t.o.m. till botten på det djupaste!)  men själv håller jag mig ovan ytan i solstolen eller flytande på min lounge (bästa köpet!). Sen dukade vi upp take-away lunch i skuggan (det var sol från klarblå himmel idag) och ja, det blev take-away middag också för det att jag slipper laga mat varje dag (det är jag som står vid spisen i Casa Gizmolina)  är bara heeelt underbart skönt!  Och  på tal om skönt… vi var ju på beachen igår och det finns ingen plats jag njuter så mycket på som på Kata Noi Beach. Att vara där är 100% feelgood! 🙂

Ett tecken på att det är off season?  Beacherna är kryddade med röda flagg = du får inte bada p.g.a. kraftiga undervattens strömmar. Tyvärr nonchalerar enormt många turister denna varning och kastar sig, trots röda flagg, ut i havet på simturer. Det mina vänner är helt förfärligt! Man ska ta varningar på allvar! och jag tycker så synd om livvakterna som visslar och visslar i sina visselpipor på turister som tror att de vet bäst själva.  Det var en stor sak om detta i Phuket Gazette (lokal avis) häromdagen eftersom turisternas nonchalans tyvärr bidrar till dödsfall. Att gå ut till knäna och doppa sig är helt OK, men att ta på barnen armpuffar, eller simma ut är B.I.G. no go.

Personligen så tycker jag aldrig att beacherna är så vackra som nu. Se bara på de enorma vågorna som dundrar in. Magiskt!

 Att ligga i solstolen med denna utsikt framför sig är bland det bästa jag vet.

Så här ruff ser aldrig Kata Noi Beach ut oktober – april

Och check beach baren! Det här var den enda jag hittade på stranden och inte ens hon hade nåt att göra….lazy beach days it is! (ni som besökt Phuket vet hur dessa barer ser ut i högsäsong, då säljer de mat, glass, shakes etc.).

Det är sååå mysigt att återse en av våra “vänner” här nere. Denna dam har serverat oss lunch sedan Johanna låg i min mage och just den här dagen så hade vi med oss gaver till hennes dotter som är 4 år och redan går i skola från 8.30 – 15.00 på dagarna. Och ja, vi är ju i smilets land så här smiiiiiiler vi! 😉 

Jag fotade för första gången på länge med min Canon igår och tyvärr vet jag inte vad som hänt med bildformatet då jag lastar ner bilder till bloggen för de blir ju ALLT för små… ?! Ska ta och kontakta min blogg-handy-man och be han se på saken så hoppas jag att den fixas till väldigt snart.

Oj, oj, nu är klockan 03.40 här så bäst jag går och lägger mig men alltså du skulle höra ljudet utanför vårt köksfönster… det låter helt galet! som ett barn som skriker “mamma”. Undrar vad det är för djur? eller nej, jag vill nog inte veta för jag tycker att de flesta kryp är sååå läskiga… ja, förutom alla gecko för de har jag vant mig vid för l.ä.n.g.e. sen.

GoDnAtTkRaMaR!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Mina Phuket tips!, Thailand 2014 | 3 Comments

3 responses to “OFF SEASON BEACHLIFE.”

 1. Cecilia says:

  Underbara bilder!Förstår inte hur folk kan ignorera röda flaggor för jag vet själv hur otäckt det är att bada i sådant vatten.När vi bodde i Florida så badade vi oftast på en strand som inte var övervakad och därför var det inte flaggor uppsatta.Men om jag inte missminner mig så tror jag att av og till så var det flaggor där.Men det är riktigt otäckt att känna vattnet mer eller mindre slita bort benen.Ha en fortsatt skön fredag!

  Hälsningar från ett Norge där sommaren känns som höst plötsligt 🙁

 2. Ditte says:

  Härliga bilder! Kanske vore det idé även i Thailand att människor som inte respekterar röd flagg borde få böta rejält. Bra inkomster och folk skulle följa reglerna.
  Hur är det hos er på Phuket, i stan, får man där gå ut på kvällarna eller är det som i resten av Thailand utegångsförbud. Kanske har de hävt det nu…
  Njut och ha det fortsatt bra.

 3. Titti says:

  För några år sen hade ni en granne, en ung tjej, hon kan ha hetat Maud?! som liksom ni hade lägenhet där och var ursprungligen fr Norge. Hon hade träffat en thai kille och han följde med till Norge på semester…. hon bloggade också och den bloggadressen har jag tappat bort i nått datorbyte. Vet du om hon fortfarande bloggar?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *