BILDREGN FRÅN LÖRDAG.

Allmänt

Mitt i Luleå, utanför mormor & Hans lägenhet, lördag morgon.

Nu är det hög tid för mig att blogga ikapp senaste veckorna! Så jag kör på med bilder från vår soliga lördag uppe i Luleå. Dagen startade tidigt, redan kl.09.30, med att Johanna fick en premiärtur i Hans nya läckra Austin Healey. Åhh den är så fin! och det som var så kul var att det var en bilträff just den här dagen, den första som mormor och Hans någonsin varit med på (H köpte bilen i vinter…) , ute i Gammelstad kyrkby och vet ni, jag gifte mig med min f.d. i Gammelstad kyrka så hela det området är väldigt speciellt för mig… Hur som helst – jag körde ut och mötte upp hjärtat där ute och sen gick dagen i ett på ett härligt sätt och jag tog så klart bilder av allt så varsågoda, nu blir det bildregn:

Off they gooo och Johanna tog massa bilder med sin i-pad heeela vägen ut till Gammelstad.

När jag mötte upp dem, strax efter kl.10, så övningskörde hjärtat 😉

Älskade mamma och hennes mann. Och visst matchar mamma bilen perfekt? 

Glasspaus framför den vackra kyrkan.

3 generationer girls.

Här kör mamma & Hans iväg, de hade program hela dagen med bilcluben och körde runt både i Luleå & Boden innan de avslutade med middag & bowling och då de körde iväg så ville Johanna gå på marknaden som hon hade lyckats spana in på vägen ut. Alltså om det är någon som kan hitta shopping mitt i skogen så är det Johanna, eller okej då, kanske jag också.. 😉 

Och mycket riktigt! det var en loppmarknad Johanna sett och hon hade t.o.m. hunnit spana in exakt vad hon ville shoppa från bilen (imponerande), nämligen en sån där kyrka som har en glödlampa i sig så den lyser och nu står den faktiskt här hemma hos oss tillsammans med…

…en old fashion telephone!  Johanna tyckte att den var sååå kul och ville ha den som leksak.

E.T. phone home! 🙂  och ja, det var första gången vi gick på en loppmarknad så jag hade bara kort med mig = vi fick köra iväg och ta ut pengar på Stadsön.

Här köper hjärtat en lekplats till Pet Shop´s + ett helt gäng med pet shops för 100 kr av tjejen på bilden som växt ifrån det. Men det var det för det räckte med en kyrka, en telefon & en lekplats, vi skulle ju trots allt få med oss allt hem också.

Det är som sagt SÅ vackert och mysigt och fint i kyrkbyn så vi tog en prommis innan vi körde in mot stan igen.

När vi kom in till stan så fixade vi ett helg gäng ärenden innan vi överraskade min bror med en “grattis till att du blivit kioskägare” present.

2 olivträd att förgylla entrén med!  Och jadå, de ska få zink-krukor (det är helt säkert fixat i skrivande stund). Det är verkligen SÅ kul att Johan äger kiosken nu efter att ha jobbat där i mååånga år. Det har hela tiden varit hans mål och högsta önskan och nu är han där.  Jag är så glad for hans skull! Och till er bloggläsare som bor i Luleå: lova att ni handlar hos honom nu istället för hos konkurrenten på andra sidan gatan! 

Och från det ena firandet till det andra…  Senare på eftermiddagen åkte vi hem till min älskade pappa och firade att han fyllde 78 år den 31 maj.  Jag köpte med världens godaste smörgåstårta + bubbles också hade vi så klart med presenter (inramade bilder av Johanna + norsk choklad). Tyvärr är pappas fru inte i form om dagen så hon orkade inte vara med och fira.

Hur vackert är inte det lilla äppelträdet som stod i full blom på gården?

Ha, ha, ha alltså jag trodde att Johanna gick fint vid min sida där hemma på gården hos pappa och hade ingen aning om att hon dummade sig 😉

Senare på kvällen, då hjärtat somnat gott hemma hos mormor, så gick jag och bror ut en tur och det har inte hänt på måååånga år så det var riktigt kul. Vi startade med att besöka den nya baren på Clarion Sense och utsiken var ju bara magisk!  När den här bilden togs är klockan runt 00.30 på natten och se så ljust det är!

Vi blev kvar på Clarion fram till att de stängde, kl.02, och då gick vi vidare till BBB. En båt med restaurang, bar och disco som bara har öppet på sommaren.

Puss på dig kära bror! och tack för en trevlig kväll.

Denna magiska bild knipsade jag då vi gick hem, runt kl.03, och då var det så ljust att solbrillerna åkte på. Midnattssolen är verkligen fantastisk!

Detta var vad jag kallar en festlig lördag! 😉

Nu ska jag strax ta en prommis till frissan i det vackra vädret. Ska styla håret så att det är i box inför stundande helg. Sen väntar kontorsjobb resten av dagen, hur trist som helst, men med semester i sikte så går allt lite lättare!

Kategori: Allmänt | 5 Comments

5 responses to “BILDREGN FRÅN LÖRDAG.”

 1. Titti says:

  Tack för många fina bilder.
  Luleå gillar jag, har varit på Båten.
  Vad kul att din bror kunnat uppfylla sin dröm, Hoppas det går bra för honom.
  Kram Titti-Umeå

  • gizmolina says:

   Varsågod Titti! 🙂 och så kul att du varit på BBB! Det är ju helt galet där, trodde jag hamnat på en finlandsfärja. Ha, ha. Och ja, det är fantastiskt kul att min bror förverkligat sin dröm och jag hoppas också att det kommer att gå riktigt bra för honom.

   Önskar dig en härlig fredag och en underbar helg! Kram!

 2. Linn says:

  Så mange fine bilder! Og stort gratis til din bror som har startet eget. det krever guts, og det beundrer jeg. Drømmer om å tørre det samme selv:-) Hvor kjøper du forresten alle de flotte ballongene du ofte pynter med eller gir bort i gaver? Klem fra Linn

  • gizmolina says:

   Tusen tack Linn! 🙂 Och tack för grattis till min bror! Hoppas att du också får förverkliga din dröm en dag…! Pepp, pepp!!! Jag köper alla ballonger hos The balloon Company här i Parkveien men nu flyttar de snart och jag tror redan att de öppnat i Akers gate nere i city. Älskar den butiken!

   Happy weekend!!! Klem!

 3. I found this submit being terribly educational. Thank you for broadening my expertise in this matter. No doubt their a good bit of composing likewise. Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *