BILDREGN FRÅN OSLOHELGEN…!

Allmänt

Goood tisdag mina kära bloggvänner! 

Solen strålar över Oslo och jag älskar känslan av vår i luften!  Min darling gick precis iväg till skolan och jag ska styra upp en del saker här på hemmakontoret innan jag tar en power walk på lunchen för soliga dagar som dessa ska njutas. Sen är jag så glad över att jag tycker att det känns som att Gizella trivs bättre här nu.  Hon börjar mer och mer att hitta “sina platser” och jag tänker att det måste vara lycka för henne att få vara tillsammans med oss så mycket.  Och förlåt min frånvaro över helgen, jag och J har fixat på hennes rum, njutit de vackra soliga Oslo dagarna, chillat…

… och så här har vår helg sett ut i bilder!  Enjoy!

 

Det börjar att bli grönt i buskarna i vårt kvarter… Och en kul sak är att TV-programmet “Gift ved første blikk” är inspelat i huset snett mitt emot vårt så på introt till programmet / alla gånger de visar området så är det vår gata de visar! och det här gula huset, vårt grannhus (vi bor i det vita) synd hela tiden i bild för lägenheterna där de gifta paren bor har sina fönster mot oss. Jag ser över till  lägenheten där de gifta paren bodde från där jag sitter nu i vårt kök.  

 

Ser du “Gift ved første blikk” ? Jag älskar programmet! och ser nu även svenska Gift vid första ögonkast som sände 2:a avsnittet igår men jag måste säga att paren i norska serien är lite mer spännande än de svenska.. i alla fall so far… för jag är lite tveksam till matchningen de gjort i svenska programmet denna säsong. Eller vad säger du?

 

Jag mötte upp J på hennes håltimme i fredags då hon gick upp till Smoothie Xchange för att köpa lunch och vi fick även till en riktigt bra shoppingtur på Zara.  Det är så härligt att shoppa vår-/sommarkläder! 

 

J´s outfit är kjol + jeansjacka + tee från Zara (jeansjackan är inte köpt i år…), sneakers Nike och väska från Anthropologie shoppad i Bath, England.

 

När J gick tillbaka till skolan så satte jag mig på café och åt något av det mest norska som finns:  en våffla! jag äter min utan något på men de flesta här i Norge äter våfflan med brunost som “pålägg”. 

 

Det blommar sååå vackert i slottsbacken nu! fotade på väg ner till Karl Johan för senare på eftermiddag, då J slutade skolan, så möttes vi upp för att…

 

…checka hur Caia eventet nere på Eger torgert såg ut.  De samplade Mentos + kaffe på Stureplan i Stockholm tidigare i veckan och nu var det Oslos tur.  Och en sak är då helt säker: de som inte visste att detta hade något med Caia att göra trodde nog att det var ett rent Mentos event….  för på håll, och på bilderna jag tog, så syns mest Mentos loggan…

Och då vi stod i kön så frågade alla de som ställde sig bakom oss “vad är det här för något?” “vad är det man får?” Inte alla som förstod vad det handlade om, de ställde sig bara i kön för att det var en kö och för att få gratis godis + kaffe. Så nja, jag vet inte helt om det här var det bästa event jag sett Caia genomföra?  Men absolut en kul grej!

 

Smart drag i alla fall att ställa upp speglar så att man kunde knipsa en dagens outfit.  Jag hade på mig tights + en favorit tröja från The White Company.  Och som sagt… mest Mentos logga som syns… 

 

Varken jag eller J dricker kaffe så vi gick för tom kopp med Mentos. Ha, ha.

Och ja, det börjar vara dags för mig att fixa naglarna när man ser utväxten + att jag har tappat en nagel… Fixade för första gången på många år naglarna i Thailand (gör i vanliga fall bara fötterna / tånaglarna där) och blev riktigt nöjd men som sagt, det är dags att fixa nytt. Får styra upp det en dag snart men är så länge sedan jag fixade naglarna här i Oslo. Någon som har tips på super bra salong / duktig nageltjej? (går i vanliga fall på Studio Jowa i Luleå)

 

Vi stoppade för att shoppa glass / is på Paradis och hur fina glassbakelser har de inte där? Allt ser gott ut!  Sen blev det shopping på Steen & Strøm (Oslos NK) innan vi mötte upp JIG och promenerade hem för att njuta kvällen… 

 

Så blev det lördag och solen fortsatte att stråla och buskarna hade blivit ännu lite grönare i vår gata då vi tog en walk ner mot Aker Brygge.   Och J invigde nya super fina Lois jeans som vi shoppade nere på Steen & Strøm dagen innan.

 

På vägen ner så stoppade vi på vår favorit Oslo Raw för att köpa med en… 

 

…smoothie on the go.. för när man inte dricker kaffe så är det härligt med smoothie!  J invigde även en ny super fin väska som vi också shoppade dagen innan… 

 

 

Jag älskar våra hoods! och den här ljuvliga butiken ligger lite längre ner i gatan vid sidan om Oslo Raw. Så fräscht att mixa rosa och orange tycker jag!  Butiken heter Briskeby Gods och finns både har och på CC-Vest.

 

Efter en tur ner till Aker Brygge där jag provade en klänning som jag funderar på till 17:e maj… så stoppade vi på Frenchie på Solli plass på väg hem men det var tyvärr fullbokat så vi gick till Olivia och köpte med oss take away hem istället vilket blev en helt perfekt avslutning på en härlig lördag eftermiddag. 

Frenchie är ett tips om du besöker Oslo! Så fräsch inredning och de har 2 restauranger, den här på Solli Plass och en uppe vid sidan om Frognerparken. Jag hade aldrig hittat hit om det inte vore för att en av er underbara bloggläsare driver restaurangerna och har tipsat mig om de.

 

Vi. hade ett riktigt härligt shopping flow i helgen både jag och Johanna nu då vårgarderoben behöver förnyas och för min egen del så blev bl.a. den här blusen från & Other Stories med hem.  Älskar både färgen och volangerna!  Och jag tycker att de har så mycket fint på & Other Stories om dagen, det är en av de butiker där jag hittar mest till mig själv.

 

Det blev en riktigt mysig helg och jag sätter extra stor pris på tiden tillsammans med mina älskade J efter min Luleå vecka. Ska fota och visa J´s rum en annan dag för allt är inte helt klart där inne ännu men det var härligt att komma en bit på vägen i helgen.  Våren bjuder verkligen in till en nystart på många sätt i livet!

 

Önskar dig den bästa tisdagen!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

50
Kategori: Allmänt | 4 Comments

4 responses to “BILDREGN FRÅN OSLOHELGEN…!”

 1. Marie Åkerblad says:

  Åh vad mysigt! Blev väldigt glad av ditt inlägg, härliga bilder och härlig ”känsla”!

  • gizmolina says:

   Åh nu gjorde du verkligen min dag! Tusen 1000 miljoner TACK för den härligaste feedback Marie! Att få höra att mitt inlägg gör dig glad gör mig glad också !

   Önskar dig en magisk dag vidare!

   Stor tacksam kram! 🙂

 2. Linn says:

  Ser ut som dere har hatt en flott helg Så kjekt å se hva dere har shoppet

  • gizmolina says:

   Tusen tack för härlig feedback Linn! Ja, det blev en riktigt fin weekend med härlig uppdatering av vår / sommargarderoben. Ska visa mer av vad jag köpte i kommande inlägg.

   Önskar dig en riktigt festlig lille lördag!

   Stor klem! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *