BREAKING BEACH NEWS!

Allmänt Thailand 2014

Kata Noi beach idag runt kl.14.

Eller kanske det redan stått om det i tidningarna hemma? I don´t know… ? Hur som helst – igår, då vi checkade in på en underbar resort på Kata Noi Beach så var, som vanligt, min plan att ligga på beachen eftersom det är det bästa jag vet!  Så gissa om jag blev förvånad då jag upptäcker att heeeeela beachen är rensad, inte en enda solstol eller ett enda parasoll i sikte…?!?  Jag har ju rest hit ner i 20 år och enda gångerna jag möts av en helt TOM / clean beach är när jag åkt ut till någon liten ö så gissa om jag blev snopen!

Det är militären här som rensar upp i all maffiaverksamhet och en av dessa var uthyrningen av solstolar / uppdelningen av beacherna så fr.o.m. igår är hela Karon, Kata, Kata Noi och Nai Harn beach 100% cleaned up av militären och för ett par veckor sedan gjorde de exakt samma sak uppe på Bang Tao, Surin etc.

De jag snackat med säger att det kommer att ta ca 3 månader innan vi ser solstolar på beacherna igen. Kan ju vara intressant info för er som är på väg ner…

Ska lasta ner fler pics strax / uppdatera med mer info., men nu måste jag ta en dusch för vi kom nyss innanför dörren.

Njut din söndagskväll! 🙂

P.S det är ingen drama att armen gjort detta tilltak. Det är b.r.a.

LoVe!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Thailand 2014 | 3 Comments

3 responses to “BREAKING BEACH NEWS!”

 1. Titti says:

  Ja det behövdes säkert……vi ankommer Phuket på lördag…men klarar oss nog utan solstolar de dagar vi är på plats.
  Minns för några år sedan på stranden i Kamala då det blev ett otroligt bråk mellan två olika solstole-uthyrare!
  Här i Huay Yang har vi egna solsängar som vi tar med i vår trehjuliga MC.
  Finns nästan inga solstolar någonstans…de som finns är gratis!
  Kram Titti

 2. wilhelmine says:

  Å, hjelp…godt å høre at det ikke var noe alvorlig, selv om det jo er trist at man ikke får solsenger;( Men veldig bra at de rydder opp i all mafiavirksomhet, ikke noe hyggelig når det utvikler seg å bli som det har blitt. Når vi var i Phuket for 1 år siden var det også mye krangel på stranden mellom de ulike selgerne og det var ikke noe gøy. Men faktisk ser det nesten litt deilig og rolig ut på stranden nå…å som jeg lengter tilbake. Katahani er jo så fint, de fine husene med himmelsenger oppe i fjellsiden også ser jo så fine ut…drømmer om å bo der en gang. Nei, Thailand er PERFEKT med eller uten solsenger…ha en fin uke som kommer fineste Gizmolina og takk for at du deler av deg med litt sol fra Phuket;) klem Wilhelmine

 3. Christina says:

  Tyvärr tror jag inte att det någonsin blir lugnt i Thailand. Älskar landet efter tio jul/nyår i Phuket men korruptionen kommer de aldrig ifrån. Vad gäller militären så har FN tagit starkt avstånd för det som händer i Thailand just nu. Trots allt så har vi bokat resa dit i December/Januari (om det inte kommer avrådan från UD) eftersom det är 10 år sedan tsunamin drabbade oss och många andra.

  Hoppas ni njuter era dagar:)
  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *