B.R.E.V.V.Ä.N.N.E.R.

Allmänt

Ett tips!: ge bort brevpapper i födelsedags-/bursdags-present för att uppmuntra barnen att skriva handskrivna brev. Det på bilden finns i många lekebutiker (jag köpte detta i en butik i Strömstad men har sett det i de flesta lekebutiker där de har Top Model) + att jag sett att det kommit många nya fina från Top Model.

Här hemma hos oss pågår playdate och vi har precis ätit middag (det var sååå skönt att den var färdiglagad)  och i hallen ligger ett brev och väntar på att postas. Det är Johanna som har skrivit brev till sin nya brevkompis och jag tycker att det är SÅ mysigt att de brev-växlar.  Speciellt 2014 då alla bara smsar, är på snapchat och mejlar. Att skriva brev är perfekt läsa/skriva-träning men även bra för att skapa sig en egen personlig handstil.  Själv hade jag massor av brevvänner på 80-talet, så många att jag fick post nästan varje dag och jag minns verkligen hur k.u.l. det var!  En av de jag brevväxlade längst med mötte jag på Mincluben på Sunwing Alcudia då jag var 7 år och vi höll kontakten i hur måååånga år som helst. Men sen tappade vi plötsligt bort varandra… Hon hette Anna Ragvald och kom från Taberg. Kanske någon av er bloggläsare vet vem hon är / vad hon heter idag (kanske hon gift sig…)?

Och idag fick den nya svenska prinsessan sitt namn!

Hur söt är hon inte H.K.H. Prinsessan Leonore Lilian Maria, Hertiginnan av Gotland.

Det känns helt rätt med Gotland tycker jag, det passar Madeleine & Chris dotter att vara hertiginna där.  Eller hur?  Också är det ju fantastiskt kul att hon heter Maria! för det heter jag också! Anna-Stina Maria. Ohhh nu blev jag ju ännu mer prinsessig plötsligt! Tihi! 😉

Njut din kväll fina du!

Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “B.R.E.V.V.Ä.N.N.E.R.”

 1. Anna i Kalix says:

  Så härligt med brevvänner! Riktigt bra tips att uppmuntra handskrivna brev 🙂
  Jag hade också många brevvänner… Minns känslan då man såg att det låg ett brev i brevlådan… :-)E-mail kommer aldrig i närheten av den feelingen 😉

  Ha en fin kväll du med!

  • gizmolina says:

   Jag borde jobba för Posten för jag vill peppa alla att skriva brev + kort till nära och kära ! Det är så fantastiskt kul att få handskriven post och det vore helt förfärligt om det dör ut….. ! För precis som du skriver så minns man den där känslan då man fick de där breven… ! 🙂 och nej, e-mail slår i N T E det!

   Hoppas att din dag varit solig och att du får en magisk morgondag! Kram!

 2. Ewa says:

  Tycker också det är jätteviktigt att vi uppmuntrar barn ( o barnbarn) att handskriva brev! För visst är det en speciell känsla att få ett brev i “lådan” … Jag har själv kvar alla brev min farmor o jag skrev till varandra o kommer att försöka brevväxla med mitt barnbarn även om vi bor nära 🙂
  Kram från
  Ewa

  • gizmolina says:

   Härligt att höra att fler tänker som mig när det kommer till det här med handskrivna brev! 🙂 Och så underbart att du sparat breven! Jag skrev själv kort till min mormor uppe i Kalix varje vecka hennes sista levnadsår och det satte hon enormt stor pris på !

   Passar på att önska dig en riktigt fin torsdag! Kram!

 3. Brev är underbart! Håller benhårt fast vi julkorten, tyvärr blir det lite si och så med andra brev, men visst är det bra!? Får helt enkelt skärpa mig tror jag.
  Hade också en brevvän i måååånga år (tror vi skrev i närmare 10 år) men så tappade vi kontakten. Har försökt hitta henne på facebook men inte lycktas. Hon kan ju vara gift?!
  Hoppas att ni får en fin torsdag. kram 🙂

  • gizmolina says:

   Ja visst är det underbart ! 🙂 Jag önskar, precis som dig, att jag skrev fler och när det kommer till julkort så skäms jag över hur få jag lyckades få i väg i julas… (skyller på att vi så plötsligt reste till Thailand men det är egentligen ingen ursäkt…) Tänk vad kul det vore om vi lyckades få tag i våra brevvänner ! Vi får hänga på om TV4 startar upp någon ny programserie som heter “hitta din brevvän!” typ… Ha ha!

   Önskar dig en underbar weekend och du – jag tycker att vi skriver ett par kort i helgen som ligger klara att postas måndag.. Deal? Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *