BROR, DU OCH JAG…!

Allmänt

 

Happy lillelördag mina kära bloggvänner! 

Onsdag it is och det betyder halvvägs till helt och snart deltävling 2 i Mello och jag inser att vi inte har pratat något om premiären i lördags. Nej men alltså Sverige, vad var det som hände? Jag förstod ingenting av att inte Samir & Viktor gick vidare och skrev en kommentar om det på deras insta som Viktor svarade på! det ska de verkligen ha cred för, att de tar sig tid att svara på meddelanden OCH att de nu gjort parodi på sig själva på Tik Tok. Oh my, sociala medier kokar sedan i lördags och för att vara helt ärlig så är deras låt den enda som jag kommer ihåg från 1:a deltävlingen,  “bror, du och jag” går på repeat i mitt huvud och jag och Johanna sjunger på den hela tiden. ha, ha.  Jag tyckte 100% att de skulle gå vidare om inte direkt till final så absolut till 2:a chansen så det blev en chock då de åkte ur, trots att låten inte var wow. För det är ju trots allt Samir & Viktor. Men då t.o.m. de yngsta målgrupperna gick för Lisa Ajax så förstod jag ingenting?!  Nu var det tydligen något problem med app röstningen också så jag tänker att de helt säkert gått vidare om allt hade fungerat felfritt. Vad tror du? Vem var din favorit i lördags?

Det jag egentligen berörs mest av kring det som hände med Samir & Viktor är hur brutalt elaka människor kan vara i kommentarer till dom. På riktigt. De är människor de också.  Jag skulle kunna skriva en uppsats om det här med sociala medier och bristen på vett & etikett som råder där och för mig så förblir det helt obegripligt att man inte infört ett ämne i skolan som handlar om just precis det för sociala medier har eskalerat under våra barns uppväxt och det känns som att det inte finns något stopp… som att allt rusar på i 110 km i timmen och alla försöker finna ut av hur man ska köra framåt…  Jag menar att det är viktigare att prata om hur man bör bete sig online 1 lektion i veckan än att lära sig vad insjöarna i Tyskland heter för i takt med att sociala medier tåget går i raket fart så har aldrig fler barn mått så dåligt som de gör idag p.g.a. snapkartor, Tik Tok, jakten på likes osv. Psykisk ohälsa eskalerar och vi föräldrar har ett stort ansvar i att lägga grunden till sunda värderingar och vikten av att behandla andra så som man själv vill bli behandlad. Men jag tror stenhårt på att även skolan skulle behöva lägga in detta i läroplanen för att det inte ska råda några som helst oklarheter kring hur man ska bete sig.   En åtgärd som man i alla fall beslutat om här i Norge i veckan är att förbjuda mobiltelefon i grundskolan. Det var verkligen på tiden!  och ett steg i rätt riktning.

 

En av dagens to-do´s är att gå igenom 759 bilder från en fotoshoot som vi hade i augusti. Det var Johanna som fotograferades. men då hon bytte om så passade jag på att ställa mig framför kameran med hopp om att få till en ny bild till min header här på bloggen för de bilder som min tekniska support lagt in har inte jag valt ut, han bara tog några från arkivet…  

 

Och på tal om Mello! Vår svenska superstjärna Carola uppträdde på den norska Melodi Grand Prix finalen i lördags och jag har inte delat något från den intervju som Johanna gjorde med Carola efter att vi var på hennes konsert här i Oslo i september, ett par dagar innan Johanna lyfte mot studier i England.  Där satt vi, backstage, i Carolas loge runt kl. 24 och den intervju som Johanna gjorde kommer hon att lägga upp senare i vår. Ska ge besked om var / när då det är dags.  Det var verkligen ett “wow moment” att sitta där, bara jag och Johanna, tillsammans med Carola.. lite “nypa sig i armen”… och allt tack vare min bästa kusin Stefan som turnerade med henne. (love you Stekiz).

 

På tal om det jag skriver om .. Se kommentaren före min! att någon ens kan skriva så till en artist som laddat i månader för att göra comeback i Mello efter 5 år.  Helt obegripligt.  Men – Cred och kärlek till Viktor som svarat mig! ♥  för jag menar verkligen det jag skriver, jag älskar Samir & Viktor och jag  jag tycker absolut att de förtjänade att gå vidare! 

Och till alla er norska följare som inte ser svenska Mello och inte alls förstår vad jag pratar om nu, ni kan se Samir & Viktors omtalade framförande och höra deras bidrag “Hela världen väntar”  HÄR.

 

Min plan var egentligen att blogga London nu på morgonen men så fastnade jag i Mello (blir så engagerad i sånt här som handlar om hur man ska bete sig online…) så får bli en fortsättning på bildregn från min England resa i november i ett senare inlägg.  Då har vi det att se fram emot! Och nu ser jag att Signe var ett av de populäraste flicknamnen i Sverige på nyfödda 2023, så kul! för min älskade mormor, som tyvärr inte finns med oss längre, heter Signe. Och dubbelnamn var ovanligast så föds med andra ord inte så många Anna-Stina längre. Kul för mig!

 

Önskar dig en FAB lille lördag fylld av happiness!

och kom i håg: It´s cool to be kind! och det goda vinner alltid…

 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

39
Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “BROR, DU OCH JAG…!”

 1. K says:

  Att ha sociala medier som ett ämne i skolan innebär att man måste ha det som ett ämne på universitetet för att vi lärare ska kunna undervisa om det sedan. Bara för att vi är lärare betyder det inte att vi kan allt om det. Allt kan inte läggas på skolan. Vårt uppdrag är inte att uppfostra era barn. Att lära dem hur de ska bete sig online är en föräldrauppgift.
  /Lärare

  • gizmolina says:

   Det är exakt det jag skriver. Att vi föräldrar har ett enormt stort ansvar i denna sak men – jag tror absolut att det skulle hjälpa om det även var ett ämne i skolan, För alla har inte föräldrar som ser detta själva… Men det här är en sak som många menar mycket om så tack för att du delar din åsikt.

   Önskar dig en strålande dag fylld av happiness!

   Kram! 🙂

 2. Lena says:

  Usch ja, folk har ingen hyfs alls på sociala medier. Så trist att läsa vissa kommentarer.
  Såg inte Mello i lördags, men vet ju att Samir och Viktor brukar vara en frisk fläkt.
  Ska lyssna på låten nu….
  Fin dag.

  • gizmolina says:

   Nej folk har verkligen ingen hyfs, det är otäckt hur vissa beter sig… Du måste absolut lyssna på låten. Den är ingen typisk Samir & Viktor låt men det är ändå Samir & Viktor och jag älskar dom, och extra mycket nu då de bjuder så mycket på sig själva efter det som hände… !

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder!

   Kram! 🙂

 3. Karin says:

  Tycker absolut att det är föräldrar som har ansvaret för sina barn och ungdomar och om de ger barnen en telefon ska de också ta ansvaret att lära dem ett bra beteende. Ett gott beteende överallt är viktigt.Skolan har andra uppgifter än att uppfostera barn. Fostra är skolans sak men det är något helt annat.
  Vad gäller Samir och Viktor så stämde ju inte heller deras sång med musiken så de har en del att jobba på- Men har de inte ägnat sig så mycket åt musik på x antal år så var de nog ringrostiga.Men ett dåligt beteende i kommentarsfältet ska de inte behöva ta och inga andra heller.
  Helt ok att de inte gick vidare och det berodde inte bara på “app-rösterna”.
  Detta är ju en bedömningstävling och de räckte inte till den här gången. Kanske nästa.

 4. Eva-Lena says:

  Jag tror inte att elevers psykiska ohälsa främst beror på att det är otrevligt i sociala medier. Jag tror det är en stor förenkling (som tex den i exemplet ovan är ju bara en idiot, tänker inte på de fall då det är verkliga direkta påhopp såklart). Jag tror dock all tid som telefoner tar från andra mer berikande aktiviteter så som umgänge irl, sociala aktiviteter och frisk luft leder, eller att man inte sköter kost och sömn leder till att man mår dåligt. Det bästa är att unga “känner sig stressade” över skolan och spenderar 7h/dag på tiktok…

  • Eva-Lena says:

   Mer fokus på psykisk hälsa och hur man själv kan ta ansvar över den och verktyg att hjälpa sig själv, ta hjälp osv skulle dock vara högst relevant att ta upp i skolans hälsoämnen. Och vad gäller vett o etikett har mina barn jobbat rätt mycket med sådant material på mellanstadiet, så det finns absolut redan.

 5. Lena says:

  Tyckte verkligen inte om killarnas låt, lät som en dagissång. Sen tycker vi ju alla olika. Tyckte att rätt låtar gick vidare.

 6. Lena says:

  En tanke, du skriver att man skall bete sig ordentligt på nätet men du är själv väldigt snabb på att hänga ut människor och butiker när dom inte levererar exakt vad du vill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *