BYE, BYE JETLAG!

9f78b383144daea28364f5bc4ed076fc

Älskar fredagar.

Gooodmorgon sweeties! 

Wohooo!!! vi är tillbaka i normal dygnsrytm! SÅ skönt! Nyckeln var att låta Johanna vara vaken hela Sveriges Mästerkock (hon älskar det programmet och jag gillar det jag också), helt fram till kl.21, igår kväll så idag sov vi till kl.07. P.e.r.f.e.k.t.!   Så: bye,, bye jetlag och hello weekend! 🙂

Och på tal om Sveriges Mästerkock… någon sån kommer jag aldrig att bli, that´s for sure. Men – jag har ett mål om att varje månad (tänkte skriva vecka men då kanske jag inte klarar att leva upp till det) detta år laga 1 ny maträtt.  Det borde jag klara! Köper ju ELLE Mat & Vin sedan flera år tillbaka och bläddrar förbi massor av härliga rätter så ja, det är dags att börja testa. Och kanske någon av er läsare har tips på goda, enkla maträtter som passar en tjej på 8 år?  För jag får erkänna att jag har kört fast lite… lagar samma rätter om och om igen… noll nix variation.  Så på det området  kan allt bara bli till det bättre!

9d9bc9b97d4869bcad5a8459461ed228

Nu är kanske inte detta m.a.t. direkt men oj! så gott det ser ut! Och att baka står också på min things-to-do-2015 lista. Tänkte starta med kanelbullar, det borde jag väl klara av? (J började gilla det i Thailand…).

Det är så där vackert  frostigt & soligt ute idag och hela gatan glittrade framför oss girls på vägen upp till skolan på morgon. Jag ser det som ett tecken på att vi har en riktigt festlig helg framför oss! Själv ska jag kicka igång den med en veninne-lunch och det ser jag verkligen fram emot!

Önskar dig den allra bästa fredagen! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 18 Comments

18 responses to “BYE, BYE JETLAG!”

 1. Lena says:

  Samma här… kör på med samma maträtter hela tiden. Så trist 🙁 lätt att hamna i “pastaträsket”. fniss
  Kanelbullar är busenkelt att baka. Det fixar du såklart 🙂
  Ha en fin dag bästa du !!

  • gizmolina says:

   Skönt att höra att det inte bara är jag! 😉 Och ja, pastaträsket deluxe befinner jag mig i eftersom det är det Johanna gillar allra bäst. Men även på det området kan jag variera mig mer! Skönt att höra att det är lätt att baka kanelbullar. Då kanske jag vågar testa en dag snart!

   Önskar dig också en riktigt, riktigt fin dag! Kram!

 2. Linda says:

  Jag älskar också Sveriges Mästerkock, fast tvärtemot dig så blir jag inspirerad att laga mat av liknande program =)

  Men just Elle Mat & vin tycker jag kan ha mer “vuxenanpassade” lite mer finrätter. Fina att bläddra i men jag som gillar de enkla blir oftast inte så lockad av den tidningen. Jag skulle rekommendera dig att kika in på lite matbloggar istället för mer barnanpassad mat. Besök gärna ´´Jennys matblogg´´. Hon har mängder med enkla, snabba & smidiga pastarätter tex uppdelat i kategorier. Just pastarätter är ju en bra början, går att variera massvis & går ju oftast hem hos barnen =)

  Även ´´Matplatsen´´ samt ´´Kryddburken´´ är matbloggar jag följer och som jag kan rekommendera att du kikar in till om du inte redan gjort det.

  Lycka Till och jag tror absolut att Du fixar betydligt mer än 1 ny rätt i månaden. Bara viljan som saknas =)

  Ha en fin fredag Du också =)

  Kram

  • gizmolina says:

   Tusen tack snälla du för alla tips Linda! 🙂 Ja, som med allt här i livet så handlar det om vilja och eftersom jag inte har någon stor lust att laga mat, någonsin, så är jag ingen som är så pigg på att ta mig tid att testa nytt. Men som sagt : ska göra ett försök i år! 😉 och jag ska absolut titta in på dina tips!

   Happy fredag! & njut din helg! Kram!

 3. Kristine says:

  Ta en titt på: http://www.trinesmstblogg.no
  Nyt lunsj og fin helgestart

 4. Ida Marie says:

  Rema 1000 pleier å ha ukes menyer til familier, de har også en app jeg bruker så får man handleliste og alt i ett

 5. Nina says:

  Ååå jag älskar den tidningen, Elle mat & vin. Tycker att den är så bra och man får mycket inspiration och så gillar jag bilderna =)
  Ha en jätte bra helg! Kram

  • gizmolina says:

   Ja men visst är det magasinet inspirerande! Jag har som sagt köpt det i många år och då jag gifte mig så hittade vi förrätten i det… 😉 Men senaste åren så har jag mest njutit de vackra bilderna…

   Önskar dig en härlig söndag Nina! Kram!

 6. Josefine says:

  Att variera maträtterna varje vecka är en utmaning… Här är det pasta med lax/pesto, grönsakssoppa, lax i ugn med potatismos samt kalkonfilé med potatisgratäng som gäller… Behöver inspiration till enkla, snabba maträtter, dessutom äter jag inte kött så utbudet minskar om vi i familjen inte ska behöva laga flera olika rätter samma dag…

  Startade helgen med brunch tillsammans med mannen innan hämtning av sonen, var inom fiskaffären och köpte rödtunga som vi ska tillaga ikväll… Wish me luck! 🙂

  Ha en skön helg!

  • gizmolina says:

   Ja, det är verkligen en utmaning! Dina fiskrätter låter underbara så nu inspirerade du mig till att laga mer fisk! Tack! Hoppas att rödtungan kryddade ert fredagsmys och så romantiskt med brunch…

   Önskar dig en underbar söndag Josefine! Kram! 🙂

 7. Elin says:

  Spana in Jennys matblogg på Damernas värld. Fantastisk, inspirerande och enkel!
  Ha finaste helgen!

 8. susan says:

  Hjemmelaget kyllingnuggets er en kjempehit her hjemme:

  Man tar og deler kyllingfillet i litt store biter (pleier å dele en filet i 4 biter). Vender de i pisket egg så i en blanding av knust cornflakes og krydder. Legger de på stekebrett og stekes på 225 grader i ca 20 min. Pleier å ha hjemmelaget potetmos og salat til. Og rømme + sweet chilli saus til å dyppe i. 🙂

  • gizmolina says:

   Åh chicken nuggets är Johannas absoluta favorit rätt! 🙂 men jag har får erkänna att jag aldrig lagat egna… så tusen tack för tipset Susan för tipset! Ska testa en dag!

   Happy söndag! Kram!

 9. Erika says:

  Vilken underbart tårta. Elle mat och vin är mitt favorit magazine när det kommer till mattidningar. Jag hittar alltid så mycket härlig inspo och recepten är hyfsat lättlagade och känns alltid fräscha. Annars älskar jag alla härliga matbloggar såsom, Matplatsen, 56kilo, kryddburken m.m.

  • gizmolina says:

   Jag håller med dig både ang. Elle mat & vin och tårtan…! 🙂 Älskar all härlig inspo ! Och tusen tack för de andra tipsen Erika!

   Önskar dig en underbar söndag! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *