C.A.R.P.E. D.I.E.M.!

Dare-ya-Wednesday-feel-good-vibes-getting-me-through-art-goodvibes-quote-humpday-abstractart-artist-

Dagens tänkvärda.

Gooodmorgon sköna bönor! 

Igår kväll knackade jag på hos en av våra nya trevliga grannar och frågade om jag kan få testa att surfa på hans trådlösa nett och det verkar funka! Så – nu sitter jag, på lånad surftid, och bloggar hemma på terrassen. Looooovely!!!  och jag kan inte vänta till vi har fått internet installerat! Ting tar tyvärr tid p.g.a. att mitt svenska person nummer ska åter-aktiveras (eller vad det nu heter? jag ska registreras tillbaka i Sverige…) & JIG ska dessutom ha ett svenskt personnummer och denna prosess har tagit tiiiiiid….  Var inom skatteverket senast häromdagen med diverse kompletterande papirer (de skulle t.o.m. ha mitt vigselbevis från min ex-mann… hur galet som helst) så förhoppningsvis ska allt snart vara i box.

Hur som helst – nu måste jag ju berätta för er vad det var som hände i måndags då jag körde till IKEA i Haparanda för att fixa de där benen till sängen som vi missade i lördags… Fast egentligen har jag ingen lust att prata mer om det för det var så enormt obehaligt och jag har drömt mardrömmar 2 nätter nu och vaknat helt kallsvettig…  Men – det som hände var något som jag inte i min vildaste fantasi trodde var möjligt…. Jag somnade bakom ratten då jag låg och körde i 130 (det är 110 väg). Vaknade av en enorm smäll i bilen då den körde in i en av de vita reflexpelarna som står längst vägen och det var den som räddade mig! för om jag inte vaknat av den smällen så hade jag voltat ner i det branta diket och kört ut i skogen… (hemska, hemska tanke). Så – jag vaknar av smällen, får m.i.r.a.k.u.l.ö.s.t. kontroll på bilen så att jag lyckas svänga upp den ur diket som jag är på väg ner i, kommer då över på motsatt sida av vägen och har bara FLAX att den mötande bilen är en bit bort (orkar inte ens tänka på vad som hänt om den varit närmare…) och efter ytterligare några sek så har jag återfått full kontroll på bilen och kör framåt igen. Då hittade jag som TUR var en parkeringsplats längst vägen som jag kunde stoppa på, checka bilen (som jag lånat av mamma & Hans) och ta några djupa antetag innan jag fixade att köra vidare.  Då hade jag 3 mil kvar och det var de längsta 3 mil jag kört i hela mitt liv… uff, jag var så skärrad.   Och när jag sen skulle köra tillbaka mot Luleå så köpte jag ett helt gäng med Red Bull.  Jag är nog mer sliten / trött av jetlag (vi kom ju nyss hem från Thailand) & flytten än jag känner…. det har verkligen varit en hektisk period…. Och jag fick såååå dåligt samvete över skadan jag orsakade på bilen (reflexpelarn har likom åkt över motorhuven) men viktigast var så klart att jag klarade mig så bra ur detta för mitt liv hade kunnat förändrats totalt där och då och det är inte säkert att jag suttit här idag…  Så ja, jag hade verkligen änglavakt deluxe!!!

11811429_10152991595685796_4199920845059971066_n

Första bloggstunden + frukost ute på terrassen idag då Luleå bjuder på ett strålande vackert sommarväder. 

11138117_10152991558560796_723681566044681240_n

Och solstolen står klar, där hittar ni mig om få min för då strålar solen över hela terrassen. Loooovely!  Och är det föresten någon som vet var jag kan få tag i ett stort fint vitt parasoll någonstans i Luleå området?   Behöver ett över sittgruppen…! 

11265173_10152991589580796_6287529353596115107_n

Gucci har för första gången testat att gå ut på gräset idag men han kom fram till att det är mysigare att ligga här istället… Well, at least I hope so! för det vore småjobbigt om vi får springa runt mellan husen i gatan och söka honom…  😉

Nu blir det fil & flingor här. M.u.m.s.! (hur svenskt som helst) och sen ska jag fortsätta att packa upp kartonger. De tar aldrig slut… och i morgon kommer den 3:e, och sista, bilen från Kalles Bud. Oh my… kan inte förstå hur vi lyckats samla på oss så mycket saker?  Får ta och köra ett garagesalg snart tror jag.

Önskar dig den allra bästa dagen och med tanke på det som hände mig så blir dagens reminder att fånga de lyckliga stunderna,  krama lite xtra på de du tycker om och CARPE DIEM! för livet är skört… och allt vi vet är att vi har den här stunden!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 23 Comments

23 responses to “C.A.R.P.E. D.I.E.M.!”

 1. Karin says:

  Åh nej va otäckt! Skönt att det gick bra!

 2. Evelina says:

  Nej men fy så otäckt!! Skönt att det gick bra!! Nu får du relaxa i solstolen hela dagen, vila, vila, vila……Packa upp kartonger kan du göra ikväll eller imorgon. Ser super mysigt ut iaf på dina bilder =)

 3. Anna says:

  Usch vad otäckt, förstår att du har mardrömmar. Nu får du börja tänka på att sova och vila ordentligt så att det inte händer igen. Ert hus och altanen ser helt ljuvligt ut.
  Kram Anna

 4. En läsare says:

  Hej Anna Stina!
  Nu måste du faktisk vila upp dig för annars kommer du inte orka med allt. Tänk på Johanna som ska börja ny skola och behöver sin Mamma.
  Tag det lugnt. Man hinner allt det finns gott om tid.Vill inte att du ska gå in i väggen
  Varma Tankar

 5. Titti says:

  Åh jag sitter häroch ryser…vilken mardrömsupplevelse.
  Så fint ni har det ……Gucci kanske tycker det är lite otäckt med gräs!
  Ta det lugnt….Take care…..kör inte för fort.
  Kram Titti

 6. Marie says:

  Så herlig å se at dere begynner å komme i orden i det nye huset!

  Når det gjelder opplevelsen din til IKEA, må jeg bare si så utrolig fælt og samtidig bra at det gikk bra med deg! Jeg har faktisk opplevd det samme, da jeg kjørte hjem sent og sovnet bak rattet! Jeg dunket også inn i en stople på siden av veien som gjorde at jeg våknet og ikke endte opp i grøften! Jeg syntes opplevelsen var så utrolig ekkel og skremmende at jeg aldri har fått meg til å fortelle noen andre om det. Jeg fikk meg en ordentlig lærepenge og etter det kjøper jeg alltid noe koffeindrikke slik at jeg holder meg våken hvis jeg merker jeg er trøtt! Godt å høre at det gikk fint med deg!

  Lykke til med resten av innflytningen 🙂

  Klem Marie

 7. Anna N says:

  OMG!Så otäckt. Ta det som ett tecken, verkligen dags för vila!!
  Så skönt att det gick bra, hade som sagt kunnat sluta illa.

 8. Petra says:

  Vilken mardröm, förstår att det måste vara svårt att skaka av sig. Jag blev påkörd för över 10 år sedan (jag gick) men är än idag rädd/orolig i trafiken. Vilken fantastiskt hus ni köpt förresten, grattis och hoppas ni kommer att trivas. Kram!!

 9. Camilla says:

  Usch, fy så hemskt! Det finns nog skyddsänglar iaf…Har själv haft en vakande över mig vid en olycka som oxå fick ett lyckligt slut. Men du gjorde helt rätt att fortsätta köra många vågar nog aldrig sätta sig bakom ratten igen på ett tag. MEN du vilket fint hus ni köpt! Ser fram mot att få se rummen inuti. Många många kramar Camilla

 10. Annica says:

  Nä fy så otäckt… men vilken änglavakt du haft! Vila nu upp dig i ert fantasiska hus, ser helt underbart ut. Stor kram

 11. Sofie says:

  Men fy så läskigt. TUR att det gick bra. Ta hand om dig! Kram!

 12. Alex says:

  Jag, och många med mig, är så glad över din änglavakt. Hoppas du ger dig själv tid att komma i form både psykiskt och fysiskt.

  kram från en trogen men tyst läsare.

 13. Anneli says:

  Fy vad hemst, det måste vara lycka för dig att flyttat tillbaka och få lavlastning då din man är så mycket borta, det är så värdefullt att din dotter kommer få vara nära mormor och morfar. Lycka till med ert nya boende.

  Med vänlig hälsning, Anneli

 14. Jonas says:

  Så glad att det gick bra! <3

 15. Madeleine says:

  Vad hemskt och läskigt! Började gråta när jag läste. Du är så stark och modig som berättar. Jag tror många människor, inkl jag själv, är så rädda att berätta när hemska saker händer för att man skäms (fast man inte har ngt att skämmas över, alla kan ju vara med om liknande saker som du var med om).
  Livet är verkligen skört! Är så otroligt glad att allt gick bra med dig!
  Älskar att gå in på din blogg, du är så fantastisk på att sprida positiv energi!
  Kram Madeleine

 16. Johanna says:

  Jag blir arg när jag läser sådant här! Du har ett ansvar, dels som förälder men oxå som bilförare. Som trafiklärare försöker jag lära mina elever om säkerhet och vad det innebär. Är man vaken 23h i sträck motsvarar det 0.8 promille alkohol i blodet. ( som om du hade druckit) I Sverige går gränsen för grovt rattfylleri vid 1.0 promille. Värr att tänka på när man till varje pris måste till Ikea efter allt det ni har i bagaget.
  Skönt att det gick väl!

  • Eva says:

   Tack Johanna för en tänkvärt kommentar, endast en som reagerar på det ansvar man har som förare! Jag har precis kommit hem från semester i Norrland och är alltid rädd att möta någon som inte tänker sig för innan de sätter sig bakom ratten, tänk att se en bil komma emot en i den farten……

 17. Mona says:

  Underbart att änglarna var med dig,huset ser
  fantastikt ut. Kram

 18. Christina says:

  Välkommen tillbaka till Sverige, skall bli kul att följa er resa med huset i Luleå.
  Skönt att du klarade upp situationen på vägen och att allt gick bra.
  Och du, kommentarerna från moraltanterna ovan, slå ifrån dig dem!
  Kramar

 19. Anna says:

  Oh, shit!!!! Gud vad läskigt! Jag skulle aldrig vågat köra vidare, usch! Tur att du och alla medtrafikater klarade sig <3
  Terassen ser underbar ut. Gucci kommer nog hålla sig på tomten, vår raskatt går sällan utom synhåll. Puss fina du!

 20. gizmolina says:

  Tusen 1000 milooooner T.A.C.K. för all omtanke, kärlek, fina ord & pepp! Jag blir helt rörd…. ! <3

  Jag är så otroligt lyckligt lottad som har så fina bloggläsare och jag svarar var och en av er så fort som jag har bättre tillgång till internet.

  Varma kramar!!!

  Miss.G.

 21. Studentmamman says:

  Men vilken änglavakt du hade- sorgligt men ibland behöver man även en tankeställare för att verkligen se allt fint runt omkring och vad som är värdefullt!

  Så skönt att allt gick fint ändå och ja, det viktigaste är att du klarade dig, bilen får alltid att fixa igen!

  Stor kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *