C.R.A.Z.Y. !

Allmänt

Kolla in J´s nya pass…ett A4 ark i en plastficka… that´s crazy !

Glad torsdag sweeties!

Ni ska slippa höra alla detaljer kring våra pass men jag kan säga så mycket som att det i.n.t.e. gick så smidigt som jag hoppats på idag… så long story short: runt kl. 13.00, efter att vi kört över hela stan för att få en underskrift på ett dokument av JIG, så säger damen bak luckan på ambassaden “det blir 2.600 nok tack! och bara så att det är sagt så tar vi inget ansvar för att ni kommer in i Thailand med denna typ av provisoriskt pass för vi har fått informasjon om att de inte godtar det.”.

Ja, vad säger man? annat än att vi får hålla tummarna !?  (ska köra inom Thailands ambassad i morgon och be dem se på saken / skriva ett bifogat dokument på Thai som förklarar att papir arket faktiskt är ett pass).  Denna typ av “ark” har bara existerat sedan maj månad så man kan nästan säga att vi är försökskaniner på saken att resa Norge -Thailand. Det känns ju fint… n.o.t. ! 😉

Men nog om det nu!  och över till denna underbara bild som en av mina fantastiska bloggläsare/kunder mejlat till mig. Jag är verkligen lyckligt lottad som har så fina människor omkring mig. T.A.C.K. kära bloggläsare & kunder för att ni finns och för att ni ger mig sån amazing feedback . L♥ve you !

Tusen 1000 tack fina Heidi!!  & god tur mot nya äventyr i livet !

Nu är det full fart framåt som gäller här idag. Har öppet butiken fram till kl.16.30 och missa nu inte att detta är 2 sista dagarna jag har öppet med -50% på alla kläder före jag semesterstänger.

Önskar dig en super duper torsdag !!! 🙂

K.r.a.m.a.r !

Kategori: Allmänt | 17 Comments

17 responses to “C.R.A.Z.Y. !”

 1. fru Svensson says:

  Håller verkligen tummarna att ni kommer in i Thailand.
  Varför gör de sådana pass om de inte gäller ?

  Ha en trevlig midsommar 😉 Kram

  • gizmolina says:

   Ja men eller hur? vac är poängen med pass som inte gäller ? det är så tokigt att man nästan inte tror sina öron! 😉 Denna lösning görs bara på ambassaderna runt om i världen och är så ny att alla länder tydligen inte fått med sig att den existerar ännu… Hur galet som helst ! Så – vi kan bara hålla tummarna och jag är ju inte den som ger mig i första taget så det går nog fint 🙂 Önskar dig en fantastisk midsommar ! Kramar !

 2. Marita says:

  Jag håller också tummarna för att d går bra,lite spännande att vara försökskanin,bara det går bra.
  Ps mailat dej ang tunikan
  Trevlig midsommar! Kram

 3. Ditte says:

  Hoppas att det ordnar sig med inresan i Thaland. Verkligen! Och skall ni inte stanna mer än 30 dagar så brukar det var lättare.. Synd att du inte hann till Sverige för att ordna det hela, mycket smidigare.
  Men en påminnelse kanske; att skall man ut och resa så bör passet vara giltigt i 6 månader efter inresedagen och detta gäller de flesta länder utanför Europa. Så bra att checka av!
  Vila dig nu, fira midsommar och lev på hoppet. I värsta fall får ni boka om biljetterna….Men det vore trist!
  Håller alla tummar!
  Kramar!

 4. Josefine says:

  Men åh så jobbigt! Jag läste en skräckartikel på aftonbladet.se om just detta… HOPPAS Thaiambassaden kan styrka era papper. KRAM och TREVLIG RESA! <3

 5. Veronica says:

  Men oj ,hoppas ni det inte strular till sig ännumer när ni är där.

  Ska skaffa pass till hela familjen nästa vecka till Norge flytten i aug. Tycker det räcker och blir över med allt som ska fixas med inför det ha ha men det löser sig nog.

  Hoppas ni får en trevlig resa 🙂

  Kram

 6. Titti says:

  Och inte var det billigt heller…..
  Låter som en bra sak att besöka Thailands ambassad…
  Trevlig Midsommar önskar Titti som åker till Ulvön!

 7. Carina says:

  Finns det en webbshop nu??

 8. Christina says:

  Håller alla tummar för att det ska gå bra! Kanske hjälper att ta med er de gamla passen så de ser att ni är återkommande resenärer till ert hem i Thailand då de alltid ger en stämpel i passet:) Ambassaden borde ju kunnat ge ett “rosa tillfälligt pass” för de gäller, vi har haft ett sådant för vår dotter för två år sedan.
  Trevlig midsommar till er.
  Kram

 9. Emma says:

  Å stackars med passen. Jag ogillar verkligen hela upplägget med ambassaden i Oslo. Grr! Du skulle åkt till polisstationen i Strömstad som jag tipsa om. Det gjorde vi. Tror det kostade 260,- för ett “riktigt” pass och tog ca en vecka.
  Kör på det nästa gång 😉 massa lycka till på resan! Håller tummarna för att det går bra för er !!:)
  Kram

 10. Anette says:

  Kjære AnnaStina 🙂

  Det ordner seg – positive tanker, og dere kommer inn i Thailand 😀

  Ønsker dere en flott ferie, med avlapping og sol – en fin midtsommer feiring, og ikke minst, GRATULERER med nytt hjem 🙂 Det ser fantastiskt ut!

  Klem, Anette 🙂

 11. Anna H says:

  Har för mig att du nämnde detta med passen för en stund sedan, jobbigt att fixa i sista minut!!!!! Tycker tvärtom att personalen på ambassaden i Oslo är väldigt hjälpsam o har verkligen fixat o ordnat för oss. Det kostar med provisoriska, ja, men det är ganska naturligt tycker jag. Att vänta sig billiga sista minuten pass och vänta sig smörfil i alla instanser… Sympatiskt och ödmjukt;)

 12. ohh hjälp 2600, lite väl överdrivet känns det som. Hoppas nu att det fungerar så ni kommer in

 13. Anita says:

  Håller tummarna att passet funkar. Hutlöst pris för ett provisoriskt pass!

 14. med detta ogiltiga resebevis. Lycka till! says:

  2600 Nkr ær helt vansinnigt att betala før ett papper som inte ær ett giltigt inresedokument. Tyværr måste jag meddela dej att du inte kommer att få resa in i Thailand eller øverhuvudtaget checka in från Norge med detta dokument. Du behøver ett pass eller ett provisoriskt pass som ær giltigt under reseperioden. Visum om du ska vara i Thailand i mer æn 30dagar. Jag hade gått tillbaka till ambassaden med detta ogiltiga bevis. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *