Dagens fråga !


Madonna ♥ Jesus , DET är ju som en saga 🙂

Nu ska ni få höra vad som hände mig en dag i sommar:

Jag är på väg ut på jobb och då jag öppnar porten så står det en tjej utanför så jag frågar henne om hon ska in? “Jag ska ringa på hos alla som bor här” säger hon också fortsätter hon med att säga “för att prata om Bibeln.”  Ehh, jaha!?! säger jag. då behöver du inte ringa på hos mig för jag är på väg ut. Tjejen frågar då efter mitt namn och stryker det från sin “lista”.  Jag går iväg ut och fixar ett ärende men glömmer en sak så jag går hem igen och då står hon kvar och ringer på dörrklockan…

Då tänker jag att nej, hon skojade nog med mig? Inte ringer hon väl på för att få komma in och berätta om Bibeln en sommar 2009 ? Så – jag frågar henne om hon verkligen menar allvar ? och det gör hon så klart. Då säger jag att det är väldigt ovanligt (tjejen är runt 25 år och hur söt som helst) och frågar om någon verkligen öppnar och bjuder in henne på kaffe?  Det är väldigt ovanligt svara hon, men vi får ofta prata lite genom ringklockorna. Så frågar hon mig om jag känner till Jehovas Vittnen och berättar att det är så de jobbar, med “direkt kontakt”.

Min dagens fråga mina kära bloggisar är : Öppnar du dörren och släpper in en tjej som ringer på för att få berätta om Bibeln ?

Kategori: Allmänt | 44 Comments

44 responses to “Dagens fråga !”

 1. Åsa says:

  Hihi nej knappast.När det kommer ngn från Jehovas el ngt liknande så säger jag "Jaha var det bara du".
  Usch och gå runt och förnedra sig så.
  Ha en underbar kväll BÄSTA bloggerska!

 2. Maria says:

  NEJ, verkligen inte..är totalt ointresserad att bli påpackad deras tro..skulle jag vilja vara med i deras "gemenskap" så skulle jag söka upp dem själv.Så tror jag många resonerar om just jehovas, har jag inte gått med hittills så måste de väl förstå att jag inte kommer att ändra mig bara för att de ringer på.

 3. Åsa-
  Tack för din kommentar ! och TACK för komplimangen. nu lyste du upp min söndagkväll ! Kram ! 🙂

 4. Jenny says:

  Nej, jag föredrar att både få välja och att ha min tro för mig själv!

 5. ellen says:

  nej det gör jag inte, inte för att jag är rädd för "ny" information eller inte har ett öppet sinne eller så. utan för att det helt enkelt inte är något jag söker eller behöver i mitt liv som jag ser det idag… och att då missleda och ta upp en annan människas dyrbara tid som har goda avsikter känns inte rätt för mig. därför tackar jag vänligt nej..

 6. Ja, eller hur !? man väljer ju sånt själv. Den där "knacka dörr grejen" förstår jag inte helt… ? så jag förundrades över att den fortfarande existerar ? (trodde faktiskt inte det).

  Kram på er !! 🙂

 7. Elin says:

  Mitt spontana svar är NEJ! 🙂 Dock har vi portkod så det är aldrig något konstigt folk i trapphuset! Jag är helt emot allt religiöst, tror inte på något annat än mig själv:) Men det skulle samtidigt vara väldigt intressant att släppa in dem och lyssna på vad de har att säga. Jag är en stark person som inte skulle "falla" för dem, så skulle mer sitta och lyssna + försöka förstå VARFÖR de gör som de gör:S Har varit och intervjuat ett par från Jehovas en gång för några år sen i skolarbete, väldigt intressant men det är ju nästan lite synd om dem:/ Men alla ska få tycka och tänka som de vill, så länge de mår brs:) Men tror ändå jag inte skulle släppa in dem i mitt hem. Hihi! Kram E

 8. michelle says:

  Jag kan tycka att det är lite intressant att höra vad dom har att säga. Har min tro och känner mig säker i den, men är jag på rätt humör och har tid så Välkommna, lätt att jag sätter på kaffe och bjuder på bullar!!! 🙂

 9. Johan says:

  Nej det gör jag inte..

 10. Ida says:

  Heisann!

  Jeg har ikke sansen for denne formen for å skaffe seg nye medlemmer. De må gjerne holde på slik, men de blir nok ikke bydd inn på kaffe og kaker hos meg!

  Ang det nyeste Kamille – mor & barn – du kan igjen, Anna-Stina – være veldig veldig stolt. Artiklene du er med å styler, skriver og lager er kjempefine, varierte, inspirerende og interessante. Syntes du har en fin variasjon av lavbudsjett til høyere priser – samt noe for enhver smak! Dine artikler har fått meg hektet !! Skal ta en nærmere titt på støvlettartikkelen – den virket også veldig fin!

  Virker som du storkoser deg med dine nye jobboppdrag .. !! 🙂 (husk å ta vare på deg selv i den mest heftige deadline tiden !!)

  Klemmer fra Ida

 11. Yvonne says:

  Eeeh, nä, skulle inte tro det. Men ibland presenterar de sig ju inte. Det kom en man till mig när min äldste son var liten och stod utanför min dörr en lång stund och pratade om väder och vind innan jag fattade att han var Jehovas. Och som samhället ser ut idag bjuder väl inte någon in en människa så, då får man ju nästan skylla sig själv om man blir rånad, nedslagen och bestulen. Det kan ju vara precis vem som helst. Usch, nu lät jag pessimistisk. Men din blogg förgyller alltid min dag! Kramar…

 12. Ida says:

  Heisann!

  Jeg har ikke sansen for denne formen for å skaffe seg nye medlemmer. De må gjerne holde på slik, men de blir nok ikke bydd inn på kaffe og kaker hos meg!

  Ang det nyeste Kamille – mor & barn – du kan igjen, Anna-Stina – være veldig veldig stolt. Artiklene du er med å styler, skriver og lager er kjempefine, varierte, inspirerende og interessante. Syntes du har en fin variasjon av lavbudsjett til høyere priser – samt noe for enhver smak! Dine artikler har fått meg hektet !! Skal ta en nærmere titt på støvlettartikkelen – den virket også veldig fin!

  Virker som du storkoser deg med dine nye jobboppdrag .. !! 🙂 (husk å ta vare på deg selv i den mest heftige deadline tiden !!)

  Klemmer fra Ida

 13. margrethe says:

  Nei!

 14. Josefine says:

  Jag har aldrig släppt in dem, men pratat "i dörren". Senast diskuterade jag med en äldre man från Jehovas v. – tror att han såg sig ganska besegrad efter det samtalet! : )
  Tycker det är kul att höra deras argument för sin tro..

  kram!

 15. Johanna says:

  Men jag frågar då dig; vad har det att göra med hennes utseende?

 16. Pernilla says:

  Tidigare kom de ofta till oss, eftersom jag har så svårt att säga nej. De är ju trevliga och det känns så elakt att bara köra iväg dem! En dag tog min man emot dem…

 17. Sussie says:

  Nej det gör jag inte. Tycker att det blir för påtvingat. Vill man läsa bibeln eller gå i valfri kyrka beroende på vad man tror på så gör man ju det ändå. Behöver ingen som står i dörren och "bibel-pratar".
  Ha en toppen dag!

 18. Liza says:

  Nej det gör jag inte, vill jag veta något om bibeln tar jag reda på det själv!

  Mvh Liza

 19. pangis says:

  Nej det gör jag inte.. Jag är inte heller så vänlig mot dom som du var! Önskar dig en fin dag!

 20. Anonymous says:

  Här kommer samma personer av Jehovas vittnen och besöker flera gånger. Kan säga dig att det är tröttsamt och irriterande.

 21. Anonymous says:

  Svar NEJ! Jag är inte intresserad av deras tro och vill inte ta deras eller min egen tid för att diskutera det.
  Alla medlemmar är tvungna att gå runt och predika/värva. Ofta två kvinnor och en man som övervakar.
  Tidigare hade vi en granne som var JV och jag var hemma med barn därför fick vi ofta specialbesök. D v s de kom och ringde på endast hos oss ej andra grannar.
  Jag tycker synd om dem deras tro och kvinnosyn. Att inte se glädje de firar ju inte helger och födelsedagar. Men de firar brölopps dagar med fest för vänner.
  En JV medlem kan bli avstängd då får ingen från församlingen ens prata med den personen inte ens de egna barnen. Dock kan man tydligen sms:a!

  Dubbelmoral

 22. MarieLouice says:

  Nej, det gör jag inte.Jag tror mer på principen att man själv ska få söka efter information om man är intresserad. Vill inte bli påtvingad något…men jag känner inte bara så för "bibelpratare" =) utan för alla telefonförsäljare m.m som söker upp mig. Jag vill själv kunna söka upp dem!
  Ha en fin & strålande dag…

 23. Angelica says:

  Nej det gör jag inte. Jag har min tro och skulle jag vara intresserad av deras så skulle jag kontakta dom.

 24. Anonymous says:

  Knappast hatar dom.

 25. cassandra says:

  Nej, har inte någon tro och är inte intresserad av det. Men förstår inte varför dem går runt? Ska dem informera folk? Dem som tror, tror ju redan? Dem behöver väl knappats en lärdom eller någon sånt. Sen om man är intresserad går man väl till den kyrkan o så. Resten som inte tror är nog inte så intresserade. Så tror jag iaf!

 26. AnnaH says:

  Senast jag öppnade för en Jehovare var jag 20 år (såg ut som 15) och hade min då ettåriga systerdotter på höften. Den unga snyggingen som ringde på sa bara "Oj", gav mig en broschyr och ursäktade att han störde. Jag såg nog ut som ett hopplöst fall. 😀

 27. Nilla says:

  Jag öppnar knappt dörren för dom. Max 1dm för att slippa deras nyfikna blickar.
  Och frågar dom mig brukar jag alltid säga jag är ateist eller att jag är mer inne på spåret att jag tror på djävulen just nu och varje gång man sagt nåt av dom 2 så går dom snabbt som fan men efter 5 min dimper det allt ner en lapp från Jehovas och då öppnar jag bara dörren och slänger ut pappret.
  Vill jag inte ha första vill jag då inte ha andra gången heller. Dom har förbannat svårt att acceptera ett nej att man inte vill ha nåt från dom.

 28. J.CARLSSON says:

  Nej, kikar i nyckelhålet innan jag öppnar ;D

 29. Anonymous says:

  Nepp, nepp och åter nepp….
  Tycker inte om att man "prackar" på någon sin tro. Vill jag veta leta jag svar på mina frågor.
  Dessutom tror jag att jag är helt svartlistad från Jehovas, min sambo öppnade dörren näck ( trodde det var jag som glömt nycklarna) så dom stackars tanterna höll på att få hjärtslag.

 30. Skulle jag aldrig göra, de brukar dessutom vara svåra att få bort så jag brukar säga att jag gjort en blodtransfusion (de är emot sånt) och då brukar de gå, nu när vi flyttat så kommer nästan aldrig några och ringer på, har även satt upp en skylt på dörren att jag inte vill att folk ringer på om sånt.

 31. I like your blog. Really helpful and very motivational. Thanks a lot. This will help me a lot.

 32. good quality post thanks

 33. What is the dynamic website and what cost for 8 to page for build website?

 34. sohbet says:

  Great! Thanks for post

 35. Good post. It is really help to us. Its give us lots of interest and pleasure. Its opportunity are so fantastic and working style so speedy. Its really a good article. It gives me lots of pleasure and interest.

 36. Your RSS feed doesn’t work in my browser (google chrome) how can I fix it?

 37. Very pleased to find this site. Thanks for taking the time to share this.

 38. spy gadgets says:

  Hi, i must say fantastic blog you have, i stumbled across it in Yahoo. Does you get much traffic? I get lot of traffic on my sites escpecially spy gadget and Hidden Cameras. Thanks

 39. webblog says:

  Awesome tips, cheers to the article author. It’s understandable to me now, the usefulness and significance is overpowering. Thanks once more and good luck!

 40. turk ko says:

  Hi, i must say fantastic blog you have, i stumbled across it in Yahoo. Does you get much traffic? Take a look at my website turk ko.

 41. thanks :), buy tramadol online, [url=”http://tramadolonline.groupsite.com”]buy tramadol online[/url], http://tramadolonline.groupsite.com buy tramadol online, icpk,

 42. haydar dumen says:

  Ohh very much thanks admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *