Dagens interiörinspiration!


Snyggt ! gillar tavlorna på väggen och öppna dörrar…

Surfade precis in hos SkönaHem och hittade info om en kurs i Feng Shui  & Wabi Sabi. Det senare hade jag aldrig hört talats om tidigare? men feng shui däremot har ju hängt med ett bra tag. Hur som helst så blev jag sugen att gå på kursen som är i maj i Stockholm. Är det någon av er bloggisar som ska gå ? eller har du erfarenhet från kurs hos Sköna Hem? Nyfiken ! så berätta gärna !


Att placera belysning ovanför tavlorna gör väggen så mycket mer levande. Jag har gjort precis så här i ett interiöruppdrag för en tid sedan och på min "att göra lista" här hemma står det att lampor ska upp på mer än en vägg.

   
Jag får inspiration till vår lägenhet i Thailand då jag tittar på dessa bilder.

Nej, bäst jag tar tag i lite annat smått & gott här hemma nu för det är inte länge till jag ska gå och hämta sockret på dagis.

Kategori: Allmänt | 15 Comments

15 responses to “Dagens interiörinspiration!”

 1. Mimmi says:

  om du får tag i Må bra från dec(?) så finns det lite mer eller så kan du gå in på Nordic School of Feng Shui och deras sida, så får du reda på lite om wabi sabi, så mkt utbildning och litteratur tror jag inte att det finns i ämnet.

  har aldrig gått på kurs hos Sköna Hem eller träffat Pernilla som skall hålla kursen så jag vet inte.

  såg också kursen.

 2. wojtan says:

  Hej

  Hej

  Vad kul att se de cylindrarna med sand. Jag har samlat sand de senaste 5 åren och min tanke är nu att köpa liknande cylindrar att hälla upp sanden i och ha på en hylla i vårt SPA.

  Vi har nu sand från mängder av öar runt Thailand, Brasilien, Mexico, Kap Verde, Polen och Kroatien.

  Tänkte sen knyta ett snöre rund med en etikett som talar om vilken strand sanden kommer från. Önskar bara att jag hade din coola stil på textandet när jag gör det 🙂

  Åsa

 3. Pappabloggen says:

  Riktigt snyggt!

  /Pappa på heltid

 4. Nordljus says:

  Hello!

  Jag har gått Sköna Hems vanliga kurs och tyckte den var toppen. Man träffade massor av roliga människor allt från hemma fixare, inredare,anställda

  i bostadsbolag, designers jag super trevligt var det.

  Kram

  Lina

 5. Frida says:

  Fantastisk inspiration!

 6. Anonymous says:

  Den som inte textar som A-S kan skriva på datorn för en snyggare skylt! Lätt som en plätt!

 7. Anonymous says:

  Det där lät ju spännande, hittade denna information…

  "WABI SABI – den hållbara livsstilen

  ”Wabi Sabi är en japansk filosofi som är som bomull för själen”, säger Agneta Nyholm Winqvist, författare och grundare av Nordic School of Feng Shui. En länge efterlängtad ton som när den gör sig hörd i vårt samhälle hjälper oss att i sinnesro sakta och säkert närma oss en hållbar livsstil och utveckling.

  Enligt talesmän på bokmässan i London; är wabi sabi en livsstil som nu tar sig in på marknaden efter att länge ha existerat i anspråkslös tystnad. Vad betyder då Wabi Sabi? Orden är svåröversatta men begreppet ”ödmjuk skönhet” ligger nära sanningen. Wabi betyder bokstavligen ”fattigdom”; i betydelsen oberoendet av materiella ting inte om avsaknaden av något. En anspråkslöshet som valt bort det materiella för att istället relatera till naturen och verkligheten. Sabi betyder ”tidens blomstring” Det anspelar på förståelsen att skönhet är flyktig. En glädje över att ting som är gamla och slitna trots allt behållit sin charm mycket på grund av den omsorg som tidigare ägare gett dem. Wabi Sabi´s motsatts är den glättiga, ytliga och hårt drivna livsstilen.

  Wabi Sabi går hand i hand med feng shui, grön design, hållbar utveckling, mindfulness och helig geometri (som är läran om de gudomliga proportionerna/gyllene snittet). Ämnet andas vördnad och eftertänksamhet i livet men också ett stilla vemod. Wabi Sabi är förändring och var finner man den bäst om inte i naturen. Den grundar sig på att ingenting varar, ingenting är färdigt, ingenting är perfekt…eller att allt förändras, allt är i vardande och allt är perfekt precis så som det är just nu…"

  http://www.nordic-fengshui.com/wabisabi.html

 8. Fanny says:

  tuffa bildre 🙂

 9. Suzanne says:

  Hej Anna-Stina!

  Jag älskar att se alla dina interiörtips.

  Skulle gärna vilja höra och se dina tips på vad man kan hitta på ovanpå och ovanför en avlång vit byrå med många lådor. Vi ska idag köpa en lång byrå från IKEA i vit lite gammeldagsstil men jag vet inte hur jag ska "dekorera" den samt det som är runtom.

  Jag vill gärna att det ska vara en lite romantisk/gammeldags/stilren stil?

  Skulle bli väldigt glad över foton på tips från dig.

  Hälsningar Suzanne

 10. Snyggt med en vägg men massa udda ramar. Bra inspirationblogg!!!

  //Sara-Louise

 11. Maria Kullberg says:

  Hej hej! Du det låter jättekul och jag är jätteintresserad av att gå denna kurs, hade funderingar sedan tidigare, har gått inredningskurs tidigare på Sköna Hem och den var jättebra, är själv utbildad feng shui konsult och är väldigt nyfiken på Wabi Sabi, hör gärna av dig ifall du ska gå Puss & kram M

 12. andrea says:

  riktigt fint! gillar verkligen alla fina tavlor 🙂

 13. Anonymous says:

  Tror att wabi sabi är för sparsmakad för dig!

  Eftersom du är en shoppinggirl ! ! 🙂

  Allt som feng shui och andra inriktiningar står för är inte inredningstrender utan de har ett mycket större djup där man inte skall slösa på jorden resurser bl a.

 14. Anette says:

  Hej A-S jag ska gå kursen! Mvh

  Anette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *