Dagens tips: Johannas julkalender.

Allmänt


Johannas kalender 2007 gick bara till 12:e för den 13:e reste vi till Thailand och då fixade jag resten av presenterna där.

På er önskan så kommer här Johannas julkalender -07 som ett dagens tips!  Det är inte helt lätt att beskriva hur jag gjort allt men jag ska göra mitt bästa :-).

Jag köpte alla "ingredienser" hos Panduro Hobby: änglavingar, silkesband, papperspåsar, siffror i trä och hjärtelappar.

För att fästa påsarna (med presenterna i) så satte jag fast en kemtvättsgalge (ni vet en sån där tunn som man får skjortorna på) på baksidan av änglavingarna. Jag satte  fast galgen i samma silkesband som jag hängde upp änglavingen med. Det innebär att jag bara spikade fast en liten spik i väggen som jag knöt fast silkesbandet som höll uppe galgen + änglavingarna på.  (Önskar att jag kunde fota och visa baksidan av vingarna med galgen men kalendern följde med oss till Thailand förra året och den är kvar där och väntar på oss…  )


Här ser ni tydligare hur påsarna ser ut. Siffran har färdiga fästkuddar på baksidan och jag har klistrat dem på hjärtelappar som jag sedan fäst med silkesband . För att kunna fästa bandet så har jag gjort hål mitt på påsen ca 3 cm från öppningen med en håltång och  silkesbandet till hjärtat (med siffran på) håller ihop påsen upptill.


Ser ni silkesbandet som kommer upp på mitten bakom vingarna? Det är det som håller uppe galgen som inte syns och som alla silkesband till påsarna sitter fast på.  Högre upp på väggen är det en spik som håller uppe silkesbandet.

Jag är lite osäker på hur årets kalender till Johanna kommer att se ut ? Kanske gör jag en likadan?  När den dagen kommer så lovar jag att fota och visa 🙂

Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “Dagens tips: Johannas julkalender.”

 1. annika says:

  Guuuuud så gulligt , har också gjort olika varianter till barnen när dom va små nu är det bara töntigt men jsg önskade att dom kunde bli lite "små" igen så man kunde göra sånt där gulligt åt dom , får väl fixa ängla vingar till gubben istället , hehe

  Ingen kan i alla fall anklaga dej för att inte vara kreativ !!!!

  kram

 2. AnnaStina / Gizmolinas says:

  Annika-

  Ha,ha 🙂 TACK för din jätte trevliga kommentar ! 🙂 Jag önskar dig en underbar torsdag och lycka till med de där änglavingarna till din gubbe 😉 Kram ! 🙂

 3. Linda says:

  Vilken fin variant! En med änglavingar har jag aldrig sett tidigare! Det vore ju nått att ha på sovrumsväggen! Tack för alla fina tips, den blogg är nog min absoluta favorit!

 4. annika says:

  hej, kom på att man kanske skulle kuna göra en till dom större men med döskalle motiv, möjligtvis att det skulle gå hem. Bara det inte blir gulligt, haha

  kram

 5. Jessica says:

  Helt otroligt vad du är påhittig :o) Måste absolut göra en present-kalender till min lilla 3-åriga prinsessa. Har du några tips på presenter att stoppa i "luckorna"?

  Happy torsdag!

  Kram

 6. Ottilia says:

  vilken söt variant. jag älskar julpyssel!!

 7. Grethe says:

  Hei – så flott juletre du har i sinkbøtten. Er det ekte eller fake? Hvordan får du det til å stå?? Kjempemorsomt å følge bloggen din!!

 8. KarolinaN says:

  Jätte, jättesöt!! Kram!

 9. lovisa says:

  gud så fin! du är ju bara för duktig du

 10. AnnaStina / Gizmolinas says:

  TACK för alla fina kommentarer ! 🙂

  Lina-

  Tack snälla du! 🙂 Nu blev jag glad 🙂 Kram !

  Annika-

  Självklart kan du göra en med dödskalle, vore ju super coolt och låång ifrån mesigt 🙂 Kram ! 🙂

  Jessica-

  Det är ju så tacksamt att köpa små söta saker till små prinsessor: klistermärken, badankor/figurer, såpbubblor, tatueringar, små djur figurer, hårspännen, pennor att rita med osv osv.. också godis på lördagarna 😉 Lycka till med året kalender ! Kram ! 🙂

  Grethe-

  Tack snälla! 🙂 Julgranen är fake och kommer från SIA så i år är det bara att torka stöv från den och ställa fram den igen. Väldigt praktiskt 😉 Jag får den till att så med hjälp av avispapir som jag pressar ner runt själva foten. Jag önskar dig en strålande fredag ! Kram 🙂

  Lovisa-

  Tusen tack ! 🙂 Kram!

  Kramar till er alla ! 🙂

 11. Kattis says:

  Åh, vilken FIN kalender!

  Jag har själv lite panik för jag ska fixa en kalender till min lilla prinsessa och har inte ens börjat handla… Oops!

  Super att få lite inspiration och presentidéer av dig! Du är så duktig och du inspirerar mig varje gång jag ser dina underbara bilder! 🙂

 12. Isabella says:

  Johanna är bara för söööt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *