Dagens tips: olivträd!

Dagens interiörbild & tips.

168397-1469
Bilden är från den 3:e maj då jag varit ute och shoppat 2 olivträd till vårt vardagsrum.

Jag tycker att olivträd är de FINASTE! 🙂 och igår skrev jag att jag läst en liten artikel i senaste "Sköna Hem" om hur man tar hand om sina olivträd och jag lovade er då att skriva av den till er så varsågoda, här är den: 

"Så klarar oliven vintern".
Varje man bör ha ett olivträd brukar min kollega Charlotte säga. Så jag köpte ett och gav till en man jag känner. Nu kommer vintern – och därmed frågorna. Hur får man det att överleva kylan och mörkret? I fantasin såg jag framför mig något slags växtdagis där trädet kunde lämnas in över vintern. Något sådant verkar dock inte finnas. Men råden från flera kunniga blomsterhandlare är enhetliga:

*Trädet klarar att stå ute ända ner till minusgränsen.
*Bäst är att ha trädet på en inglasad balkong eller något liknande under vintern, står det så svalt behöver ma inte vattna så ofta.
*Om trädet måste övervintra inomhus i rumstemperatur, ska det stå så ljust som möjligt, gärna vid ett balkongfönster, och så långt som möjligt från element.
*Undvik att ha det på en fönsterbräda, där blir det ofta för varmt.
*I rumstemperatur bör trädet vattnas 2-3 gånger i veckan hela vintern. Det får aldrig torka ut. Att trädet tappar lite blad är normalt.
*Framåt våren, när det inte längre är risk för frost, flyttar man ut det på balkongen eller terrassen igen.

Så där ja – nu återstår bara för mig att önska er LYCKA TILL med era olivträds vinterperiod! 🙂

P.S Mina träd som jag har hemma, som jag shoppat på bilden, är tyvärr mer döda än levande om dagen… Jag misstänker att det beror på att de har varit utan härligt solljus sedan i maj p.g.a. det dumma fasadarbetet.

Kategori: Dagens interiörbild & tips. | 5 Comments

5 responses to “Dagens tips: olivträd!”

 1. Sanna says:

  Hejsan,

  Har läst din blogg ett tag och undrar följande.
  Hur gammal är du egentligen?
  (nyfiken)

 2. Ida says:

  Tusen tack för tippsen!
  Jag har ett stort olivträd hemma som verkar må sämmre och sämmre men NU ska det bli ändring på det!

 3. Princess Jessica says:

  Godmorgon sötisar 🙂

  Hoppas att ni har fått eran skönhetssömn 🙂
  Jag måste bara få fråga om murgrönorna i bakgrunden i fönstren är äkta ? Dom ser ju så otroligt fina och täta ut 🙂
  Jag har nämligen alltid sånna “levande” hemma, har tittat på oäkta men inte varit säker på om det ser bra ut eller om det blir för plastigt.
  Wish you a LOVELY day !!

  Krameli kram 🙂

 4. Gabriella says:

  Ett tips till er som liksom jag inte har gröna fingrar men som ändå vill ha ett fint olivträd (för jag håller med dig AnnaStina, dom är finast 🙂 Köp ett fuskträd! Jag köpte mitt från SIA. Det ser mer äkta ut än äkta för det har riktig stam och riktiga grenar. Lägger man sedan stora vackra blanka stenar i olika färger i krukan blir det jättefint.

 5. Sofia says:

  hej1 jag undrar om du kan hjälpa mig? Jag undrar hur man får bilder som bakgrund på sidan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *