DAGENS TIPS: SMÄLLKARAMELLER.

c625c2c77a2ae920890a40329683587d

P.S. Jag är absolut inte någon awesome mom, men bilden var lite passande & kul…

Goooodmorgon sweeties! 

Förlåt min tystnad igår. Johanna hade fri från skolan (lovdag) så jag prioriterade att umgås med henne och de timmar då hon var hemma hos mormor och bakade lussebullar (åh så glad jag är över att hon får göra sånt! det är i de ögonblicken jag är påminns om varför vi bor här) röjde jag nere i källaren. Jag hade X antal kartonger att gå igenom och jag gjorde några riktigt fina fynd! Bl.a. överdragen till våra gamla köksstolar som jag trodde att vi råkade kasta i flytten (har haft lite ångest över det…) , batteriet till Johannas dator (hallelujah! nu kanske jag får ha min mac i fred), fler julstjärnor och alla jul cd´s som ska med till Thailand (tog med mig de hem förra året eftersom vi egentligen planerade att fira jul hemma i år).  Och idag är det dags för röja-fas-2 , next up är garaget men det blir i.n.t.e. lika kul för där är kaaaaaoooos och is kallt…..  Men bara att bita ihop och fokuseramålbilden: sand mellan tårna på beachen…!

Sen körde jag juleverksted här hemma på eftermiddagen för Johanna + bästa vänner. Först ut var smällkarameller! men vi blev inte helt klara så vi fortsätter i eftermiddag. Åhhh så kul det är med dessa kreativa kaos. Vi älskar det både jag och hjärtat! 🙂

12311247_10153205996520796_1841936141594060249_n

Smällkarameller in the making!  Och alltså detta är ett såååå kul julpyssel så det blir dagens tips! Vi har gjort det i flera år och det är alltid lika uppskattat av kidsen.  Jag tänker på att köpa godis som håller sig fräscht en längre tid (utan att tex torka och bli hårda…de ska ju trots allt hänga i granen till Tjugondaknut/julgransplundringen) så kör mycket godis i papper (dumle kola, mini plopp, kinder choklad…), hubba bubba, klubbor och annat som jag vet att de tycker om. Sen fyller vi ut med skumtomtar (även om de riskerer att bli hårda… man kan se de som pynt…).

10665389_10152486325830796_7206754772507105924_n

Så här såg det ut då vi pysslade smällkarameller förra året…. (missade att knipsa pics igår men det såg nästan helt likt ut)…

IMG_8829-640x640

…och så här såg de ut 2013.  Det du behöver är ett gäng tomma toalett / hushållspappersrullar, krepp-papper (om det inte finns så funkar silkepapper också), silkeband, bokmärken, glitter (vi limmar på löst glitter då vi är klara med dem för att de ska blinga xtra fint i granen), stjärn-stickers, sax, limstift också godis så klart! 

Nej, nu är det bäst att jag hoppar i duschen och lägger i högsta växeln! Och i kväll är det ju finalen i Bachelor med 2 såååå olika tjejer. Vem tror du har vunnit hans hjärta?  Ska bli fantastiskt kul att se!

Önskar dig en dag fylld av lyckliga stunder! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 10 Comments

10 responses to “DAGENS TIPS: SMÄLLKARAMELLER.”

 1. Titti/Umeå says:

  Hoppas på Rebecka i Bachelor.
  Har kvar smällkarameller jag gjorde som barn, i rött o vitt silkespapper.
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Jag tycker att det är svårt…. Rebecka känns mer långsiktig än Alexandra…. Risken är bara att han inte kan motstå passionen… Men hoppas som sagt att han tänker längre och förbi den. Och så fantastiskt att du har kvar smällkarameller du gjort som barn. Vilken skatt !

   Önskar dig en magisk dag! Kram! 🙂

 2. Åhh- Bachelor-final!!!
  Jag tror han väljer Alexandra, de verkar ju ha haft lite mer tid tillsammans “off camera” så att säga 🙂 Men jag tror dock att det bara är en enorm passion och inget som kommer leda till ett livslångt förhållande – men ja, jag tror han väljer henne! Ska bli så spännande att se – och imorgon är det ju säsongsavslutning av Bonde Söker Fru! Vilken TV-vecka!
  I love it!

  Ha en fin dag Kära Du!
  Kram!

  • gizmolina says:

   Ja men hur kul blir det inte med Bachelor final! Måste lägga bubbles på kylning ! Ha, ha. 🙂 Jag är också rädd för att han väljer Alexandra p.g.a. passionen men det skulle nog bli ett mer långsiktigt förhållande med Rebecka…. Spännande blir det ! Och så BRA att det är säsongavslutning av Bonde söker också i morgon! Då hinner jag få med mig allt viktigt “live” innan jag lyfter mot sol & värme! Och ja, snacka om TV-vecka! I love it to!!! 🙂

   Önskar dig den allra bästa dagen Charlotte! och njut TV-kvällen! Kram!

 3. Cecilie says:

  Utrolig fin ide å lage disse og henge på juletre. Må nok en tur på Panduro nå ; )

  • gizmolina says:

   Så gøy att du liker idén Cecilie! 🙂 H.a.p.p.y. Panduro Hobby shopping!

   Önskar dig en underbar onsdag! Klem!

 4. Anna says:

  Smällkarameller så underbart, måste shoppa med saker hem så vi kan pyssla sådana ikväll. Har kvar en från när jag var liten som mamma sätter i sin gran vart år, himla mysigt faktiskt!:)

  Och kvällens drama, denna Per. Alltså för hans skull så hoppas jag på Rebecka. Samtidigt som hon verkar så fin att jag vill skydda hennes hjärta från denna Casanova. Väldigt spännande hur som haver..:)

  För att inte tala om BSF imorgon, gah vilken vecka!!:)

  Tusen pussar, du är så himla briljant! <3

  • gizmolina says:

   Åh så kul att jag inspirerar & miljoner tack för otroligt fina ord! 🙂 Hoppas att du fick till att shoppa hem allt och att ni haft en mysig pyssel kväll!? Och så fantastiskt att du har kvar en smällkaramell från då du var liten. Ska tänka på att spara en av Johannas….!

   Och kvällens Bachelor… alltså vilken t.u.r. att han valde Rebecka! det visar att han har hjärtat på rätta stället… ! Hoppas bara att det hållit mellan dom. Blir spännande att se intervjun med dem i morgon. Och i morgon har vi ju BSF också… Oh my… vilken vecka som sagt ! 😉

   Önskar dig en onsdag fylld av lyckliga stunder! Kram!

 5. Cecilia says:

  Så mysigt med smällkarameller ❤️ Åh missade Bachelor finalen…!! Blir till att kolla så fort avsnittet visas på Via Sat play…
  Skönt att få rensat undan lite! Härlig känsla! Måste bara tipsa om en superpeppande rensningsbok som heter Rensa i röran med Feng Shui, skriven av Karen Kingston.
  Ha en superfin kväll ❤️

  • gizmolina says:

   Ja smälllkarameller är det verkligen mysigt att göra! 🙂 Och så duktig du varit som rensat hemma! Och vet du, boken du tipsar om har jag! Fick den av mamma för flera år sedan och började läsa den då men får erkänna att jag inte läst ut den… Men, jag höll faktiskt i den senaste igår då jag flyttade runt på lite saker här hemma så ja, den ska absolut läsas en dag! Tack för pepp! Och ang. Bachelor… du vet väl att du kan se det på Play på nett nu direkt? 🙂

   Önskar dig en riktigt härlig onsdag Cecilia! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *