Dagens, trafik-kaos & sjuk Johanna…


Dagens tänkvärda passar min dag..

Min dag startade lugnt & fint. Jag körde mitt hjärta till dagis, var innom några showrooms och lånade kläder + accessoarer till ett uppdrag var innom fotostudio och lämnade saker till foto, ner till city för mer plock och sen, på väg tillbaka till studio hände det:  jag fastnade i VÄRSTA trafik-kaoset (vid Carl Berners plass) och där blev jag stående, i typ 45 min (!!) om kom inte en meter.  Och inte kunde jag vända heller så  det var bara att sitta där i värmen och vänta… Och eftersom bilköer är typ det värsta jag vet så det var inte helt topp 😉


I en hiss down-town på väg till en agentur för plock : klänning + kofta Oasis, jeans Zara, väska Accessorize, solbriller Gucci. Och ja, självklart går jag runt med solbriller inne. Gör inte du det? 😉 

Väl i studio så jobbade vi på effektivt och jag lämnade massa ting som fotografen skulle jobba vidare med då jag körde för att hämta Johanna på dagis. Det var fortfarande GALET myckt trafik på vägarna så jag ringer till dagis för att ge besked om att jag kommer ovanligt sent idag och då säger hon som svarar "Din dotter är dålig, vi ringde och läste in ett meddelande på din mobilsvar kl. 13.30" . Och nu var klockan alltså typ 16.40. Tror ni jag blev stressad ? Typ !  Så – jag körde så FORT det gick i "förstavardageneftersemestrarkaoset" och när jag kommer till dagis så står min lilla Johanna ute på trappen med väskan i handen och regnjackan på tillsammans med 2 frökar och då jag kom låste de dörren och gick hem. PUH !!


När jag kom hem så upptäckte jag att jag har gått runt med 2 Bamse plåster hela dagen som Johanna plåstrade på mig på morgon. Very nice 😉

Hjärtat slocknade så fort hon satte sig i bilen och nu sover hon i soffan. Min plan var att jag skulle ta med mig henne tillbaka till studion för att hämta diverse ting som jag behöver till jobbingen i kväll men den planen sprack. Så nu väntar jag att JIG ska komma hem om ca 1 time så att jag kan köra och hämta sakerna…

Vissa dagar är inte som andra 😉 och det är HÄRLIGT att veta att det kommer en ny fräsch dag imorgon ! 🙂

P.S är det någon mer än jag som tycker att de borde ha ringt mig en gång till? och inte bara en gång till ett mobilsvar 13.30? (min tfn har inte meddelat att jag fått något meddelande på mobilsvar…) Sen hade de ju kunnat ringa JIG också men det hade de inte gjort…

Kategori: Allmänt | 24 Comments

24 responses to “Dagens, trafik-kaos & sjuk Johanna…”

 1. Anette says:

  De kunne kanskje det.
  Men du må sørge for å være tilgjengelig på telefon.

 2. Annette says:

  Stakkars deg, det hørtes stressende ut! Klart de burde ringt en gang til, de må jo ha skjønt at du ikke hadde hørt beskjeden?
  Senk skuldrene, håper hun snart er pigg igjen =) Takk for at du har en så inspirerende blogg, jeg må inn hver dag og lese!!

 3. Cecilie says:

  Ja,de burde ha ringt en gang til..Jobber i barnehage selv og vi ringer til vi får tak i noen, enten mor eller far..god bedring:)

 4. anonym says:

  Ringde de inte till pappan? Han kanske hade varit på plats innan du.

 5. Angel says:

  bra ordo ch cute outfit

 6. Madeleine says:

  Ja de borde verkligen ringt JIG också. Tänk inte på det mer, var absolut inte ditt fel tycker jag. Du e fantastisk tycker jag! Beundrar verkligen din energi o glädje.

 7. Lena says:

  Ja helt klart borde de har ringt dig igen, ett mobilsvar kan man ju inte lita på …
  Hoppas lilla Johanna kryar på sig snabbt
  Kram

 8. Naturligtvis! Kunde de inte nå dig och bara lämna ett meddelande så borde de ha ringt JIG bums!

  KRAM modellmini – bloggen om barnmode

 9. Pangis says:

  Ja hade hon varit riktigt sjuk hade dom väl ringt JIG.. Så där håller jag med dig! Hoppas hon kryar på sig snart! Ha en fin kväll..och du din outfit idag i vitt och grönt tilltalade mig massor!:-) Jag blev riktigt inspirerad att handla en kofta i samma färg:-)

 10. Anna Karin says:

  Självklart ska de ringa er båda tills de får tag på någon. Jag tycker du ska ta upp det med förskolepersonalen. Kramar

 11. Anonymous says:

  Selvfølgelig burde de ringt mannen din. Og de burde ringt deg en gang til hvis de mente hun burde bli hentet. Det er veldig få som har jobber hvor man er tilgjengelig på telefonen til enhver tid hele dagen, det kan ikke forventes av noen.

  Jeg skjønner at du får stressende dager når du både må hente og levere i barnehagen (utfra det du skriver virker det som du gjør dette hver eneste dag). Jeg har en jobb som krever lange dager, og heldigvis deler samboeren min og jeg det slik at vi enten henter eller leverer. På den måten får begge mest ut av arbeidsdagen mens sønnen vår får kortest mulig dag i barnehagen. Dette fungerer godt for oss ihvertfall:)

 12. Johanna says:

  Med tanke på att du sagt till på dagis att de skulle höra av sig till dig om Johanna blev "opigg", så kanske det är ditt ansvar att se till att ha telefonen mer nära dig, så du hör den. Men visst, de kunde ju ringt JIG, det är klart.
  Det måste kännas skit för samvetet att se hennes där på trappen. lilla hönan. Men förhoppningsvis är hon pigg igen imån så du kan jobba vidare hela dagen och hela kvällen/natten som du brukar. 😉
  Trevlig kväll! Och glöm inte att andas!

 13. Wenche says:

  De burde jo absolutt ha ringt deg igjen, eller ringt pappan. For når du ikke ringte tilbake eller kom ganske snart å hentet henne, burde de jo skjønt at du ikke hadde fått beskjeden!
  Du må ihvertfall ikke ha dårlig samvittighet!

 14. Sandra says:

  Givetvis borde dom ringt en gång till! Tekniken kan strula med mobiler, många gånger har min telefon missat telesvar. Jag skulle som förskollärare ringt JIG, oavsett vem man "skall" kontakta om barnet blir sjukt. Slött av dom tycker jag! Stor kram och önskar er en fin kväll med lite lugn och ro /Sandra

 15. Anonymous says:

  Får känslan av att det inte var så illa med Johanna eftersom de bara ringde dig o lämnade meddelande på telsvararen. Själv anser jag när jag lämnar ett meddelande så är det i fall de lysssnar att är det något viktigt så ringer jag tills jag får tag på personen. Precis som alla andra tyckte så är det inte ditt fel….. Hur dags är det som dagis stänger? Eller stod de på trappan eftersom det var sista barnet.

 16. Mingar says:

  Säger som alla de andra att de borde verkligen ringt igen eller ringt till JIG! Särskilt som de inte hört något från dig. Jag tycker inte att du behöver ha dåligt samvete för Johanna blev ju trots allt omhändertagen tills du kom. Hoppas att hon snart är pigg och kry igen.

 17. Anonymous says:

  Tenker også at de burde ringt igjen. Har ein jobb der eg av og til må gå frå mobilen og må kunne stole på at de vil prøve gang nr 2 også !
  Håper gullet ditt blir bra fort 🙂

 18. Charlotte says:

  Tycker absolut de kunde ringt igen! Eller till JIG för den delen, ni är ju två om ansvaret!
  Usch, stressig dag du har haft, hoppas du får en finare dag imorgon o att Johanna är FRISK!
  Beundransvärt att du lyckas vara positiv när saker och ting går emot dig – jag vill lära mig!
  Kram!

 19. StinaS says:
  2009-08-17 @ 21:13:55

  URL: http://girle.blogg.se/

  Postat av: Stina

  Ops, gick lite fort! Stackars Johanna! Hoppas hon kryar på sig. Ibland är det utmanande att vara working mom. Hoppas du får ihop det. Jag tyckte också att det var märkligt att de inte ringde din man, han är ju också förälder. Kram på dig

 20. Mikaela says:

  Jag håller med föregående talare. Det är väl en självklarhet att man inte litar på mobilsvar eller nöjer sig med att ringa bara en förälder. Detta säger jag inte för att vara snäll, utan för att jag själv jobbat både på dagis och inom skolan. Mår Johanna bra imon och ska till dagis tycker jag du ska lägga fram det lite snyggt att de jättegärna får ringa mer än en gång och även slå JIG en pling om du inte svarar.

  Hoppas du vaknar upp till en underbar dag imorgon!
  Kramar från mig

 21. michelle says:

  var får du alla fina ord som du jämt har på bloggen!!!

 22. TACK för alla peppande kommentarer ! 🙂

  De sa att det inte ansåg det som nödvändigt att ringa JIG för de menade att hon inte var SÅ dålig men varför ringde de då mig? Man förstår inte alltid allt 😉 Oavsett så går det FINT med Johanna (hon sover sött) och jag är så GLAD över att jag hann fram till dagis FÖRE kl. 17. Önskar jag tagit en bild av henne där hon stod på trappen.. det såg så otroligt SÖTT ut samtidigt som det högg i mitt "dåligasamvetemammahjärta".

  Och just det : Johannas fröken skulle göra en notis i boken om att de ska ringa fler gånger (inte bara lämna medd på mobilsvar) nästa gång det dyker upp sjukdom 😉

  Kramar !! 🙂

 23. Anne says:

  Självklart ska de ringa fler gånger och även till pappan. Då kan det ju inte vara så allvarligt om de bara ringer en gång tycker man. Grr…ibland undrar man vad de tänker på dagis. Snacka om att dumpa allt ansvar på en förälder och då på mamman såklart. It´s a mansworld. Nä, nu blev jag bitter 😉

  Idag blir en bättre dag.

  kramar
  AK

 24. Ulrica says:

  Hej AnnaStina
  Självklart skulle förskolepersonalen fortsätta att försöka nå dig OCH JIG!
  Jag är föreståndare på en svensk förskola och vi ser till att ha telefonnummer till inte bara mamma och pappa utan även annan anhörig som man kan nå i värsta fall. Ibland går ju faktiskt inte meddelanden fram.
  KRam och hoppas Johanna kryar på sig 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *