DAGENS VÅRTECKEN: OLIVTRÄD!

Happy wednesday sweeties! 

Tusen TACK för all feedback ang. utekatter som bajsar ner hela trädgården / uppfarten till huset.  Jag läste på om vad som gäller av regler och lagar för utekatter förra året då jag var sååå trött på en grannkatt som i princip “bodde” på vår gård (det gör den tyvärr fortfarande.. sitter på motorhuven till vår bil, ligger på vår terrassen, bajsar osv osv…) och fick då en CHOCK när jag läste att det är OK för människor att ha utekatter som bajsar runt etc. utan att behöva be om ursäkt för det, för det är enligt lag OK att göra så.  Men alltså på riktigt… här måste det ju vara något FEL i lagen?! för jag kan för mitt liv inte förstå hur det kan vara okej??? Så här sitter jag nu och planerar både staket, grind och gud vet allt som kan skärma bort andras katter, speciellt av hänsyn till vår alldelens egna lilla fluffiga älskling Gizella som jag vill ska kunna sitta ute och mysa på vår terrasse utan att det ska komma en grannkatt gående som lockar iväg henne på äventyr….  Så om ni plötsligt ser Casa Gizmolina förvandlas till ett fort som det i princip är omöjligt att komma in i så vet ni nu varför!

Okej, över till något mysigare.. som tex vädret! solen stråååålar och det här var första morgonen som J lämnade täckbyxor + vinterjacka hemma och gick till skolan i joggeskor. DET mina vänner är ett underbart härligt vårtecken!  Och ett annat är att jag shoppade årets 1:a lite större Olivträd igår! köpte ett par lite mindre för ett par veckor sedan men de här, de är de som jag ska placera ute på terrassen så fort som nätterna blir lite varmare för nu laddar jag som bara det inför 17:e maj. Då mina vänner ska terrassen vara tipp topp! 🙂


Där står dom mina nya fina olivträd och väntar på att flyttas ut…  Och ser du någon snö på terrassen? Nej, precis! jag skottade bort precis ALL igår så nu är det torrt och fint där ute. Snöfri terrasse + olivträd = Lycka! 

Och nu mina vänner så ska jag börja tipsa dig om vårshopping!  Har köpt flera par vårskor senaste tiden till både mig och darlingen och de här, de blir man ju bara glad av! De är mina (vuxenstorlekar) och jag hittade de hos Skopunkten, av alla ställen. Alltså jag har a.l.d.r.i.g. shoppat skor till mig själv där tidigare men plötsligt så hände det!  De kostade bara runt 300 kr och blir dagens tips! 

 

Nu tar vi tillvara den här vackra dagen och när vi ses igen, då ska jag bjuda er på ett bildregn från min Oslo lördag!

Keep smiling! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina, Vårshopping 2018 | 9 Comments

9 responses to “DAGENS VÅRTECKEN: OLIVTRÄD!”

 1. Sylvia says:

  Alltså, det där med andras utekatter är verkligen jobbigt. Har själv innekatter som blir väldigt nervösa när andra katter stryker runt huset.
  Försöker skrämma bort dem när jag ser dem ute, men det är inte lätt.
  Tyvärr kommer inte staket och grind hjälpa för er, om det inte är väldigt högt, katter tar sig över det mesta.
  Hoppas verkligen ni hittar en lösning. Lite märkligt det där att katter får gå fritt. Mvh Sylvia

 2. Linda says:

  Jag har 3 katter som jag hägnat in med rådjursnät och stolpar. För jag vill inte att dom ska springa fritt och störa eller bli överkörda eller träffa någon hemsk människa. Det kan kanske vara ett tips.

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh så fint med olivträd ger så där härlig uteservering känsla!

 4. Lena says:

  Fantastiskt fina olivträd. Var förvarar du dom på vintern…. rasar inte alla blad/löv av då eller hur funkar dom? Jättefina hur som helst. Och skorna var hur söta som helst 🙂
  Ha en fortsatt trevlig dag.

 5. Cecilia says:

  Altså, råd om gjerder etc er bare tull. Vi har gjerde rundt hele hagen men de hopper så klart over. Vi har også masse busker som skjermer for innsyn og naboen med kattene mente at det gjorde det bare mer attraktivt-for da kunne de sitte på do i fred..
  Jeg likte katter før, men nå synes jeg bare de er fæle-fullstendig hater at alle synes det er greit at de bare kan bæsje overalt

 6. Ida says:

  Jeg skal til oslo på lørdag og tenkte kjøpe ballonger til min datters 1 års dag. Hva heter den butikker der du kjøper ballonger? 🙂

  • Jag köper mina ballonger hos The Balloon Company! 🙂 De har butik både nere i centrum i Oslo och på Løkka. Du hittar info. och adresser på deras hemsida: http://www.theballooncompany.com Utbudet är störst i butiken på Løkka + att det är lättare att parkera där så jag åker alltid dit… Men om du inte har bil så är den i centrum enklare att ta sig till!

   Happy balloon shopping!!! och Enjoy Oslo! Klem! 🙂

 7. Therese says:

  Vi har innekatt men som går ut ibland när vi har öppet på sommaren eller smiter ut en stund ibland när vi öppnar ytterdörren. Tar en liten promenad runt huset och sen in igen eller ligger och solar i gräset. Började med detta förra sommaren, innan har vi haft henne i sele med långt snöre. vi bor i radhus och grannens utekatt brukade ligga i vår loungesoffa och då kunde hon bli helt vild inne men det visade sig att dom bara fräste åt varandra om han kom hit när hon var ute. Nu däremot har vi en ny granne bredvid oss som har utekatt och den jäveln hoppade på henne utan förvarning när hon låg och solade, sambon hade sett henne sola sekunden innan han hörde ett skrik så den har verkligen lurat på henne 🙁 var så jävla sugen på att ge veterinärsräkningen till grannen och be henne fängsla kattjäveln men det funkar ju inte så tyvärr så nu vågar vi knappt släppa ut henne, tycker så synd om henne för hon verkar samtidigt lite rädd att gå ut. Har bott här i 8 år så det ÄR hennes revir och det verkade ju den första katten förstå 🙁

 8. Fina skor!vill jag med ha =)
  Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *