Dåligt samvete ska suddas bort..


Min busiga prinsessa kom in på kontoret tidigare ikväll och jag var så inne i jobbingen att jag inte fick med mig exakt vad hon gjorde?  Precis då jag upptäckte att hon stod och sminkade sig / lekte med mitt smink så åkte ögonskuggan ut över hela henne 😉

I kväll har jag slitit med dåligt samvete.. jag VET, man ska inte ha det, men ibland kommer det ändå… Jag fick plötsligt dåligt samvete mot Johanna för att jag jobbat så mycket den senaste tiden (kvällar / nätter / helger = hinner inte leka) och mot mamma för att hon nu har varit här på besök i 1 vecka och jag har bara jobbat och jobbat….. Och imorgon reser hon hem…

Ni mamas känner säkert igen er. Vi vill så mycket men hinner inte alltid få till allt… Men nu ska det dåliga samvetet suddas bort och jag ska fokusera på att jag snart får mer tid till Johanna och på att vi kan ta oss en weekend-tur hem till mormor en gång i höst och DÅ ska vi bara slappa och umgås. Var sak har sin tid ! 🙂


I kväll lagade girlsen (=mormor & Johanna) sista middagen för den här gången. Det blev en GOD laxrätt med pressadpotatis och mitt favorit vin: Esmeralda.

Och just det ja, jag har misslyckats totalt med min plan om att lägga mig senast 00.30… Bättre lycka nästa vecka 😉  Nu ska jag krypa ner i sköna sängen och sova gott till kl. 07 då min mobil kommer att väcka mig. Målet är att vara på redaktionen strax efter kl 08 imorgon så det blir ingen hår-rullning 😉

GoDnAtT & sOvGoTt ♥

Kategori: Allmänt | 11 Comments

11 responses to “Dåligt samvete ska suddas bort..”

 1. Mingar says:

  Hoppas att du har lyckats sudda bort det dåliga samvetet!! Ibland är livet helt enkelt stressigt och då är det skönt att ha nära och kära omkring sig som kan hjälpa till. Jag tycker inte att du behöver ha dåligt samvete varken för Johannas del eller din mammas. Denna vecka har ju inneburit att de har fått chans att umgås och mysa extra mycket – och det är ju jättebra!!
  5 timmars sömn är allt liiiite lite för att man ska orka i längden så jag hoppas att du snart får sova/vila mer.
  Ta hand om dig!

  P.s. Tack igen för vinsten hos Nordljus. Det tog lite tid att välja men nu har jag fått hem sakerna och jag är jättenöjd!

 2. Ragnhild S.E says:

  Kjære Anna Stina.
  Forstår at du er litt lei deg men sånn er det i perioder. Du har jo hatt besøk som har hjulpet deg og det er jeg sikker på din mamma var forbredt på. Vi gi deg god energi til denne dagen og tenk at du er heldig som faktisk har kontor hjemme. Det er lyx;-)
  Ha en suveren dag og takk for tips ang pestopasta for en tid tilbake. Den var bare nyydelig!

  Stor klem til flotte deg og gir meg styrke og glade tanker hver eneste dag. Ps. jeg misunner deg de toppene fra divided, håper jeg finner maken en dag;-)

 3. Mamma till 2 says:

  Mormor och Johanna har nog haft det jättemysigt! Du får ta ett snack med din chef, ska man behöva lägga mer än 40 timmar i veckan på jobbet?

 4. Leela says:

  Hej tjejen!
  Du måste försöka sköta om dig också lite, så du inte blir sjuk snart. Om du sover så lite är det snart risk att du blir sjuk snart, immunförsvaret åker i golvet med detsamma.

  Sköt om er nu!

 5. Sara says:

  Jag hade blivit superglad om du hade massa massa mer inredningstips. Du är så duktig på det, och jag hittar inga andra bra bloggar.. Tack så mycket!

 6. Anne says:

  Aj jobbigt det där med dåligt samvete. Tänk så här istället, Mormor och din dotter hade säkert super mysig egentid tillsammans. Men visst slits man ibland. Du gör ett super jobb med allt. Du gör ditt bästa. Det är det viktigaste och att ha kul på vägen 😉 men det är jag säker på att du har…

  Onsdagskram till dig.
  Anne

 7. Sanna says:

  Säger som du själv och övriga – var sak har sin tid. Din mor och dotter har säkert haft roligt tillsammans. Svårt är det med balansen när man har ett krävande jobb och barn. Det går ju inte att göra allt till hundra procent. SEN måste jag bara kommentera att alla inte leker så mycket med sina barn som du verkar göra – min morsa var aldrig någon lekmorsa (men hon var bäst i alla fall!). Jag tror inte barnen mår dåligt av att leka själva – tvärtom – däremot kanske dina ögonskuggor får lida av det… :S

 8. Starmama ♥ says:

  Hej Anna-Stina!

  Jag lever med minst lika dåligt samvete men som du säger, jag brukar också ta igen och så hittar man på en massa roligt tillsammans med barnen. Många undrar t.ex. att hur jag orkar plugga som 31 årig (till sjuksköterska) m. sambo & två små barn men jag har ju inget jobb, jag pluggar ju BARA på heltid.

  KRAM på dig!

 9. Elvira says:

  Man brukar ju ta hand om sina gäster och inte låta dem få laga all mat och vara barnvakt hela tiden. 😉 Även om det nu var din mamma så hade hon nog uppskattat att inte bara få vara mamma/mormor hela tiden hon var hos er. 😉

  Men som du skriver var sak har sin tid. 😉

 10. TUSEN TACK för era fina, peppande och omtänksamma kommentarer ! 🙂

  Jag är så glad över att Johanna och mormor har fått umgås så mycket eftersom vi inte ses så ofta och mormor sa att jag INTE fick ha det minsta dåligt samvete över att vi inte hunnit göra så mycket "annat" (som att gå ut och äta tex eller att gå på åstan..) så då lyssnar jag på henne 😉

  Kramar ! 🙂

 11. Kristina says:

  Men du, dåligt samvete ska du absolut inte ha. Så här är det för alla föräldrar, alla måste vi jobba!

  Dessutom ska du komma ihåg att vi är INTE våra barns lekkamrater. Du är förälder. Visst kan man leka med sina barn, men barnens lekkamrater ska vara deras syskon och kompisar.

  Hoppas ni kanske kan bo en dag, när Johanna börjar bli större, så hon själv enkelt kan cykla hem till kompisar. Speciellt om det inte blir några syskon! Det är värt mycket att de kan ta sig hem till kompisar själva. Kan bli väldigt mycket skjutsande runt annars!

  Skönt att JIG verkar vara frisk, detta att dagis är stängt är ju ett strålande tillfälle för JIG och Johanna att "måste" få mer tid ihop 😉

  Tack för din fantastiska blogg, all energi man får från den är helt otrolig, ditt budskap att drömma och se alla möjligheter är så underbart. Njut nu, snart är det helg, men varje dag är en gåva! =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *