DUBAI – OSLO.

Allmänt

Goood tisdag kära vänner! 

Idag var jag uppe före tuppen för jag hade tid på verkstaden med bilen kl. 07.00 och eftersom jag var så rädd att jag skulle försova mig och missa denna minst sagt efterlängtade avtale som jag har väntat på i 1,5 månader (!) så vaknade jag 27 gånger från kl. 04…zzz… Så – efter att bilen var levererad, jag tagit en power walk hem, sagt hej då till J som gick till skolan och fixat mig så gick jag och la mig på sängen och somnade om en stund. SÅ skönt!

Men – jag får äta upp att min förmiddag “försvann” för nu blir dagen kort… Och det är redan mörkt ute,  kl. 12.40 för det är ett riktigt grått och trist regnväder så hela den fantastiska winter wonderland magin som jag visade bilder av igår är 100% borta….  Så just nu är jag sååå glad över att jag la upp bilder av huset här på bloggen i förra inlägget så att jag kan påminna mig själv om hur vackert det kan vara!  Och på tal om vackert… Vi hade en så fantastiskt fin hemresa från Dubai tack vare att vi flög på dagtid i ett strålande väder. Jag tror faktiskt att det var första gången som Johanna fick uppleva en så magisk utsikt heeela flighten (varje gång vi flyger till / från Thailand är det mörkt ute så man ser ingenting) och för mig, som gärna har full kontroll på det mesta när jag är i ett flygplan, var det helt perfekt.  Det lugnar och ger en bättre känsla än då det är beckmörkt ute.  Så det var nog det + den underbara servicen ombord som gjorde att hemresan blev en av de bästa flygresorna jag upplevt så jag kommer absolut att resa med Emirates fler gånger.  Det var faktiskt t.o.m. bättre än Thai Airways och det mina vänner trodde jag aldrig…. 😉

 

Klockan 05.30 hoppade vi in i en taxi på hotellet och åkte mot flygplatsen hur trötta som helst…zzz…  Incheckningen gick super smidigt (tack vare att vi köpt 15 kg extra bagage till hemresan) och lyckan var total då J hittade en vagn med försäljning av Nutella crepes på väg till gate. Perfekt frukost! ha, ha. 

Vi hade take off 08.45 och det var fantastiskt att lyfta med så klar sikt!  Men det tog emot att lämna Dubai… 

Ombord på flighten som tog 6 tim & 45 min så var utbudet av filmer helt AMAZING!!! Jag har aldrig tidigare rest med något flygbolag som bjuder på så otroligt bra underhållning ombord. Det var flera hundra filmer och det fanns t.o.m. hela avdelningar med svenska & norska filmer!  Så, vi såg norska filmen “Skjelvet” men den var egentligen lite väl läskig att se ombord på ett flyg…  

Och mitt i allt så kommer personalen och frågar om vi vill ha ett foto av oss?! Alltså WOW!!! för mig som älskar alla detaljer som höjer service nivån var detta helt fantastiskt imponerande!  De knipsade pics med en cool polaroidkamera och satte direkt in bilderna i snygga “ramar” som vi fick helt gratis.  Big LOVE på det!! Och tjejen som håller i kameran pratade svenska och bjöd på den allra bästa service hela resan. Sååå trevlig! 

Men hur fina små “ramar” fick vi inte till bilderna?  Att de gick runt och fotade var verkligen en detalj i 100% Gizmolina style! Och med det så blev jag ännu mer förälskad i Emirates ! 

Alltså den här utsikten då vi flög över snöklädda berg… Magiskt! 

Vi landade i Oslo kl. 12 lokal tid och precis då vi skulle kliva av så kom det här upp på skärmen. Jag ÄLSKAR när företag är upptagna av att få veta hur kunden upplever den service de levererat och jag kryssade självklart i den gladaste smileyn! 

 

Och där fick jag ett sms om att bilen är klar så måste gå och hämta den, i blixthalkan…  Uppdaterar inlägget senare!

Då är inlägget uppdaterat! och bilen – den hade de bara gjort en check av så den ska tillbaka till verkstaden igen till veckan och då åker vi på en kostnad på typ 15.000….  Precis vad vi INTE hade lust med så här iför jul… men, bara att gilla läget…

Önskar dig en riktigt fin dag!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 10 Comments

10 responses to “DUBAI – OSLO.”

 1. Cecilia says:

  Jag flög emirates auckland till Köpenhamn en gång med mellanlandning i Dubai och det är den absolut bästa resan. Så lyxigt och fint och god mat, håller med dig där om att det är riktigt bra 🙂

  • Åh så kul att höra att du också fick en positiv upplevelse då du flög med Emirates! 🙂 Jag var sååå skeptisk eftersom jag föredrar SAS & Thai i alla lägen, så det var så fantastiskt att få bli så positivt överraskad! Allt var faktiskt bättre än på de andra bolagen. Maten, servicen, underhållningen (aldrig sett så stort filmutbud på någon flight tidigare!) ja, allt ! Så jag kommer med glädje att flyga med Emirates fler gånger !

   Önskar dig den bästa onsdagen! Kram! 🙂

 2. Mia says:

  Hej! Har du sett det senaste ”eventet” VIP weekend i Luleå på Smedjan. Man ska visst shoppa för att sedan få låtsaspengar till någon sorts auktion 24 nov. Märkligt tycker jag. Var ska man stå och buda?? Kan inte du få styra upp en riktig VIP-weekend med kunden i fokus?

  • VIP weekend?! Nej, det har jag inte fått med mig så nu måste jag genast ta och söka upp info. ! Tusen miljoner TACK för att du tipsar mig Mia!! 🙂 Men alltså låtsaspengar till en auktion? Är det ett skämt eller? Låter ju verkligen hur märkligt som helst… Förstår inte varför de ska krångla till det så mycket?? Helt ofattbart… Och ja, jag skulle med GLÄDJE styra upp en riktig VIP weekend med kunden i fokus ! Åh det vore så kul ! Tusen TACK för att du peppar mig !!!

   Önskar dig en riktigt festlig lille lördag! Kram! 🙂

 3. Jonas says:

  Åh, selfie-service med ombord?

  • Ja men alltså hur coolt är det inte att personalen ombord gick runt med en polariodkamera och knipsade bilder som man fick i en fin Emirates ram? Alltså jag älskar Emirates !!!

   Puss & Kram!

 4. Elisabeth says:

  Hvorfor er det alltid noe som ryker før jul??? Alltid ha en herrlig dag fine vakre Anna❤️❤️

  Stor klem!

  • Åh tusen miljoner TACK för din härliga hälsning Elisabeth! 🙂 Och ja, varför är det så att det oftast dyker upp oförutsedda utgifter precis före jul??? så trist… Men – bara att gilla läget…

   Önskar dig också en riktigt härlig dag fylld av lyckliga stunder! Stor klem! 🙂

 5. Emirates är riktigt bra, rest med de några gånger till/från Bangkok.
  Däremot kan jag inte rekommendera Finnair, Tråkig service och usel mat.
  Vad som är bra är de flyger Umeå-Helsingfors-Bangkok-Helsingfors-Umeå.
  Efter tre gånger med Finnair byter vi nu till Qatar, bra bolag.

 6. Amina says:

  Heeeej!! Hoppas att ni allla mår bra, speciellt Johanna! Läser din blogg flitigt ”Gizmolina”. Hoppas vi syns snart igen och tusen tack för fina ord.. <3
  Kram,
  Amina (Emirates)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *